Én serierunde gjenstår:

Slik sikrer United Europa-spill neste sesong

Champions League er det bare å glemme, så da er spørsmålet: Blir det Europa League, Conference League eller ingenting? 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er oppdatert med ny og relevant info før den siste serierunden i Premier League. 

Én serierunde gjenstår av sesongen. Champions League-billettene er allerede delt ut til topp fire-lagene,  Tottenham virker å ha los på 5. plassen, mens målforskjellen gjør at United trenger et mirakel og litt til for å kunne ta igjen Chelsea på 6. plass.

Det betyr at det egentlig bare er én Europa-billett igjen å spille for (i ligaen) og kampen står mellom Manchester United og Newcastle. 

Etter Uniteds 3-2-seier over The Magpies onsdag kveld, har de to klubbene begge 57 poeng før siste seriekamp, men Newcastle har vesentlig bedre målforskjell. Det betyr at Europa-håpet lever, men Manchester United trenger hjelp. 

For at United skal sikre 7. plass må følgende skje: Manchester United må simpelthen ta flere poeng enn Newcastle i siste serierunde. 

Dersom Newcastle matcher Manchester Uniteds resultat har det ingenting å si hva Ten Hags mannskap gjør ettersom det er 24 mål som skiller de to lagene på målforskjell. 

Skulle Newcastle gjøre jobben mot Brentford i siste serierunde har imidlertid United fortsatt en siste mulighet til å sikre Europa-spill. Det er gjennom FA-cupfinalen 25. mai. Om Manchester United vinner den, går Ten Hags menn inn i Europa League. 

Gjør som Erik ten Hag: Finn frem notatblokka. Det er mange ulike scenarioer og mye å holde styr på i sesonginnspurten.

Slik fungerer det

Slik fordeler Europa-plassene seg på engelske lag i 2023/24-sesongen: 

1. til 4. plass: Champions League

5. plass og FA-cup: Europa League

Ligacupen: Conference League

Det er altså bare topp fem som er sikret deltakelse i europeiske turneringer gjennom tabellplassering. De to øvrige billettene deles ut via FA-cupen og ligacupen. 

Dersom vinneren av FA-cupen allerede er kvalifisert for en turnering gjennom tabellplassering, går plassen automatisk til neste lag utenfor en Europa-plass på tabellen. 

Det samme gjelder for ligacup-vinneren. 

Liverpool vant ligacupen tidligere denne sesongen, og ettersom de allerede er kvalifisert for Champions League-spill, vil Conference League-billetten bli fordelt via ligatabellen.

Så hva betyr dette for Manchester United? 

25. mai møtes Manchester United og Manchester City i FA-cupfinalen på Wembley, og det kan være en siste utvei for United, dersom de skulle slite i sesonginnspurten. 

United kan sikre en plass i neste sesongs Europa League ved å slå sine lyseblå rivaler i finalen, men skulle United tape finalen, må de enten bli nummer seks eller syv på tabellen for å kvalifisere seg til henholdsvis Europa League eller Conference League neste sesong. 

Scott McTominay og Manchester United skal forsøke å revansjere fjorårets finaletap mot Manchester City. Finalen kan bli svært viktig med tanke på Europa-spill neste sesong.

Med andre ord: 

Dersom Erik ten Hags menn avslutter sesongen med å løfte FA-cuptrofeet, spiller det ingen rolle om de blir nummer seks, syv, åtte eller ni på tabellen: En plass i 2024/25-utgaven av Europa League vil være i boks. 

Hvis City vinner FA-cupfinalen spiller Uniteds endelige tabellplassering inn. 

Kan bli Conference League-debut

Skulle United tape FA-cupfinalen og ende på syvendeplass vil de røde djevlene for aller første gang delta i Conference League. 

United har imidlertid langt mer erfaring i Europa League. 

Sist United var i Europa League var i 2022/23-sesongen. Da ble det kvartfinale-exit mot Sevilla. I 2020/21-sesongen tok de seg til helt til finalen og tapte på straffer mot Villarreal. 

United har vunnet turneringen én gang tidligere, i 2016/17. 

Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan scoret målene da Manchester United slo Ajax 2-0 i Europa League-finalen i 2017.
Powered by Labrador CMS