ET HYPOTETISK OVERRASKELSESSCENARIO:

For de aller mest optimistiske: Slik tar Manchester United seg til Champions League

Publisert Sist oppdatert

For å ta det med én eneste gang: Sannsynligheten for at Manchester United spiller i Europas gjeveste klubbturnering neste sesong er rett og slett fryktelig liten.

Optas supercomputer har regnet seg frem til at Erik ten Hags mannskap har mindre enn 0,1 % sjanse for å bli topp fire.

Det er også noe United trolig må, gitt utviklingen på Uefas koeffisienttabell den siste uka.

Dermed er det påfølgende i denne saken naturlig nok å regne som drømmetenkning, men teoretisk sett er det fortsatt en liten mulighet.

Som det kommer tydelig frem lenger ned i saken, så er det i grunn bare teorien som holder håpet levende.

For vi kan ta den viktigste forutsetningen først. Den som på mange måter i seg selv ødelegger alt av muligheter:

Aston Villa kan ikke vinne noen av sine gjenværende kamper.

Seier i én av de fire siste kampene vil sørge for at Unai Emerys mannskap kommer foran Manchester United på tabellen, uansett. Sistnevnte kan maksimalt oppnå 68 poeng. Villa har i skrivende stund 66.

Så, hvordan er sjansene for at Villa skal kollapse så ettertrykkelig?

Sannsynligvis tilnærmet null det også, men de skal tross alt møte både Chelsea (H) og Liverpool (H). Borte venter Brighton og Crystal Palace. 

Det er langt ifra umulig at både Chelsea og Liverpool kan slå Aston Villa. Skulle Villa da ryke på noen bananskall (i form av et tap og én uavgjort) mot Brighton og Crystal Palace, kan United passere Villa med ett poeng.

Og nei, det er det selvsagt veldig liten sjanse for at skjer. Brighton og Crystal Palace har trolig lite å spille for. Scenarioet ovenfor forutsetter også at Manchester United vinner samtlige av sine resterende kamper. Det er heller ikke veldig sannsynlig.

Spesielt ikke om vi tar de siste to månedene i betraktning.

Sjansene for å ta igjen Tottenham er også små, men langt bedre sammenlignet med mulighetene for å ta seg forbi Aston Villa. 

Tottenham har faktisk et meget tøft kampprogram. De skal nemlig møte både Arsenal (H), Chelsea (B), Liverpool (B) og Manchester City (H). Med andre ord tre tittelkandidater i tillegg til et Chelsea-lag det er vanskelig å vite hva man får fra.

De to øvrige kampene? Mot nedrykkstruede Burnley og Sheffield United. Særlig førstnevnte, som Spurs møter med tre serierunder igjen, føler kanskje at de fortsatt har en reell sjanse for å overleve i Premier League. 

Hjemmekampen mot tabelljumbo Sheffield United i siste serierunde fremstår på mange måter som en «sikker» trepoenger.

Dersom Tottenham vinner den, må United håpe at de liljehvite fra London tar mindre enn seks poeng på de øvrige fem kampene. Det er slett ikke helt umulig.

Det er imidlertid helt på sin plass å runde av artikkelen slik den ble innledet. Sjansene er altså astronomisk små, men det er tross alt en form for størrelse det også.

Powered by Labrador CMS