ÅPNER OPP OM FORHOLDET TIL POGBA:

– Fotballen var ikke lenger det viktigste for ham

Publisert Sist oppdatert

Det skar seg til slutt fullstendig mellom José Mourinho og Paul Pogba høsten 2018.

Forholdet mellom de to profilene ble etter hvert et hyppig tema i engelske medier, og det nådde på mange måter sitt bunnpunkt da franskmannen ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter i regnværet på Anfield i desember.

Det var det som også skulle vise seg å bli Mourinhos siste kamp i trenerstolen.

I et intervju med The Telegraph forklarer portugiseren at noe endret seg etter VM i 2018, da Pogba ble verdensmester med sitt kjære Frankrike.

– Da han kom tilbake etter å ha vunnet VM, følte jeg at han var annerledes. Mesterskapet hadde bidratt til at fotballen ikke lenger var det viktigste for ham. Han delte ikke lenger det samme ansvaret som resten, forteller Mourinho.

Han forklarer at det mange måter oppsto en maktkamp innad i klubben.

– Når du har den støtten du trenger fra hierarkiet, virker det også positivt på gruppen. Når du derimot ikke har det, fordi spilleren eller det den representerer er viktigere, er du sårbar, forklarer portugiseren.

Pogba ble i slutten av februar utestengt fra fotballen i fire år etter å ha testet positivt på testosteron tilbake i august.

Mourinho er imidlertid klinkende klar på at han ikke nyter at franskmannen har havnet i trøbbel.

– Det eneste jeg kan si er at det er noe som skjer med omtrent alle i løpet av en karriere: Du mister litt grepet om hvem du er og hva du ønsker å være. Jeg koser meg ikke med situasjonen hans i det hele tatt. 

Powered by Labrador CMS