MØTER BYRIVALEN I FINALEN AV PREMIER LEAGUE CUP:

– Foretrekker heller at de sitter på benken for førstelaget på onsdag enn at de spiller for oss i kveld

Publisert

Det gror særdeles godt i de yngre rekkene i Manchester United for tiden.

Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo er to juveler som begge har slått seg imponerende opp på klubbens førstelag i løpet av de siste to sesongene.

På Wembley søndag utgjorde de sammen med Marcus Rashford og Scott McTominay startkvartetten som alle har gått gradene i ungdomsakademiet til klubben.

Også på innbytterbenken var det en betydelig delegasjon i samme kategori. 

Harry Amass, Louis Jackson, Habeeb Ogunneye, Omari Forson og Ethan Wheatley regnes alle som lovende talenter. 

Normalt sett hadde man trolig også regnet med at samtlige vil ha viktige roller når byrival Manchester City står på motsatt banehalvdel i finalen av Premier League Cup tirsdag kveld.

Den tunge skadesituasjonen på førstelaget gjør imidlertid at samtlige av de fem, slik som på Wembley, kan bli nødt til å være en del av troppen når Sheffield United venter på Old Trafford onsdag.

Det vil også, kanskje noe overraskende, være U18-trener Adam Lawrence sin klare preferanse.

– Hvis noen av spillerne mine er på benken eller spiller for førstelaget på onsdag på bekostning av å være i troppen vår på tirsdag, så foretrekker jeg helt klart det. Det er jobben vår, og det er det vi prøver å få til, sier Lawrence til Manchester Evening News.

Klubbens U18-lag har på imponerende vis vunnet 18 av 21 kamper i alle turneringer denne sesongen. For en drøy uke siden sikret den talentfulle gjengen ligagullet i den nordlige delen av U18-ligaen.

Erik ten Hag var blant dem som dagen etter møtte opp for å gratulere laget til Lawrence.

– Det var klasse (av ham). Erik og resten av trenerteamet har vist at disse spillerne er på det nivået som behøves. De vil ikke bli holdt tilbake, fortsetter U18-treneren. 

Lawrence trekker frem blant andre Fletcher-brødrene Jack og Tyler, i tillegg til Amass.

– Du ser veldig tydelig at det har et stort potensial og at de er spennende spillere. Det som likevel har imponert meg mest er måten de har blitt komfortable utenfor banen. De har skapt gode relasjoner med andre spillere i klubben.

Avspark mellom United og City er klokken 20.30. Kampen vises på MUTV.

Powered by Labrador CMS