Managerskifte for Garner

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 20. desember


Managerskifte for Garner

James Garner hadde nå etter hvert vunnet tilliten til Watford-manager Vladimir Ivic, så det ut til, men det hjelper lite nå: Ivic har nemlig fått sparken fra Hornets.

Dermed må Garner i tida fremover vinne tillit hos en ny sjef. Watford har fremstått veldig lite imponerende under Ivic, så det er jo lov til å håpe at dette managerskifte kan være til fordel for Garner også, selv om risikoen definitivt også er der for at dette slår uheldig ut.

Lørdag 19. desember


Ingen hjelp å få

Det viktigste er at United presterer selv, men det skader heller aldri å få hjelp.

Det fikk vi lite av lørdag 19. desember.

Først ble Crystal Palace smadret av Liverpool. Deretter vant City borte mot Southampton, etter at de muligens var litt heldige med enkelte dommeravgjørelser. Så vant Everton hjemme mot Arsenal, og Everton har jo tross alt sett ut som en skumlere motstander enn Arsenal hittil.

Om ikke annet gir dette oss muligheten til å øke avstanden ytterligere ned til Arsenal – med seier mot Leeds er den på tolv poeng, selv om United da vil ha spilt én kamp mindre.

Ellers var jo Southampton foran oss før denne runden, i motsetning til City, men vi antar at City til slutt vil være en vesentlig tøffere konkurrent.

Med seier mot Leeds vil Manchester United ligge på fjerdeplass, eller kanskje tredjeplass (andreplass er derimot urealistisk siden enten Spurs eller Leicester vil være foran om ikke United vinner med et tosifret antall mål).

Salford City ble motstander i FA Youth Cup

I går omtalte vi at Liverpool fort kunne bli Uniteds motstander i FA Youth Cup, og i løpet av kvelden ble veien mot det oppgjøret litt tydeligere: Salford City slo Tranmere Rovers, og dermed er det laget til Class of ’92-gutta som blir motstander for United først.

Vinneren av det oppgjøret kommer igjen til å møte vinneren av Liverpools kamp mot Sutton United eller Camberley Town. Alt annet enn at det ender med Manchester United-Liverpool vil være en stor overraskelse.

I skrivende stund vet vi ikke når kampene skal spilles.

Fredag 18. desember


Ny jobb for Gabriel Heinze

MLS-klubben Atlanta United har ansatt ex-red Gabriel Heinze som ny hovedtrener.

Det bekrefter klubben på Twitter.

42-åringen har de siste årene vært manager for Godoy Cruz, Argentinos Juniors og Vélez Sarsfield i den argentinske ligaen.

Heinze er ikke den mest populære skikkelsen blant United-fansen etter måten han taklet Evra-konkurransen på, og da spesifikt forsøket på å få i stand en overgang til Liverpool.

Kan møte Liverpool i FA Youth Cup

Her er det mange eventualiteter, men heng med:

I tredje runde av FA Youth Cup møter U18-laget til United enten Salford eller Tranmere.

Går de videre derfra, kan Liverpool vente i fjerde runde. Rivalen må slå ut Sutton United eller Camberley.

Slik stemte Giggs

Som landslagssjef for Wales ga Ryan Giggs sine stemmer da FIFA skulle kåre årets spiller. United-legenden ga fem poeng til Robert Lewandowski, som vant prisen, tre til Virgil van Dijk og ett til Kevin De Bruyne.

Ingen United-spillere var blant de ti finalistene, men Marcus Rashford fikk tildelt FIFA Foundation-prisen for 2020.

Torsdag 17. desember


FIFA-pris til Rashford

FIFA meddelte torsdag at Marcus Rashford får FIFA Foundation-prisen for 2020, dette på grunn av United-spissens arbeid for å kjempe mot sult blant barn og unge. FIFA gir også 100.000 dollar til saken.

Nei til fem innbyttere, men troppene kan utvides med to spillere

Et stort flertall av Premier League-managerne ønsket å gjeninnføre regelen fra i sommer da fem innbyttere var tillatt. Da Premier League-klubbene stemte over forslaget ble det imidlertid nedstemt for tredje gang på rad.

The Sun skriver at det var 10 mot 10 stemmer, men det krevdes et flertall på 14 mot 6 stemmer om det skulle bli en regelendring.

Disse ti klubbene stemte mot: Aston Villa, Burnley, Crystal Palace, Fulham Leicester, Leeds, Newcastle, Sheffield United, West Ham og Wolverhampton.

Klubbene ble imidlertid enige om én endring, og det er at kamptroppene til Premier League-lagene kan utvides med to spillere slik at hvert lag kan ha ni spillere på benken og ikke syv slik tilfellet er i dag.

Det er ventet at den endringen vil tre i kraft allerede fra helgen av.

Selv om det ikke blir tillatt med fem ordinære innbyttere, bestemte Premier League-klubene at det skal søkes om dispensasjon, via FA, hos IFAB (International Football Association Board) om å tillatte opp til to ekstra innbyttere dersom spillere må forlate banen med hjernerystelse. Dersom et lag på denne måten benytter totalt fire eller fem innbyttere, får motstanderlaget anledning til å gjøre det samme.

En slik endring krever imidlertid godkjenning av IFAB før den kan iverksettes, men Premier League håper at prøveprosjektet kan ha fått grønt lys allerede i januar.

Onsdag 16. desember


Andre ligatap for Real Sociedad

Uniteds motstander i 16. delsfinalen av Europa League, Real Sociedad, hadde bare tapt en kamp i La Liga før onsdagens bortekamp mot Barcelona.

De tok også ledelsen, men to Barcelona-scoringer snudde kampen slik at det ble et 2-1-tap – det andre ligatapet for Real Sociedad denne sesongen. De ligger dermed på 2. plass, med like mange poeng som serieleder Atletico Madrid så langt, men det skal sies at Atletico har tre hengekamper til gode på Sociedad.

Poengtap for Arsenal, Leicester og Southampton

Leeds scoret fem ganger i sin siste kamp før de kommer til Old Trafford, mens det ble tap for Leicester og poengtap for Arsenal onsdag kveld.

Senere tapte Tottenham 2-1 borte mot Liverpool.

Hvis United vinner de to kampene de har til gode på lagene foran på tabellen vil Solskjærs menn avansere til 2. plass på tabellen.

Resultatene fra onsdagens kamper

  • Arsenal – Southampton 1-1
  • Leeds – Newcastle 5-2
  • Leicester – Everton 0-2
  • Liverpool – Tottenham 2-1
  • Fulham – Brighton 0-0
  • West Ham – Crystal Palace 1-1

Oppdatert tabell finner du som alltid øverst på forsiden og på hver sak på united.no.

Slaven Bilic fikk sparken

West Bromwich bekrefter i en pressemelding at Slaven Bilic har fått sparken. Beskjeden kommer etter at West Bromwich tok et sterkt bortepoeng mot Manchester City. West Bromwich ligger på 19. plass i Premier League og har kun vunnet én kamp på 13 forsøk.

Mandag 14. desember


Tilskuerstopp i London

London gikk mandag fra coronanivå 2 til coronanivå 3. Det betyr at det blir slutt på tilskuere på Premier League-kampene i byen. United møtte nylig West Ham borte, med 2000 hjemmefans på tribunen, men det blir det slutt på fra og med onsdag.

Per nå er Liverpool, Everton, Brighton og Southampton dermed de eneste klubbene som kan ha tilskuere i Premier League.

Det er et lite håp i Manchester om at coronanivået der endres fra 3 til 2 senere i denne uka, slik at United kan ha 2000 tilskuere hjemme mot Leeds søndag.

WSL: Avstanden økte til Arsenal

Da United vant 2-1 borte mot Reading søndag, så visste vi at United uansett ville komme ut av helga i en bedre situasjon enn vi gikk inn i den i, for vi visste at minst én av våre tøffeste rivaler kom til å gi bort poeng, siden Manchester City og Arsenal skulle møte hverandre denne serierunden.

Chelsea vant borte mot Brighton, og er derfor fortsatt tre poeng bak serieleder United (Chelsea har spilt én færre kamp). I toppkampen City-Arsenal så var det bortelaget som tok en tidlig ledelse, men det endte med at City snudde kampen og vant 2-1 etter et overtidsmål av Caroline Weir.

Det gjør at avstanden ned til Arsenal (som var nærmest United i poeng før runden) nå er fire poeng bak. City ville uten seier vært veldig langt bak United, noe som kunne betydd en del med tanke på Champions League-kvalifisering (de tre øverste lagene ved sesongslutt går til Champions League), men nå er det «bare» fem poeng opp for de lyseblå.

Se tabellen her.