United vant terreng til rivalene

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 12. desember


United vant terreng til rivalene

Uansett om man synes prestasjonen og resultatet i 0-0-kampen mot Manchester City var godkjent eller ikke, betyr ett poeng at United vinner terreng mot to av konkurrentene.

Chelsea og Wolverhampton var begge blant lagene som havnet rundt United på tabellen foregående sesong, og begge to tapte sin kamp lørdag.

Wolves så lenge ut til å ta ett poeng etter en tett batalje mot Aston Villa, men nærmest på overtid av overtiden skaffet John McGinn Birminham-laget straffe. Den satte Anwar El-Ghazi i mål, og dermed var det laget til Dean Smith som tok med seg alle tre poengene fra kampen.

Også Chelsea gikk på en smell da de dro til Goodison Park for kveldskampen lørdag. Her var det også en straffe som ble avgjørende, og det var ligaens toppscorer, Dominic Calvert-Lewin som skaffet den. Gylfi Sigurdssson fant nettmaskene bak Edouard Mendy, og dette ble også kampens eneste scoring.

Dermed blir Chelsea stående på en foreløpig fjerdeplass og 22 poeng, to flere enn United, men med én kamp mer spilt. Wolves ligger nå tre poeng bak United, også de med én kamp mer spilt.

Foreløpige planer er på plass for en retur for kvinnelagets supportere 20. desember

Manchester United-kvinnene har annonsert planen for en retur til Leigh Sports Village for supporterne om det åpnes opp for det i området. En kan lese om billettfordeling med mer i denne saken.

United tar imot Bristol City på LSV 20. desember, og det er ikke utenkelig at enten Stor-Manchester eller Wigan flyttes over til Tier 2, noe som vil gi muligheten for en retur for opp mot 2000 supportere om de lokale myndighetene tillater det.

Fredag 11. desember


Har tatt trenerkurs under langtidsskade

Den unge United-forsvareren Luca Ercolani mistet store deler av fjorårssesongen med en langtidsskade, og italieneren brukte deler av tida på å starte trenerutdanninga.

– Etter ti måneder med hardt arbeid er jeg takknemlig for å motta UEFA B Coaching Badge. Det er noe jeg alltid har ønsket å oppleve, og det hjalp meg med å fylle den ledige tida i løpet av en periode på sidelinja på grunn av skade, skriver 21-åringen på Instagram.

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Luca Ercolani (@lucaercolan1)

Groenen tilbake etter hodesmell

Jackie Groenen er en svært viktig spiller for Manchester United-kvinnene, og har vært en av de aller, aller beste spillerne denne sesongen.

Mot Aston Villa i forrige kamp fikk nederlenderen en hodeskade tidlig i førsteomgangen, og på grunn av mistenkt hjernerystelse bestemte klubbdoktoren seg for å ta avgjørelsen om at Groenen måtte ut – til Groenens store frustrasjon der og da.

– Hun var ikke fornøyd med å gå av, slik spillere jo ikke er, men det var den riktige avgjørelsen. Så snart det medisinske apparatet kom på banen, og hun sa at hun følte seg svimmel, så sa de at det er en risiko vi ikke kan ta, så jeg mener vi gjorde den riktige avgjørelsen som klubb ved å ta henne av der og da. Hun forstod det innen pausen, da hadde hun roet seg ned, hun og klubbdoktoren hadde blitt venner igjen, forklarte Casey Stoney på pressekonferansen før helgas kamp mot Reading.

Stoney bekreftet at Groenen nå er tilgjengelig igjen til søndagens kamp mot Reading.

– Hun har det bra, hun var tilbake i full trening i dag, og hun er tilgjengelig for helga.

Casey Stoney uttalte seg også om mer utenomsportslige ting:

Fernandes vant for tredje gang

Bruno Fernandes er stemt fram som månedens spiller i Premier League i november. Det er tredje gang han vinner prisen i 2020.

Portugiseren er den første United-spilleren som vinner tre ganger siden landsmann Cristiano Ronaldo. Whoscored.com skriver at det bare er Ashley Young (2008) og Harry Kane (2017) som har vunnet tre priser på ett år tidligere. Ifølge Squawka er det tolv spillere som har vunnet prisen flere ganger totalt. Flest har Sergio Agüero med sju.

Ole Gunnar Solskjær var nominert til månedens manager, men den gikk til hans forgjenger José Mourinho.

Som nevnt nedenfor ble Casey Stoney månedens manager i WSL og Tobin Heath månedens spiller.

Prisdobbel til Stoney og Heath

Kvinnelaget stakk av med begge prisene for november i den engelske ligaen. Casey Stoney ble månedens manager, mens Tobin Heath ble månedens spiller. Heath ble hentet fra Portland Thorns før sesongen og spiller på det amerikanske landslaget.

Manchester United topper tabellen ett poeng foran Arsenal.

Ny rolle for Dempsey

Nettstedet Training Ground Guru har god oversikt over støtteapparatene i Premier League og melder at Mark Dempsey går fra å være Ole Gunnar Solskjærs assistent til en ny rolle i akademiet.

Torsdag 10. desember


– Aguero starter ikke mot United

Manchester City-manager Pep Guardiola utelukker at hans argentinske stjernespiss Sergio Aguero vil starte helgens byderby mot Manchester United på Old Trafford.

Aguero spilte den siste knappe halvtimen mot Marseille og scoret, men Guardiola er likevel klar på at spissen ikke er i god nok form rent fysisk etter å ha gjort comebak etter skade. 

JOKER FRA BENKEN?: Sergio Aguero passerer Harry Maguire forrige sesong. I helgen må Maguire bryne seg på andre City-stjerner for Aguero kommer ikke til å starte helgens byderby.

På spørsmål om Aguero vil starte helgens byderby var svaret fra Guardiola ikke til å ta feil av.

– Nei! Han har hatt tre elle fire treningsøkter med laget, men nå fikk han 25 minutter. Sakte men sikkert kommer han tilbake.

Paolo Rossi er død

Den italienske spisslegenden Paolo Rossi er død, 64 år gammel. Det opplyser familien. Dødsårsaken er ukjent, men italienske medier skriver at toppscoreren fra VM i 1982, da Italia ble verdensmestere, har vært syk i lang tid.

Rossi huskes best fra VM i 1982 da han med sine seks fulltreffere ble turneringens toppscorer. Rossi startet karrieren på seniornivå i Juventus, men dro videre til Vicenza, før han ble han returnerte til Juventus. Rossi hadde også et kort opphold i AC Milan.

VM-HELT: Paolo Rossi i VM-finalen mot Vest-Tyskland i 1982. Rossi be turneringens toppscorer og Italia ble verdensmestere etter å ha vunnet finalen 3-1.

Den eldre garde av United-fans vil også huske Rossi fra semifinalene i cupvinnercupen i 1983/84-sesongen da Juventus knepent slo United 3-2 sammenlagt etter 1-1 på Old Trafford og 2-1 i Torino. Rossi scoret i begge oppgjørene og den avgjørende 2-1-scoringen mot United i den andre kampen kom i kampens siste minutt.

Juventus vant cupvinnercupen etter å ha slått Porto 2-1 i finalen. I semifinalen slo Porto for øvrig den regjerende mesteren Aberdeen under ledelse av Alex Ferguson.

Tirsdag 8. desember


Watford-kampen berammet

United sin kamp mot Watford i FA-Cupen på Old Trafford vil bli spilt lørdag 9. januar klokken 21.00. Står det uavgjort etter fulltid vil det bli ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse. Det er med andre ord ingen omkamp denne sesongen.

Levitt klarert for spill – men sliter fortsatt med ettervirkningene etter coronaviruset

Utlånte Dylan Levitt testet i slutten av november positivt for COVID-19, og har ikke vært med for Charlton i det siste.

Levitt skal nå være klarert for spill igjen, men Charlton-manager Lee Bowyer kaster han nok ikke inn igjen startoppstillingen helt med det første.

– Med Dylan så må vi bare fortsette å se hvordan han er. Han har slitt litt med pusten sin, så vi må være litt mer forsiktige med ham, sa Bowyer.

Skattelistene 2019: Så mye tjente Ole Gunnar Solskjær

Det viser seg, ikke overraskende, at en tjener bedre på å være manager for Manchester United enn en tjener som trener i Eliteserien. Ole Gunnar Solskjær står i skattelistene for 2019 oppført med rundt 108 millioner kroner i inntekt, skriver bl.a. NRK, mens han i 2018 hadde rundt 7 millioner kroner i inntekt.

Solskjær stod i 2018-skattelistene oppført med rundt 24 millioner i skattemessig formue, men er nå oppe i 70,5 millioner kroner.

McClair og McTominay fyller år

Det er 8. desember, og kampdag for oppgjøret mellom RB Leipzig og Manchester United, men det er også bursdag for noen United-profiler.

Scott McTominay er ventet å få tillit i kveldens kamp, og han fyller 24 år i dag. Han ble nemlig født samme dag som United rotet bort en tomålsledelse borte mot West Ham 8. desember 1996. United ledet 2-0 etter scoringer av Ole Gunnar Solskjær og David Beckham, men scoringer fra Florin Raducioui og Julian Dicks (straffespark) sørget for at det ble 2-2.

Brian McClair spilte nevnte kamp mot West Ham, og han feiret den gang sin 33-årsdag. I dag fyller han med andre ord 57 år.

Vi gratulerer begge to med dagen!

FEIRING: McClair som feirer seriegull, McTominay som feirer mål like før slutt mot Manchester City.

Mandag 7. desember


Puigmal kan bli månedens spiller i reserveligaen

Arnau Puigmal er en av åtte spillere som har blitt nominert til prisen som månedens spiller i Premier League 2 for november. Det bekrefter Premier League.

Han hadde ett mål og to målgivende i 5-2-seieren mot Brighton i starten av november, og han scoret to mål i 4-2-hjemmeseieren mot Spurs.

Liam Delap (City, Alfie Matthews (Crystal Palace), Liam Millar (Liverpool), Nikolaj Möller (Arsenal), Joel Mumbongo (Burnley), Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa) og Jean-Pierre Tiehi (Fulham) er de sju andre spillerne som har blitt nominert.

Se Paris-dramaet fra 2019 fra en ny vinkel

UEFA har i episode 1 av dommerserien Man in the Middle blant annet tatt for seg PSG-United fra 2019.

Der kan en se og høre hvordan dommer Damir Skomina fikk beskjed om å ta en tur til skjermen på sidelinjen, og om hvordan dommeren følte han ble forstyrret rundt skjermen, og en kan se han gir beskjed om at de på United-benken må holde seg unna – og frustrasjonen fra PSG-benken etter at han bestemte seg for straffespark.

United-delen av videoen starter etter rundt 10 minutter og 40 sekunder.