Sterk borteseier da United beholdt serieledelsen

Uniteds kvinnelag tok en viktig seier borte mot Reading søndag ettermiddag. Leah Galton og Hayley Ladd scoret Uniteds mål i 2-1-seieren.

Det betyr at United fortsatt er på tabelltopp etter å ha plukket 23 poeng på ni kamper.

Bra start

United startet oppgjøret godt, og skaffet seg et par hjørnespark allerede før fem minutter var spilt, men ingen av dem ble farlige.

Det var likevel hjemmelaget som skapte kampens første mulighet. Spissen til Reading fikk all tid i verden til å lade kanonen fra 16-meter, men skuddet gikk like over mål. Meget passivt forsvarsspill av United i den sekvensen.

Et kvarter ut i oppgjøret kom Uniteds første mulighet. Tobin Heath kom seg fri ute til høyre og la inn langs bakken. Kirsty Hanson strakk ut beinet og kom først på ballen, men ballen gikk like til side for mål.

Etter 30 minutter skulle United få hull på byllen. Ballen gikk på førstetouch mellom flere spillere før Leah Galton fikk ballen på hjørnet av 16-meteren. Hun dro seg utover i banen og banket ballen inn med venstrefoten. God avslutning, men Reading-keeperen burde kanskje avverget den.

United hadde et par halvfarligheter til før pause, men klarte ikke å doble ledelsen. Det var likevel ingen tvil om at ledelsen til pause var fortjent.

Rystet

Ti minutter etter pause scoret hjemmelaget. Et veldig svakt skudd traff Millie Turner og ballen forandret retning. Mary Earps kunne ikke gjøre annet enn å se at ballen gikk i mål.

Hjemmelaget fikk energi av scoringen og var det beste laget i minuttene etterpå. United virket veldig rystet, men det var før Hayley Ladd skulle komme til utsetning.

Etter 82 minutter fikk United et hjørnespark som Tobin Heath svingte inn. En Reading-spiller fikk foten på ballen, men den havnet rett hos Hayley Ladd. Midtbanespilleren stupheadet inn lederscoringen.

Flere mål ble det ikke og dermed vant United 2-1. En kruttsterk borteseier av Casey Stoneys mannskap som fortsatt topper tabellen.

Reading 1-2 (0-1) Manchester United