bourne101121

Klarte ikke semifinaleplass i U19-EM

Søndag 3. juli

Tara Bourne spilte hele kampen da Englands U19-lag i dag gikk på et 0-3-tap mot Tyskland under U19-EM i Tsjekkia.

Det sørget for at England havnet helt sist i gruppespillet.

Norge vant 1-0 mot Sverige i den andre kampen i gruppe B, og det ble nettopp Norge og Sverige som endte opp med å gå videre.

Fredag 1. juli

Spania med uavgjort tross stort overtak

Ona Batlle spilte hele kampen for Spania i den siste oppkjøringskampen til Spania før EM sparkes i gang i England onsdag. Motstander i ettermiddag var Italia og selv om spanjolene hadde et stort spillemessig overtak endte det med uavgjort 1-1.

Målene ble scoret av Valentina Bergamaschi og Alexia Putellas. Putellas ble forøvrig sin 100. landskamp for Spania i ettermiddag.

Flamengo bekrefter at Pereira reiser hjem

Andreas Pereira sa natt til torsdag farvel til Flamengo med en praktscoring i Copa Libertadores. Nå bekrefter også klubben at han reiser tilbake til England etter at lånekontrakten nå går ut.

Nominert til årets unge spiller i Afrika

Hannibal Mejbri er blant ti spillere som er nominert til prisen for årets unge spiller i Afrika.

19-åringen fikk i sesongen som var to kamper i Premier League, men det var for landslaget han virkelig markerte seg.

I midten av juni hjalp han Tunisia til seier i Kirin Cup og håper at de imponerende prestasjonene kan bidra til en plass i Tunisias VM-tropp.

Blant de andre nominerte finner vi Ilaix Moriba som var linket til United i fjor sommer, samt Kamaldeen Sulemana fra Lille og Pape Matar Sarr som er Tottenham-spiller, men var utleid til Metz forrige sesong.

Ruud van Nistelrooy fyller år

Ruud van Nistelrooy fyller år i dag – gratulerer med 46-årsdagen, Ruud!

Nederlenderen scoret 150 mål på 219 kamper i løpet av sine fem sesonger i United.

Van Nistelrooy skal den kommende sesongen for første gang prøve seg som hovedtrener på seniornivå, siden han har fått sjefsjobben i PSV.

Alejandro Garnacho fyller ellers 18 år i dag, og det har vi feiret ved å lage en sak om kantspillerens glimrende Old Trafford-historikk.

Torsdag 30. juni

Diane Caldwell forlater damelaget

Etter kun et halvt år i klubben forlater nå den irske landslagsstopperen Diane Caldwell klubben når kontrakten hennes løper ut ved månedsskiftet, det bekrefter klubben torsdag. Den 33 år gamle forsvarsspilleren fikk seks kamper for klubben.

Pereira sa farvel med praktscoring

Natt til torsdag markerte Andreas Pereira sin siste kamp for Flamengo med å bli matchvinner i Copa Libertadores-oppgjøret mot Tolima. 26-åringen scoret med et skudd fra langt hold etter et drøyt kvarter.

Når Pereira returnerer, er det ventet at det blir tatt en avgjørelse på om brasilianeren selges til Fulham, eller om han blir værende hos Erik ten Hag.

Onsdag 29. juni

Signe Bruun scoret mål, men Norge tok seieren

Onsdag spilte Danmark mot Norge i en privatlandskamp.

Signe Bruun scoret kampens første mål etter bare noen sekunder og ga Norge en skrekkåpning. Bruun spilte hele første omgang, men i starten av andre omgang tok hun plassen på benken.

Det tok 40 minutter før Maria Thorisdottir og Norge utliknet. Like etter kom scoret Guro Reitan sitt og Norges andre mål og sørget dermed for norsk 2-1 seier. Thorisdottir spilte hele kampen, mens Vilde Bøe Risa først kom inn etter 85 minutter.

Tirsdag 28. juni

Enkel seier for Groenen & co

Tirsdag kveld vant Nederland 3-0 i VM-kvalifiseringskampen hjemme mot Belarus.

Jackie Groenen startet kampen for Nederland, og spilte frem til det 74. minutt, da hun ble byttet ut (på stillingen 2-0). United-midtbanespilleren hadde en fin involvering i forkant av 1-0-målet hvor hun kom seg fint unna en belarusisk takling i startfasen av angrepet.

Det gjenstår én kamp av VM-kvalifiseringen for Nederland, og med seier hjemme mot Island der vil VM-plassen være sikret. Nå i sommer skal de spille EM, hvor de er i gruppe med Sverige, Portugal og Sveits.

Ellers tirsdag ble det 0-0 mellom New Zealand og Wales i en privatlandskamp. Hayley Ladd (byttet ut i det 63. minutt) og Carrie Jones (byttet ut i pausen) startet kampen for Wales, og etter det vi skjønner skal begge ha klart seg bra. Chloe Williams satt på benken hele kampen for waliserne.

Mandag 27. juni

Caldwell & co vant 9-0

Diane Caldwell spilte hele kampen da Irland spilte VM-kvalifiseringskamp borte mot kvalifiseringsgruppas desidert svakeste lag, nemlig det georgiske landslaget.

Det endte til slutt 9-0 til irene. Caldwell kom seg ikke på scoringslista, men var ikke så langt unna.

Irland har gode muligheter til å havne på andreplass i kvalifiseringsgruppa, og vil da en mulighet til å havne i VM-sluttspillet neste sommer. De er derimot ikke kvalifisert til EM-sluttspillet som gjennomføres i sommer.

Ellers spilte Uniteds Tara Bourne hele kampen da Englands U19-landslag vant 4-1 mot Norge.