Imponerer hver gang: Garnacho + Old Trafford = sant

Alejandro Garnacho imponerer hver gang han får muligheten på Old Trafford. Forhåpentligvis kan det bli en lykkestadion for ham på A-lagsnivå også.

Stortalentet Alejandro Garnacho fyller 18 år i dag, og det er store forventninger til argentineren.

Kanskje blir det en del A-lagsspill den kommende sesongen, etter at han så vidt fikk prøve seg under Ralf Rangnick.

Det vil vel overraske litt om han plutselig starter serieåpningen mot Brighton i august, men Old Trafford-statistikken til Garnacho er definitivt imponerende.

Han har spilt åtte kamper på «drømmenes teater» (seks av dem fra start), og har scoret åtte mål på de kampene – og flere av målene har vært ganske flotte også.

I tillegg har han tre målgivende pasninger, og han har skaffet to straffespark (det ene scoret han på selv, det andre scoret lagkamerat Charlie McNeill på).

Her er det bare å håpe at det kan bli mer Old Trafford-jubel for 18-åringen i årene som kommer!

Manchester United v Nottingham Forest: FA Youth Cup Final
FINALEJUBEL: Garnacho etter sitt andre mål i FA Youth Cup-finalen.

Garnachos kamper på Old Trafford:

13. desember 2021: Scunthorpe (FA Youth Cup)

Dette var Alejandro Garnachos aller første kamp på Old Trafford.

Allerede i det 13. minutt kom det første målpoenget, da Garnacho serverte ballen på sølvfat til Sam Mather som satte inn 1-0 for United.

I det 26. minutt doblet Garnacho ledelsen for United med en svært akrobatisk scoring.

United vant til slutt 4-2, uten at Garnacho var involvert i resten av scoringene. Han hadde noen store sjanser til å score flere mål enn det ene.

Manchester United v Scunthorpe United: FA Youth Cup
FØRSTE MÅL PÅ OLD TRAFFORD: Charlie McNeill og Alejandro Garnacho etter sistnevntes 2-0-mål mot Scunthorpe.

9. februar 2022: Everton (FA Youth Cup)

United havnet under mot Everton i denne åttendedelsfinalen av FA Youth Cup, men Garnacho bidro til at Travis Binnions lag utlignet umiddelbart.

Han ble nemlig felt, og dommeren pekte på straffemerket, og McNeill scoret sikkert på straffesparket.

Etter hvert gikk United opp i både 2-1 og 3-1 uten at Garnacho var spesielt involvert i det, men 4-1-målet var et glimrende mål av den spanskfødte kantspilleren, som løp over nesten hele banen før han kaldt lirket ballen forbi keeper, og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

garnacho090222c
SCORET KAMPENS SISTE: Alejandro Garnacho, som også skaffet straffespark.

24. februar 2022: Leicester (FA Youth Cup)

Alejandro Garnacho scoret begge målene da United snudde fra 0-1 til 2-1 mot Leicester i FA Youth Cup-kvartfinalen.

Det så ut til at revene kanskje ville lede til pause, men Garnacho ville det annerledes, for i det 42. minutt utlignet han på frispark foran Stretford End da skuddet hans snek seg inn lavt i det ene hjørnet.

I andreomgangen scoret han enda senere, for vinnermålet kom i det 89. minutt. Mainoo fant han med en god pasning, og Garnacho tok ballen ned fint og skjøt ballen i mål med venstrefoten på andretouchen. En finfin scoring, og Garnachos gode statistikk på Old Trafford fortsatte.

garnachojubel2402222
SNUDDE KAMPEN: Alejandro Garnacho, her etter frisparkutligningen.

9. mars 2022: Wolverhampton (FA Youth Cup)

Alejandro Garnacho og Charlie McNeill storspilte i denne FA Youth Cup-semifinalen på Old Trafford.

Garnacho scoret kampens andre mål da han fikk ballen litt ute mot venstre, dro seg innover forbi en Wolves-spiller og dunket ballen via stolpen og inn i det lengste hjørnet.

Da McNeill like før slutt scoret Uniteds tredje, og sitt andre, så kom det på retur fra et Garnacho-skudd.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers: FA Youth Cup
SUPERDUO: Charlie McNeill og Alejandro Garnacho feirer mål på Old Trafford.

18. mars 2022: Everton (U23-ligaen)

Alejandro Garnacho startet på benken i denne 3-0-seieren, uten at det hindret ham i å ende opp med målpoeng.

Unggutten herjet med Everton etter å ha kommet inn med cirka en halvtime igjen av kampen.

Det ble ikke noe mål på ham, men det ble i det minste en målgivende pasning til 2-0-målet, da han med venstrefoten slo ballen kontant inn fremfor mål til D’Mani Mellor, som satte ballen i mål.

garnacho322
MÅLGIVENDE: Alejandro Garnacho, Zidane Iqbal og Shola Shoretire gratulerer D’Mani Mellor med målet Garnacho hadde den målgivende pasningen til.

8. april 2022: Chelsea (U23-ligaen)

Dette var Alejandro Garnachos første kamp i Manchester siden A-landslagssamlingen med Argentina.

Garnacho satte inn 1-0 for United da han var på riktig sted til riktig tid i det 36. minutt av denne kampen i U23-ligaen, og det ble også kampens eneste mål.

Han kunne fort hatt flere mål også, og skulle i tillegg kanskje hatt et straffespark.

Manchester United v Chelsea: Premier League 2
FEIRER KAMPENS ENESTE MÅL: Alejandro Garnacho.

28. april 2022: Chelsea (Premier League)

Alejandro Garnacho fikk førstelagsdebuten mot Chelsea på Old Trafford, og det er den eneste gangen han har spilt på Old Trafford uten å ha bidratt med målpoeng.

Så veldig overraskende er jo uansett ikke det siden han kom inn på overtid!

– Et utrolig øyeblikk å få min Manchester United-debut som 17-åring i Premier League på «Drømmenes Teater». Jeg kan ikke sette ord på det jeg føler nå, for jeg har drømt om dette øyeblikket siden jeg var fire år gammel, skrev Garnacho på sosiale medier etter debuten.

garnacho280422b
DEBUTERTE FOR UNITED: Alejandro Garnacho.

11. mai 2022: Nottingham Forest (FA Youth Cup-finale)

Garnachos foreløpig siste kamp på Old Trafford var FA Youth Cup-finalen mot Nottingham Forest.

Der ble han helt avgjørende.

Det stod 1-1 da han var våken og god da han utnyttet en Forest-feil og skaffet straffespark (noe feilaktig må det sies – taklingen skjedde like utenfor sekstenmeteren), og med litt mer enn ti minutter igjen på kampuret så satte han straffesparket selv i mål.

På overtid punkterte han kampen med sitt 3-1-mål (via motspiller, men forarbeidet før skuddet var flott!), og ble med det den store finalehelten.

SCORET TO I FA YOUTH CUP-FINALEN: Alejandro Garnacho.