Rivalene gjorde jobben

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 17. januar


Tar ligatoppen fra United med seier onsdag

Etter 0-0 og poengdeling borte mot Liverpool er det lov å fryde seg over at United var fullt på nivå med de regjerende mesterne, samtidig som det er lov å være skuffet over at ingen av kjempesjansene ble ekspedert i mål.

Noe som uansett gjør ting bittelitt surere, er at begge rivalene som også spilte søndag, gjorde sakene sine sterkt.

José Mourinhos Spurs dro til Bramall Lane for å møte Sheffield United. «The Blades» hadde ikke vunnet én eneste kamp før FA-cupmøtet mot Bristol forrige helg, men før kampen mot de liljehvite fra London, hadde Chris Wilders menn både avansert i cupen og slått Newcastle i ligaen.

Til tross for dette ble ikke guttene fra stålbyen noen stor utfordring for Tottenham. Serge Aurier, Harry Kane og Tanguy Ndombele sto for Spurs’ mål, mens David McGoldrick scoret trøstemålet.

Også Manchester City leverte varene, da de slo Crystal Palace 4-0. Utrolig nok var det midtstopper John Stones som sto for to av målene, mens Ilkay Gündogan og Raheem Sterling scoret de to andre.

Resultatene betyr at Tottenham rykker opp til femteplass, fire poeng bak United. Dessverre betyr de også at City går helt opp i ryggen på Ole Gunnar Solskjærs gutter. De lyseblå spiller kamp før United på onsdag, som betyr at Pep Guardiolas menn tar tabelltopp med seier i sin kamp mot Aston Villa, med like mange kamper spilt som United.

Forhåpentligvis tar de rødkledde seieren mot Fulham, slik at Citys ligaledelse bare blir på noen få timer.

Fredag 15. januar


United møter ikke serietoeren søndag kveld

Leicester slo Southampton 2-0 i kveldskampen lørdag kveld. James Maddison sendte hjemmelaget i føringen ti minutter før pause, og på overtid i andreomgang punkterte Harvey Barnes kampen. Det betyr at Leicester har gått forbi Liverpool på tabellen og er poenget bak United med én kamp mer spilt.

Chelsea dro også i land en seier lørdag kveld. Mason Mount ble Chelseas store helt da de slo Fulham 1-0 på Craven Cottage. Antonee Robinson ble utvist for hjemmelaget like før pause og dermed ble det vanskelig for Fulham. Chelsea ligger sju poeng bak United med én kamp mer spilt.

Se video: Slik tilbringer Diallo lørdagskvelden

Amad Diallo har lagt ut en video på Instagram som rører United-supporterene. Nysigneringen har nemlig brukt lørdagskvelden til å se på gamle videoer av Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo.

Bernard forlenger med Salford City

20 år gamle Di’Shon Bernard har hatt en god første halvdel av sesongen med Salford City. Blant annet ble han tildelt prisen for månedens spiller fra GiveMeSport i desember, etter å ha scoret sitt første mål i League Two, samt at laget holdt nullen i fire kamper.

Nå har han forlenget med klubben, og blir værende i Salford frem til sommeren.

En annen akademigutt, Jacob Carney, som tidligere denne sesongen har spilt med Brighouse Town, har nå signert en låneavtale med Portadown FC. Avtalen løper ut resten av sesongen.

Ny pris, ny rekord!

Akkurat som i februar, juni og november ble Bruno Fernandes stemt fram som månedens spiller i Premier League i desember.

Det er første gang i historien at en spiller vinner prisen fire ganger i et kalenderår.

– Måneden ble komplett med tre scoringer og fire målgivende pasninger. Det er perfekt når jeg kan score og servere lagkameratene. Jeg ønsker å vinne andre trofeer også, men det er veldig gøy å skape historie, sier Fernandes, som slo spillere som Marcus Rashford og Mohamed Salah.

Med fire utmerkelser har han allerede like mange priser som Cristiano Ronaldo og Paul Scholes fikk i sine karrierer på Old Trafford.

Ny pris til Stoney

For andre gang på rad får Casey Stoney prisen for månedens manager i desember i WSL. Manchester United topper tabellen og møter toer Chelsea i storkamp på søndag.

I tillegg fikk Leah Galton prisen for månedens spiller!

Torsdag 14. januar


FA, PL, EFL og WSL med forbedrede smittetiltak

Organisasjonene har kommet med en felles uttalelse om coronavirussituasjonen, der de skriver at de denne uka har introdusert forbedre COVID-19-tiltak, og understreken viktigheten av disse til alle i fotballen.

– Sikkerhet er en felles innsats, og fotballen trenger den pågående støtten fra klubber, managere, spillere og alle de som er involverte i å arragenere kamper for å fortsette å kunne holde nede spredningen av smitte, og å sette det riktige eksempelet til offentligheten både på og utenfor banen.

De skriver ikke noe om hvilke konkrete tiltak som har blitt forbedret.

Det uttrykkes ellers at de har tro på at 2020/21-sesongen kan fortsette frem til mai som planlagt om alle følger protokollene.

Real Sociedad tapte på straffer

Uniteds kommende Europa League-motstander Real Sociedad tapte semifinalen i den spanske supercupen etter straffesparkkonkurranse mot Barcelona. Kampen endte 1-1 etter at Frenkie de Jong hadde sendt Barcelona i føringen like før pause, og Mikel Oyarzabal utlignet for Real Sociedad rett etter hvilen. 

Pussig nok bommet begge de to målscorerne fra krittmerket i straffesparkkonkurransen som Barcelona vant 3-2.

Onsdag 13. januar


Poengtap for Tottenham

Alt virket som normalt da Harry Kane satte inn 1-0 for Tottenham mot Fulham midtveis ut i førsteomgang, men Fulham slo tilbake ved Ivan Cavaleiro 15 minutter før slutt. Helt på tampen scoret Tottenham, men assistentdommeren vinket helt korrekt av for offside. Tottenham er nå seks poeng bak United med like mange kamper spilt.

Manchester City slo Brighton 1-0 i den andre kampen som ble spilt i Premier League onsdag kveld. Phil Foden scoret hjemmelagets mål like før pause. Raheem Sterling bommet på straffe på overtid. Manchester City vil med seier i hengekampen sin være ett poeng bak United.

Åtte år siden Fergusons siste Liverpool-duell

13. januar 2013 hadde Sir Alex Ferguson det som skulle vise seg å bli hans siste kamp mot Liverpool.

Selvsagt endte det med tre poeng. 

Mye handlet om Patrice Evra – igjen. Året før hevet Luis Suárez konfliktsnivået mellom de to ytterligere ved å nekte å ta Evra i hånden før kampstart.

Denne gangen gjorde han det, mens likheten mellom de to kampene er at begge endte med 2-1-seier til United.

Robin van Persie sendte United i ledelsen med et lavt skudd etter et innlegg fra Evra, førsteomgangens eneste mål.

I det 54. minutt headet Patrice Evra et Van Persie-frispark i mål via Nemanja Vidic, og United ledet 2-0. Det var selvsagt Vidic som ble kreditert målet, men både TV-kameraene og medspillerne fokuserte på Evra etterpå.

Daniel Sturridge reduserte for Liverpool, men United vant 2-1 mot Liverpool, og dermed endte de tre siste Ferguson-duellene mot Liverpool med 2-1-seier til United.

Manchester United: David de Gea; Rafael da Silva, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic (Chris Smalling, 80.), Patrice Evra, Ashley Young (Antonio Valencia, 46.), Michael Carrick, Tom Cleverley, Shinji Kagawa (Phil Jones, 77.), Danny Welbeck, Robin van Persie.
Ubenyttede innbyttere: Ben Amos, Ryan Giggs, Anderson, Javier Hernández.

Tirsdag 12. januar


FA Youth Cup utsatt

U18-lagets møte med Salford i FA Youth Cup, som opprinnelig er oppsatt onsdag, er nå utsatt på ubestemt tid.

Det skriver United på sine nettsider.

Det engelske fotballforbundet har valgt å utsette konkurransen, som følge av den høye coronasmitten i England. FA opplyser at planen er å gjenoppta cupen når det igjen kan gjøres på en trygg og forsvarlig måte.

Tierney dømmer på Anfield

Premier League bekreftet tirsdag at Paul Tierney dømmer helgas storoppgjør på Anfield mellom Liverpool og Manchester United.

Med seg på linjene har han Lee Betts og Constantine Hatzidakis, mens Craig Pawson er fjerdedommer. Stuart Attwell og Stuart Burt (assistent) er kampens videodommere (VAR).

Det er første gang Tierney dømmer dette oppgjøret. Forrige sesong dømte han storoppgjørene United 2-1 Tottenham og Chelsea 1-2 United (ligacupen), så vi har en bra statistikk med Tierney i store kamper.

Denne sesongen har han dømt United i bortekampen mot Everton (3-1-seier), mens han har dømt Liverpool i to bortekamper: 2-0-seieren mot Chelsea på Stamford Bridge (der han viste ut Chelseas Andreas Christensen) og 0-0-kampen i Newcastle i romjula.

Klopp og Ferguson møtes til en fotballprat

Vi har tidligere omtalt det at Sir Alex Ferguson, Gareth Southgate og Kenny Dalglish skal møtes for en fotballprat kommende fredag, hvor inntektene går til Sport United Against Dementia-kampanjen til The Alzheimer’s Society, pluss til LMA-medlemmer (med familie) som har blitt påvirket av demens. Dette i forbindelse med alt som har kommet frem om en sammenheng mellom fotballen og demens.

Nå er det klart at Liverpool-manager Jürgen Klopp også blir en del av denne samtalen.

Les mer om arrangementet (som selvsagt foregår på nett) her.

Mandag 11. januar


Ny kontrakt for Nathan Bishop

Den 21 år gamle United-keeperen Nathan Bishop har skrevet under på en ny kontrakt som knytter ham til klubben frem til 2023, og United har også opsjon på ytterligere ett år.

Bishop er en keeper som for tiden sendes ut på lån for å få matchtrening.

Les hans tanker om dette på manutd.com.

Luca Ercolani tilbake til Italia

United-unggutt Luco Ercolani (21) har skrevet under for italienske Carpi. Det offentliggjorde United mandag.

Ercolani har fem år bak seg i United, men skal nå forsøke å få fart på karrieren sin hos Serie C-laget.

Ercolani skal, under skadeperioder i United, også ha kommet et stykke på vei i sin egen trenerutdannelse.

Bryan Robson fyller år

En av tidenes største Manchester United-spillere, Bryan Robson, ble født på denne dag i 1957.

Han blir altså 64 år i dag.

Vi anbefaler alle å lese teksten vi skrev om Robson i forbindelse med fjorårets kåring av de 50 største United-spillerne gjennom tidene – den finner dere her.

Gratulerer med dagen, Robbo!

LIGAGULLFEIRING: Bryan Robson og Steve Bruce.