– VAR har vært en katastrofe og vi kan ikke bare fjerne headinger

Sir Alex Ferguson fylte 79 år på nyttårsaften, men han er fortsatt en aktiv mann.

Like før jul støttet han opp om Marcus Rashfords aksjon for å skaffe mat til barn og unge som har det vanskelig.

LES OGSÅ: – Det er Marcus som burde gi meg råd

Nå støtter han opp om kampen mot demens innen fotballen, et problem som får stadig mer oppmerksomhet på balløya, ikke minst etter at United-legende Nobby Stiles døde etter å ha slitt med det i mange år.

Ferguson vil sammen med Kenny Dalglish og Gareth Southgate delta på en innsamlingsaksjon på nett 15. januar.

– De lærballene, sier Ferguson – og tenker tilbake på sin egen spillerkarriere på 50-, 60- og 70-tallet.

– Da det kom vann i dem så var det som å heade en kanonkule. Jeg headet mye, men takk gud for at dette (demens) ikke har nådd meg enda. Vi må imidlertid se hva vi kan gjøre for å hjelpe. Fotball har et ansvar for å kikke nærmere på dette. Det er det som er det rette å gjøre, sier skotten videre.

NESTEN ALLTID PÅ PLASS: Sir Alex Ferguson har vært til stede på de fleste av Uniteds kamper på Old Trafford det siste året.

I intervjuet med Daily Mail kommer de så vidt også innpå andre temaer.

Ferguson kaller VAR en katastrofe, trekker frem Marcus Rashford som en god gutt og roser også Juan Mata. Han forteller også at det er vanskelig å nå kjempe seg inn i gullkampen.

– VAR har vært en j**la katastrofe. Jeg så Leeds-Burnley-kampen her om dagen, og Burnley fikk et mål annullert da deres egen spiller ble felt av keeperen. Ikke til å tro, sier han.

Samtidig har ikke 79-åringen den helt store troen på forslagene som har diskutert muligheten for å fjerne headinger helt fra fotballen, for å beskytte spillerne enda mer mot mulig senere demens.

– Headinger har vært en del av fotballen i over hundre år. Man kan ikke bare fjerne det, men det vil være lett å ta bort noe av det i treningsarbeidet.

– Samtidig, vi pleide aldri å trene spesielt mye på det uansett – med mindre vi møtte Wimbledon, sier han lattermildt.

Les hele intervjuet hos Daily Mail her.