Morrisons tid i Nederland ble kortvarig

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 10. januar


Chelsea gjorde jobben

Det ble mange utsettelser i kvinnenes superliga denne helga, og Reading-Chelsea var den eneste kampen som ble spilt. Der vant Chelsea-kvinnene som ventet, og det ble til slutt en svært imponerende 5-0-seier.

Dermed er de tre poeng bak United, med én kamp færre spilt), før neste helgs møte mellom klubbene.

Chelsea har bedre målforskjell, og vil dermed med seier hjemme mot United toppe tabellen med én kamp til gode på United. Selv om United leder ligaen, så er Casey Stoneys lag ikke favoritter til ligatittelen – men poeng på Kingsmeadow vil være en sterk prestasjon. Den kampen spilles altså neste søndag.

Uavgjort i ex-red-duellen i Italia

Fem tidligere United-spillere var i aksjon i den viktige toppkampen mellom Roma og Inter – og det til tross for at Alexis Sánchez var ubenyttet innbytter.

Henrikh Mkhitaryan og Chris Smalling spilte hele kampen for Roma, mens Romelu Lukaku og Matteo Darmian startet for Inter. Darmian måtte ut med skade, og da ble han erstattet av Ashley Young.

Kampen endte 2-2 etter sen Roma-utligning, etter at Inter først hadde snudd kampen.

Lukaku og Smalling hadde mange dueller i løpet av kampen, og begge fikk gule kort etter dueller med hverandre. Belgieren klarte seg best når han ble forsøkt passet på av helt andre Roma-forsvarsspillere.

Morrison ferdig i ADO Den Haag

Ravel Morrison og ADO Den Haag har blitt enige om å avslutte 27-åringens kontrakt.

Han signerte for klubben i september.

Det sies ikke noe om hva som er grunnen, men klubben ønsker i alle fall den tidligere United-spilleren lykke til videre med karrieren.

Morrison har spilt for West Ham, Birmingham (lån), QPR (lån x2), Cardiff (lån), Lazio, Atlas (lån), Östersund, Sheffield United, Middlesbrough (lån) og nettopp ADO Den Haag etter at han forlot Manchester United i 2012.

Fredag 8. januar


Søndagens kvinnekamp utsatt

På grunn av mange smittetilfeller hos Everton blir kampen mot United på søndag utsatt. Laget fra Merseyside har kun 13 spillere tilgjengelig til kamp, og er rett og slett ikke mange nok. Ny dato har ikke blitt annonsert.

Tidligere United-spiller har funnet ny klubb

Dion McGhee ble ikke tilbudt ny kontrakt av United i sommer, men etter et halvt år uten klubb har 20-åringen omsider funnet seg en ny. I tiden som kommer skal McGhee spille for Braga.

PL-priser til Fernandes og Solskjær?

For andre gang på rad er Ole Gunnar Solskjær nominert til prisen for månedens manager i Premier League. I november gikk utmerkelsen til José Mourinho. Denne gangen er ingen av de andre topptrenerne nominert. De tre øvrige nominerte er Sean Dyche, Carlo Ancelotti og Dean Smith. Du kan stemme her!

Bruno Fernandes og Marcus Rashford er nominert til prisen for månedens spiller i Premier League i desember. Ytterligere seks spillere er på listen. Fernandes vant prisen i november. Du kan stemme her!

Liverpool-kamp går som planlagt

Som følge av et stort smitteutbrudd i Aston Villa har det vært usikkert om lagets FA-cupkamp mot Liverpool vil gå som planlagt.

Aston Villa bekrefter fredag at kampen på Villa Park vil bli spilt.

Det blir dermed Liverpools generalprøve før det mye omtalte Premier League-oppgjøret mot Manchester United.

Onsdag 6. januar


Stort smitteutbrudd i Aston Villa – treningsfeltet stenges

Aston Villa bekrefter at et stort antall spillere og medlemmer av støtteapparatet har testet positivt på COVID-19. Alle de som har testet positivt har blitt satt i isolasjon og treningsfeltet har blitt stengt ned. FA-cupkampen mot Liverpool på fredag er i fare. Skulle ikke den kampen bli spilt har Liverpool «fri» frem til de møter United på Anfield 17. januar.

Woodward tjener mest

Ingen klubbdirektører i Premier League tjener mer enn Ed Woodward, skriver The Times. Tallene viser at Manchester Uniteds øverste leder tjente drøye tre millioner pund forrige sesong, noe som tilsvarer snaue 35 millioner kroner. Det er omtrent det samme som i 2018/19-sesongen.

Da var det Daniel Levy som toppet listen. Tottenham-direktøren gikk imidlertid fra sju til under tre millioner pund forrige sesong og er dermed bak Woodward.

Tallene viser også at klubben utbetalte til sammen 6,8 millioner pund fordelt på elleve direktører, blant andre Sir Alex Ferguson og Sir Bobby Charlton.

Tre positive City-tester

Scott Carson, Cole Palmer og en annen ansatt i City har testet positvt for COVID-19, bekrefter City.

Vi antar at det har få konsekvenser for kveldens kamp, siden ingen av disse ville vært spesielt aktuelle for spilletid uansett.

Ferran Torres, Ederson, Tommy Doyle, Kyle Walker og Gabriel Jesus skal alle ellers ha testet positivt i romjula.

Tirsdag 5. januar


Colin Bell er død

Dagen før Manchester-derbyet kommer meldingen om at City-legenden Colin Bell har gått bort.

Bell scoret åtte mål i Manchester-derbyet, og har en tribune oppkalt etter seg på Etihad Stadium.

Han ble 74 år gammel.

Smitterekord i Premier League

Premier League har annonsert nye resultater fra den omfattende coronavirustestingen av spillere og støtteapparat.

Fra mandag 28. desember til torsdag 31. desember ble 1311 testet, og av dissse ble det 28 positive tester (det er ikke kjent hvor mange av disse som er spillere). På de neste tre dagene ble det gjennomført 984 tester, og her kom det 12 nye positive tester. Til sammen altså 40 positive tester, ny smittekord, nå som Premier League har gått over til å teste to ganger i uka.

18 positive tester var det høyeste antallet fra tidligere i sesongen, og det var i forrige testuke. Forskjellen er stor, men det skal sies at de 18 positive testene kom etter at det hadde blitt gjennomført 1479 tester, mens det nå altså var 2295 tester. En merker uansett åpenbart det at det generelt er mer smitte nå i etterkant av jula.

Fra WSL har det kommer 15 positive tester: 

Friend dømmer Burnley-kampen

Om en uke skal United til Turf Moor for å prøve å gå opp på førsteplassen på tabellen, og det blir med Kevin Friend som dommer. Det er er klart etter at dommeroppsettet for den midtuka ble bekreftet i dag.

Han får Simon Beck og Adrian Holmes med seg på linjene, mens Peter Bankes er kampens fjerdedommer. Stuart Attwell er kampens videodommer, med Stephen Child som assistent.

Friend dømte Burnleys 1-0-seier hjemme mot Crystal Palace i november, men han har ikke dømt United denne sesongen. Forrige sesong dømte han United 1-1 Arsenal, United 4-1 Newcastle, United 1-0 Wolves (FA-cupen) og City 0-1 United i ligacupen, og i sistnevnte kamp viste han ut målscorer Nemanja Matic.

Mandag 4. januar


Southampton slo Liverpool

Liverpool misbrukte sjansen til å ta en serieledelse med tre poeng, da de tapte mandagens kamp borte mot Southampton.

Til tross for hele fem dagers pause fra forrige kamp så tapte Liverpool 1-0 etter et tidlig Danny Ings-mål for hjemmelaget.

For en drøy måned siden lå United under med 2-0 mot Southampton, men snudde til seier 3-2. Det United klarte maktet aldri Liverpool.

Dermed har United og Liverpool like mange poeng, men United har én kamp mindre spilt. United overtar derfor ligaledelsen alene hvis det blir poeng eller seier i hengekampen borte mot Burnley neste uke.

Liverpool har vunnet to (!!) av ni bortekamper i ligaen denne sesongen.

For oppdatert tabell – se tabell-fansen øverst til høyre på forsiden og på alle saker her på united.no.

Premier League fortsetter

Mandag kveld ble det offentliggjort at Premier League og elite-idretten fortsetter som før – tross nye coronatiltak i England.

Max Haygarth klar for Brentford

Uniteds 18 år gamle spiss, Max Haygarth, har skrevet under for Brentfords reservelag etter å ha fullført et vellykket prøvespill hos Championship-klubben. Haygarth har også fått et lite innhopp for Brentford i Championship denne sesongen.

Fem innbyttere i ligacup-semifinalen

Mandag ble det bestemt at det blir ni mann på benken og tillatt med fem innbyttere i onsdagens ligacup-semifinale mellom United og City. Dette gjelder for semifinalene og finalen av årets turnering.

Merk at det er kun én semifinale denne sesongen, og at alt skal avgjøres på Old Trafford onsdag kveld.

Tidligere kamptidspunkt for United-kvinnene

Søndag skal Manchester Uniteds kvinnelag møte Everton på bortebane, og nå er kampen flyttet til litt tidligere på dagen. Den skal nå spilles klokka 13.00 (skandinavisk tid). Vi får se når det nærmer seg om dette også betyr at den sendes på TV i Skandinavia.

Casey Stoneys lag leder serien, men Everton er en meget god motstander, og Willie Kirk & co vant mot United i ligacupen (riktig nok i en betydningsløs kamp for Uniteds del) i desember.