Ny trenerjobb for Henning Berg

Publisert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 12. juni


Ny trenerjobb for Henning Berg

Ex-red Henning Berg er ny hovedtrener i kypriotiske Pafos, bekrefter klubben.

Dette er ikke første gangen Berg får en trenerjobb på øylandet, for han hadde nesten tre år som manager for Omonia før han måtte forlate den jobben i februar. Før det hadde han vunnet den kypriotiske ligaen i 2020/21, og fått Omonia inn i både Europa League-gruppespillet (2020/21) og Europa Conference League-gruppespillet (2021/22) – de to første gangene klubben har vært med i et gruppespill i en europeisk turnering.

Ellers i trenerkarrieren har Berg ledet Lyn, Lillestrøm, Blackburn Rovers, Legia Warszawa (hvor han også vant ligaen), Videoton og Stabæk.

Lykke til i Pafos, Henning!

Lørdag 11. juni


Tidlig ferie for Ronaldo

Cristiano Ronaldo er ikke med når Portugal søndag møter Sveits borte i Nations League. Det ble klart lørdag.

Det betyr at United-spissen har fått en tidlig ferie fra landslagssamlingen, og kanskje noen dager ekstra ferie til å hvile kroppen på før sesongoppkjøringen starter for hans del en gang etter 27. juni.

United-spillerne som ikke har spilt landskamper starter nemlig oppkjøringen med Erik ten Hag mandag 27. juni, mens spillerne som nå har vært opptatt med landskampene kommer en gang etter det, trolig i første uka i juli.

Fredag 10. juni


Bruno tar farvel med Juan Mata

Portugiseren tar farvel med Juan Mata. Fernandes har sett på Mata som en mentor som han kunne lære av i starten av sin United-karriere og ønsker Mata lykke til i fremtiden.

England U21 vant uten Garner

U21-laget til England er kvalifiserte seg til U21-EM 3-0 seier mot Albania tirsdag. Den gang kom United-spiller James Garner inn som innbytter etter 77 minutter.

I kveldens kamp var den utlånte United-spilleren ikke å finne i troppen som møtte Kosovo på bortebane. Uten Garner på banen gikk det likevel veien for Young Lions som vant 5-0.

Scoringer Keane Lewis-Potter, Anthony Gordon og to scoringer fra Cameron Archer i tillegg til et selvmål.

– Phelan ferdig som trener

Mike Phelan kommer ikke til å være en del av Uniteds trenerteam neste sesong. Det skriver The Athletic.

Den 59 år gamle tidligere United-spilleren og mangeårige treneren skrev under en ny kontrakt med United i 2021, noe som betyr at partene må ble enige om en avskjedsavtale. Alternativt kan Phelan eventuelt gå over i en annen rolle i klubben, men det gjenstår å se.

Torsdag 9. juni


Ronaldo ble spiss på årets lag

Spillerforeningens kåringer for årets lag har kommet ut. Uniteds spiss, Cristiano Ronaldo, har blitt stemt frem av de andre spillerne. Tittelen for årets spiller gikk ikke til Ronaldo. Mohamed Salah fra rivalen, Liverpool, ble stemt frem av de andre spillerne i Premier League.

 

Ona Batlle med i årets lag

Kvinnelagets Ona Batlle, fikk en plass på lista bland de 11 spillerne som er stemt fram til årets lag på kvinnesiden.

Onsdag 8. juni


Maguire besøkte München-minnesmerket i Tyskland

Harry Maguire dro ikke bare til Tyskland for å representere England i landskampen mot tyskerne. Han valgte også å ta turen innom Manchesterplatz, for å minnes de 23 som døde i München-tragdien.

Maguire spilte hele kampen mot Tyskland.

Tirsdag 7. juni


Bøe Risa og Thorisdottir i EM-troppen

Som ventet er både Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir i den norske EM-troppen. Det bekreftet fotballforbundet i dag.

Alt annet ville vært en gigantisk overraskelse.

Ex-red Aurora Mikalsen, som nå spiller for Brann, er også en del av den norske troppen. I Cecilie Fiskerstrands skadefravær kjemper Mikalsen om keeperplassen med Stabæks Sunniva Skoglund og Vålerenga-keeper (og United-supporter) Guro Pettersen.

Norge er i gruppe A med vertsnasjon England, Østerrike og Nord-Irland, og kampene i den gruppa spilles i Southampton og Brighton (bortsett fra åpningskampen England-Østerrike, som spilles på Old Trafford).

Norge møter Nord-Irland 7. juli, England 11. juli og Østerrike 15. juli.

Mandag 6. juni


Spurs-kvinnene skifter stadion

En ny bortearena for United-kvinnene den kommende sesongen: Tottenham har spilt hjemmekampene sine på The Hive (Barnet FC), men skal nå fremover heller spille på Leyton Orients Brisbane Road.

Det bekrefter klubben.

Ronaldo takker fansen

Ronaldo vant utmerkelsen for sesongens beste United-mål for langskuddet mot Tottenham, mens han også gikk seirende ut av supporternes kåring av sesongens beste spiller – Sir Matt Busby Player of the Year.

I dag har Ronaldo lagt ut en takkemelding på Instagram, der han skriver følgende:

– Takk til all fansen som stemte på meg. Jeg kunne ikke vært stoltere over å vinne Sir Matt Busby-troféet i min comeback-sesong på Old Trafford og i Premier League. Denne prisen går til alle supporterne som aldri har sviktet oss i løpet av en veldig vanskelig sesong. Takk for å alltid ha vært på vår side, og for å hjelpe oss med å få Man. United tilbake på sporet. Vi vet vi kan stole på dere.

Powered by Labrador CMS