garnachoargentina110522

Målløs Garnacho

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 29. mai


Målløs Garnacho i Toulon-turneringen

Alejandro Garnacho er med Argentinas U20-landslag i Maurice Revello-turneringen, også kalt Toulon-turneringen, og de spilte søndag ettermiddag sin første kamp i gruppespillet.

Garnacho startet kampen mot Saudi Arabia, men gikk målløs av banen denne gangen. Han ble byttet ut i det 73. minutt, da stillingen fortsatt var 0-0, og ti minutter senere scoret Argentina det som ble kampens eneste mål.

Frankrike og Panama er de to andre lagene i gruppe A, og kampen om gruppeseieren vil trolig være mellom Argentina og Frankrike, som møtes 4. juni. Gruppevinneren går til semifinalen, og det samme gjør den beste gruppetoeren (det er tre grupper).

Lørdag 28. mai


Real Madrid vant Champions League

United forsvant ut av Champions League i åttendedelsfinalen, og var aldri involvert da det skulle avgjøres i Paris.

Det var derimot Liverpool og Real Madrid, og det ble sistnevnte lag som gikk seirende ut av Champions League-finalen.

Vinícius Júnior avgjorde finalen for Real Madrid.

Ekstra irriterende for våre naboer i vest var det kanskje at en tidligere Everton-manager, legenden Carlo Ancelotti, igjen var mannen som stoppet Liverpool, slik han også gjorde som AC Milan-manager i 2007.

Garnacho scoret månedens United-mål

Fredag omtalte vi at Alejandro Garnacho fikk det synlige beviset på at han har blitt kåret til sesongens beste U18-spiller, og prisdrysset fortsetter for 17-åringen.

Han har nemlig vunnet avstemmingen om hvem som scoret månedens beste United-scoring i mai, for målet han scoret borte mot Liverpool i U23-sesongavslutningen, da han lobbet ballen elegant i mål.

Mål fra Bruno Fernandes, Raphaël Varane, Leah Galton, Martha Thomas og Rhys Bennett var også med i avstemmingen, i tillegg til Garnachos mål nummer to fra FA Youth Cup-finalen.

Fredag 27. mai


Garnacho og Fernandez tildelt sine priser

Alejandro Garnacho og Alvaro Fernandez fikk i dag det synlige beviset på at de er kåret til årets spillere på henholdsvis U18 og U23-laget.

Ungguttene har vist seg gode nok til å være med i kamptropper også for førstelaget i de siste kampene av årets sesong. Garnacho den eneste som fikk sjansen, med to innhopp i Premier League. Begge er ventet å få muligheten til å vise seg frem for sin nye manager når sesongoppkjøringen kommer i gang.

McShane ferdig i United

I det som nok var sommerens merkeligste overgang, kom McShane tilbake til klubben han spilte for som junior i 2021.

Det ble imidlertid bare én sesong med U23-spill for 36-åringen, som har hatt en mentorrolle i akademiet.

Fredag annonserte McShane at han legger opp som spiller.

– Bruun blir ikke United-spiller

I fjor sommer hentet Manchester United Signe Bruun fra Lyon på lån resten av sesongen.

Ifølge Daily Mail hadde United et håp om å sikre seg spissen på permanent basis, men at Bruun returnerer til Lyon, der hun fortsatt har kontrakt.

Torsdag 26. mai


23 år siden dramaet på Camp Nou

Torsdag er det nøyaktig 23 år siden den dramatiske Champions League-finalen mellom United og Bayern München, der Sir Alex Fergusons menn til slutt gikk seirende ut etter noen elleville tilleggsminutter.

Mario Baslers tidlige frisparkscoring så lenge ut til å være det som skulle skille de to lagene, men så hentet Ferguson frem to av essene han hadde i ermet; Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær.

Først var det Sheringham som utliknet med en cornerscoring etter klabb og babb i feltet. Deretter var samme mann nest sist på et hjørnespark fra samme side. Han stusset ballen videre til Solskjær, som pirket inn den ikoniske scoringen, vant Champions League og gjorde seg selv udødelig blant United-supporterne.

På en dag som denne kan vi anbefale denne, om mannen som ledet United til pokalen den dagen, selveste Sir Alex Ferguson.

Fernandes og Lindelöf lodder ut guidet Carrington-tur til inntekt for Ukraina

Bruno Fernandes og Victor Lindelöf har gått sammen for å samle inn penger til Unicef, og deres arbeid for barn og familier i Ukraina. De to lodder ut flere gjenstander og opplevelser man kan vinne ved å donere minst fem pund (60 norske kroner) til Unicef.

I potten ligger blant annet signerte drakter fra flere av United-spillerne, kampopplevelser med United, Sverige og Portugal, samt en guidet tur (sammen med Fernandes og Lindelöf) inne på Carrington.

– Vi følte at vi ønsket å gjøre noe mer for å hjelpe til, sier Lindelöf i en video som ligger ute på duoens Twitter-profiler.

De to opplyser også at de selv kommer til å bidra med en «betydelig» sum i tillegg til de pengene som samles inn gjennom utlodningen. Den finner du for øvrig her.

113 år siden Sir Matt Busbys fødsel

Torsdag 26. mai er det 113 år siden Sir Matt Busby kom til verden i Orbiston, Bellshill, øst for Glasgow. Skotten skulle senere vise seg å bli en av fotballhistoriens beste managere, og én av de aller største klubblegendene i Manchester United.

Den tidligere Manchester City- og Liverpool-spilleren bygget United opp igjen fra ruinene etter andre verdenskrig og tok sine «Busby Babes» til toppen av fotball-England.

Sammen med assistent Jimmy Murphy fikk han også United opp igjen på beina etter den tragiske München-ulykken i 1958, og ti år senere skaffet han klubben sitt første Europacuptrofé, etter 4-1-seier over Benfica i finalen på Wembley.

Gjennom et kvart århundre som United-manager sørget Busby for fem ligamesterskap, to cupgull og den nevnte Europacuptriumfen.

Busby gikk bort i en alder av 84 år i 1994, men kommer aldri til å bli glemt på Old Trafford.

Du kan lese mer om Busbys utrolige historie her.

Onsdag 25. mai


Blundell fyller år

Hannah Blundell fyller 28 år i dag.

Blundell, som kom fra Chelsea, var på banen i hver eneste United-kamp denne sesongen. Hun kan spille på begge sidene, men spilte stort sett venstreback denne sesongen.

Her er en video med de fem målgivende pasningene hun hadde i ligaen denne sesongen:

Hadde De Gea sesongens beste Premier League-redning?

David de Gea har blitt nominert til sesongens beste redning.

Ja, faktisk har han blitt nominert med to redninger – fra bortekampene mot Wolverhampton og Leicester. Avstemningen foregår her.

De Gea er den eneste som er nominert med to redninger.

Alle nominerte redninger:

Alisson (Liverpool) mot Norwich City
Bernd Leno (Arsenal) mot Chelsea
David de Gea (United) mot Wolverhampton Wanderers
David de Gea (United) mot Leicester City
Edouard Mendy (Chelsea) mot Brentford
Aaron Ramsdale (Arsenal) mot Leicester City
Emiliano Martínez (Aston Villa) mot Leicester City
Martin Dubravka (Newcastle United) mot Manchester City
Jordan Pickford (Everton) mot Chelsea
Nick Pope (Burnley) mot Aston Villa

United-dødaren Caroline Weir forlater City

Endelig forlater Caroline Weir Manchester City!

Det har City bekreftet, og det er ventet at skotten blir Real Madrid-spiller.

Caroline Weir har hatt en stygg tendens til å score når City møter United – litt som da Danny Murphy hele tiden avgjorde for Liverpool på Old Trafford – og Weir har attpåtil gjort det med glimrende scoringer.

Forhåpentligvis bidrar dette til flere poeng mot City de neste sesongene.

Garner i U21-troppen

Ingen stor overraskelse, men James Garner er i Englands U21-landslagstropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene.

U21-landslaget skal møte Tsjekkia, Kosovo, Albania og Slovenia i løpet av ti dager i juni.

Tirsdag 24. mai


Cantona fyller år

Vi har markert det på vår Twitter-konto, men vi tar det også med oss her – tirsdag fyller Eric Cantona, selve Kongen, 56 år.

Franskmannen kom fra Leeds i 1992 og spilte for klubben i fire og en halv sesong, før han på overraskende vis la opp i 1997, bare 31 år gammel. Den eksentriske angriperen rakk likevel å vinne fire ligamesterskap og to cupgull i United.

Cantona scoret 82 mål på 185 opptredener.

Gratulerer med dagen, Eric!

Proffkontrakt til Oyedele

Tidligere denne uken delte U18-spiller Tyler Fredricson at han har skrevet under sin første proffkontrakt med United, og nå følger akademikamerat Maxi Oyedele etter. 17-åringen deler nyheten på sin Instagram-profil.

Midtbanespilleren står med 27 kamper for U18-laget denne sesongen, i tillegg til ett innhopp i Premier League 2 for U23-laget. Unge Oyedele har også rukket å gjøre sin debut for det polske U18-landslaget.

– Fornøyd med å skrive under min første proffkontrakt med Manchester United. Nå fortsetter det harde arbeidet, skriver Oyedele.

Ronaldo kåret til månedens United-spiller

Det sier en hel del om Uniteds forferdelige sesongavslutning at Cristiano Ronaldo er kåret til lagets beste spiller i mai, til tross for bare én (straffe)scoring i løpet av hele måneden.

Den kom i 3-0-seieren over Brentford på Old Trafford. Siden tapte Ralf Rangnicks mannskap 4-0 mot Brighton og 1-0 mot Crystal Palace.

Ronaldo kjempet om seieren med Anthony Elanga og Juan Mata, men det var til slutt portugiseren som stakk av med 78 prosent av stemmene.

Én United-spiller i England-troppen

Harry Maguire er den eneste United-spilleren som er med i troppen til Gareth Southgate. England møter Ungarn, Tyskland og Italia.

Jadon Sancho var heller ikke med i det forrige uttaket.

Luke Shaw har vært ute med skade i lang tid, mens Marcus Rashford har vært ute av laget til Ralf Rangnick. Jesse Lingard og Dean Henderson har også spilt lite.

BBC beklager absurd tabbe

FThROaIX0AE4LBE

Nylig ble det vist en melding på BBC News i deres nyhetsticker, der meldingen ganske enkelt var:

«Manchester United are rubbish».

Kanalen har beklaget seg, og forklarer feilen med at det skjedde i forbindelse med opplæring.

Kontrakt til 17-åring

Tyler Fredricson har fått proffkontrakt i Manchester United. Det forteller 17-åringen på sin Instagram-konto, der lagkameratene står i kø for å gratulere.

Forsvarsspilleren spilte 20 kamper for U18-laget denne sesongen.

Skjermbilde 2022-05-24 kl. 09.24.50

Mandag 23. mai


Cavani viste finger’n til fans

Edinson Cavani spilte søndag sin siste United-kamp, og på vei ut av Selhurst Park ble han åpenbart fornærmet av noe noen av supporterne ropte og skrek til ham.

På vei inn i Uniteds spillerbuss viste han nemlig gjentatte ganger finger’n til noen utvalgte supportere, som han pekte konkret på.

Så er det umulig å vite hva som ble ropt eller skreket til ham ved å se videoen, men det er ikke første gang United-spillere denne sesongen reagerer på det de nok mener er hets. Marcus Rashford har tidligere blitt utsatt for det samme.

Situasjonen var helt motsatt av den før kamp, da Cavani smilende tok seg tid til å bli avbildet og skrive autografer med supporterne.

Powered by Labrador CMS