Tottenham Hotspur v Liverpool - Premier League

Høydramatisk 2-2-kamp i London

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 19. desember


Høydramatisk 2-2-kamp i London

Søndag endte det 2-2 mellom Tottenham Hotspur og Liverpool på Tottenham Hotspur Stadium i London etter en svært dramatisk kamp, med mange omdiskuterte situasjoner.

Selve utfallet er vel OK for de fleste United-fans, med poengtap for både Liverpool og topp fire-rival Tottenham, men veien dit var kronglete.

Harry Kane sendte Spurs i ledelsen, men skulle senere i førsteomgangen vært utvist. Diogo Jota utlignet for Liverpool, men portugiseren mente også at han skulle hatt straffespark i løpet av omgangen, uten at dommerne var enige i det.

I andreomgangen lå Andrew Robertson an til å bli den store Liverpool-helten da han sendte Liverpool opp i ledelsen, men først rotet Liverpool det til helt bakerst slik at Son utlignet til 2-2, og så ble Robertson utvist (etter VAR-inngripen) for en stygg takling.

Liverpool tapte terreng til City, og er nå tre poeng bak, mens Tottenham nå er ett poeng bak United (med én færre kamp spilt).

Ellers søndag vant Manchester City 4-0 borte mot Newcastle, mens det ble 0-0 på Molineux mellom Wolves og Chelsea. Lørdag vant Arsenal enkelt 4-1 borte mot Leeds.

Lørdag 18. desember


Se flott intervju med Ronaldo og Sir Alex

Manutd.com har fått Cristiano Ronaldo og Sir Alex til å ta en fin prat, der det snakkes om ledelse, Ronaldos start i United og måten Sir Alex hjalp ham med å finne seg til rette.

Se det snaut ti minutter lange intervjuet hos manutd.com.

Fredag 17. desember


U18-kampen lørdag utsatt

United er blitt enige med WBA om å utsette lørdagens U18-kamp.

Det betyr at førstelagets, U23-lagets og U18-lagets kamper er utsatt denne helga, men kvinnelaget skal møte Aston Villa søndag.

Groenen fyller år

Jackie Groenen ble født 17. desember i 1994, samme dag som Eric Cantona scoret Uniteds reduseringsmål i et skuffende 1-2-tap mot Nottingham Forest på Old Trafford.

Hun er altså 27 år gammel i dag – gratulerer med dagen, Jackie!

Groenen er for tiden ute med skade, og hun er neppe med i søndagens kamp mot Aston Villa.

Torsdag 16. desember


Fem Premier League-kamper i helga er utsatt

Torsdag kveld kom bekreftelsen om at fire Premier League-kamper, i tillegg til United-Brighton, er utsatt denne helga.

Southampton-Brentford, Watford-Crystal Palace, West Ham-Norwich og Everton-Leicester er kampene det gjelder.

I skrivende stund er det Aston Villa-Burnley, Leeds-Arsenal, Wolves-Chelsea, Newcastle-Manchester City og Tottenham-Liverpool som skal spilles.

Nå er U23-kampen mot Chelsea utsatt også

Uniteds kamp mot Brighton ble utsatt, ble det bekreftet i dag, og nå er det også bekreftet at fredagens U23-kamp mot Chelsea er utsatt.

Dermed spiller ikke U23-laget igjen før Tottenham kommer på besøk til Leigh Sports Village mandag 10. januar.

Ny dato for oppgjøret er ikke bekreftet ennå.

Leicester – Spurs utsatt

Torsdagens kamp mellom Leicester og Tottenham blir likevel utsatt. Frem til torsdag formiddag var beskjeden fra Premier League at kampen skulle gå som oppsatt til tross for at begge lag ønsket en utsettelse.

Torsdag ettermiddag kom imidlertid kontrabeskjeden etter at smitteutbruddet hos Leicester har økt i omfang. Klubben har i en pressemelding bekreftet at treningsfeltet Seagrave nå vil være stengt i 48 timer som følge av smitteutbruddet. 

Chelsea har også registrert tre nye positive tilfeller i løpet av torsdagen, men kampen mot Everton går som planlagt.

Onsdag 15. desember


Enda en Premier League-kamp covid-avlyst

Onsdagens Premier League-kamp mellom Burnley og Watford er avlyst, grunnet et smitteutbrudd i Watford-leiren.

Det melder Burnley, bare to og en halv time før kampen var planlagt å sparkes i gang.

Oppgjøret er det tredje som blir avlyst etter smitteutbrudd på under én uke. Fra før av har Uniteds møte med Brentford, samt Brightons kamp mot Tottenham, blitt utsatt som følge av coronautbrudd.

Lingard og Telles har bursdag!

Både Jesse Lingard og Alex Telles fyller i dag 29 år. Vi gratulerer dem begge med dagen!

Her kan du markere Lingard ved å se høydepunktene fra FA-cupfinalen han avgjorde i 2016, mens du her kan lese hvordan Telles utkonkurrerer venstrebackkonkurrent Luke Shaw på nærmest alt av defensive statistikker.

Tirsdag 14. desember


To nye kamptidspunkter – ingen nye datoer

TV-kampene for to Premier League-runder i februar har blitt bekreftet i England, og det er for en gangs skyld ingen nye datoer for United.

Tidspunktene for kampstart har derimot blitt justert.

Bortekampen mot Burnley (tirsdag 8. februar) har nå kampstart 21.00 i stedet for 20.45, mens United-Southampton fortsatt skal spilles lørdag 12. februar, men nå klokka 13.30 i stedet for 16.00.

Kampene mot Leeds (borte) og Watford (hjemme) senere i februar har foreløpig ikke fått bekreftet dato. Enn så lenge står de kampene oppført på henholdsvis lørdag 19. februar og lørdag 26. februar. De to kampene flankerer for øvrig bortekampen mot Atlético Madrid, som spilles onsdag 23. februar.

Alle tidspunkter nevnt i denne notisen er skandinaviske tider.

Se terminlista her.

Marc Skinner: – Vi skulle slått Everton og Tottenham

Manchester United-hovedtrener Marc Skinner har snakket før onsdagens ligacupkamp mot Everton, og han kom der også inn på en tidligere kamp mot Everton, nemlig ligakampen i midten av november, som endte 1-1.

Det skjedde etter at han hadde snakket om hvor viktig det var å være effektiv og aggressiv i begge boksene, og om at United burde hatt langt flere mål i søndagens kamp mot Brighton også, en kamp som endte 2-0 til United.

– Vi skulle slått Everton, og vi skulle slått Tottenham. Målene vi slapp inn var ikke akseptabel etter vår standard. Vi skulle vunnet de kampene, og da ville en plutselig hatt en totalt annerledes tabell, men slik er fotballen, sa Skinner.

Med seier i de to kampene ville United vært på den viktige tredjeplassen med 19 poeng, og ville hatt tre poeng ned til Spurs, og seks poeng ned til den antatte hovedkonkurrenten Manchester City. United ledet mot Spurs til langt inne i overtiden, mens Everton-utligningen kom et kvarter før slutt.

Skinner snakket ellers varmt om Vilde Bøe Risa, og ga uttrykk for at hun har blitt holdt litt tilbake som en del av tilvenningen til en ny liga.

Se hele Marc Skinner-intervjuet:

Sammy McIlroy-selvbiografi er på vei

Sammy McIlroys selvbiografi kommer ut i vår, med hjelp fra United-forfatter Wayne Barton.

Boka har fått navnet The Last Busby Babe.

Om dere er lysten på å lese litt om McIlroys United-karriere allerede nå, så kan dere lese united.no-teksten om nordiren her.

Flott historie med Gary Neville

Noen ganger i året besøker United-spillere ulike sykehus for å oppmuntre de som har det en del tøffere her i livet.

For 15 år siden, i 2006, var Neville derfor innom Booth Hall-barnesykehus, der han blant annet hilste på Jenny Byrne.

Nå skriver Byrne på Twitter at hun nå, 15 år senere, jobber for University Academy 92 som Neville var med å stifte. Som hun skriver: «Herrens veier er uransaklige».

 

Mandag 13. desember


Bøe Risa på rundens lag

Vilde Bøe Risa scoret ett av målene og var veldig god da kvinnelaget slo Brighton i helga, i det som var lagets beste kamp hittil i sesongen. For det ble hun tatt ut på rundens lag i Womens Premier League, og det sammen med back Ona Batlle.

Her kan du lese referat fra den seieren.

Enkel trekning for kvinnelaget i Womens FA Cup

United trakk Bridgwater United Women i 3. runde av FA-cupen. United spiller borte, og kampen spilles 30. januar.

Bridgewater spiller på nivå 3 i divisjonspyramiden, og ligger på 4. plass i FA Womens National League South så langt i sesongen.

Smitterekord i Premier League

Premier League offentliggjorde mandag at av 3805 coronatester forrige uke (fra mandag til søndag) med trenere og spillere så var 42 positive.

Det er det høyeste tallet siden disse testene ble startet i mars 2020, 30 mer enn uka før, etter at det ikke hadde vært over 10 positive tester siden august før det.

Samtidig pågår det altså et smitteutbrudd i United.

Powered by Labrador CMS