Everton Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Kontroversiell Everton-utligning da United ga bort poeng igjen

For andre helg på rad ble det 1-1 for Manchester United-kvinnene etter at United lenge ledet kampen.

Ella Toone ga United ledelsen, men en kontroversiell Everton-scoring med et kvarter igjen av kampen sørget for at United bare fikk med seg ett poeng østover igjen.

United tok ledelsen

United hadde gjort to endringer på laget siden 1-1-kampen mot Tottenham: Vilde Bøe Risa var inne på midtbanen (for Hayley Ladd) for første gang i ligaen siden serieåpningen, mens Martha Thomas erstattet Kirsty Hanson i elleveren.

Russo er kanskje aller best sentralt, men spilte her litt ute mot høyre, og det tok ikke lang tid før hun skapte en nesten-sjanse uansett, da hun driblet på flott vis inne i feltet og slo en lav og farlig pasning inn fremfor mål. Dessverre for United og Russo traff ikke ballen noen der.

I kampens tiende minutt tok United ledelsen, og det var et flott angrep av United. Alessia Russo sendte Martha Thomas på løpetur, og Thomas sendte ballen videre til Toone, som banket ballen i mål fra litt utenfor sekstenmeteren.

SENDTE UNITED I LEDELSEN: Ella Toone.

Gode sjanser til begge lag

United hadde noen gode sjanser til å øke til 2-0, og da spesielt ved Martha Thomas og Aoife Mannion, mens Toone også hadde et brukbart skuddforsøk fra distanse.

I minuttene like før pause var det Everton som skapte klart mest, med tre gode sjanser. De to første ble aldri virkelig farlige på grunn av at avslutningene rett og slett ikke var gode nok, men Claire Emslies langskudd var farlig – men gikk heldigvis via tverrligger og over, heller enn tverrligger og inn.

Det stod dermed 1-0 til United til pause, slik det også gjorde mot Tottenham sist helg.

PÅ PLASS: United-supporterne var selvsagt på plass på Walton Hall Park, og de ga mye lyd fra seg også.

Kontroversiell utligning

Andreomgangen var lenge en sjansefattig affære, men det var noen faresignal der. United skapte mindre og mindre, og da risikerer en jo alltid å få et mål i fleisen.

I det 76. minutt kom utligningen, og det var et kontroversielt mål.

Maria Thorisdottir skulle skjerme ballen inn til Mary Earps, og så ut til å ha gjort nettopp det da ballen plutselig rullet inn i målet bak Earps. Evertons Simone Magill hadde fått en fot på ballen, og sendt den inn, men det så ut på reprisene som at Earps hadde begge hendene på ballen, og at det skulle vært frispark for United.

Uniteds største sjanse på slutten kom fra et Ella Toone-langskudd, men det ebbet ut i et skuffende 1-1-resultat igjen. Dermed blir United værende på femteplass på tabellen.

Vilde Bøe Risa og Martha Thomas ble for øvrig byttet ut på stillingen 1-0 til United.

Neste kamp er på onsdag hjemme mot Manchester City i ligacupen, en kamp United trolig må vinne for å kunne gå videre fra ligacupgruppespillet.

NEPPE SUPERFORNØYDE: Martin Ho (United-assistent) og Marc Skinner.

Everton 1–1 (0-1) Manchester United

Walton Hall Park
FA Women’s Super League

Mål: 0-1 Ella Toone (10.), 1-1 Simone Magill (76.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Vilde Bøe Risa (Lucy Staniforth, 65.), Katie Zelem – Alessia Russo, Ella Toone, Leah Galton – Martha Thomas (Kirsty Hanson, 65.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Ivana Ferreira Fuso, Kirsty Smith, Carrie Jones.

1: Kampen er i gang på Walton Hall Park!

1: Som ventet ligger Russo ute til høyre, og Thomas på topp. Ikke Russos beste posisjon, men hun kan fort bidra derfra også.

3: Glimrende av Russo inne i feltet, hvor hun dribler seg unna noen Everton-forsvarere. Slår lavt inn foran mål, men ballen unngår dessverre samtlige spillere. Lovende takter!

7: Vilde Bøe Risa med et skudd utenfor.

10: MÅL! Ella Toone! Nydelig United-kontring. Alessia Russo spiller ballen til Martha Thomas, som går litt innover med ballen før hun sender den videre til Ella Toone. Toone er i skuddposisjon, lader kanonen, og sender ballen i mål! Herlig start for United.

15: Sjanse for Everton. Emslie spilles gjennom, men skuddet hennes går over. Thorisdottir burde kanskje klart å stoppe det gjennomspillet.

18: Et potensielt farlig Everton-innlegg bokses bort av Mary Earps. Godt og offensivt keeperspill.

30: Ikke så mye som skjer på Walton Hall Park akkurat nå. Noen nesten-sjanser, bare. Vi kan ellers nevne at det er fint vær i Liverpool, og at en hører United-supporterne godt.

30: Russo spiller fri Batlle på høyresiden, og Batlles innlegg heades over at Martha Thomas.

33: God United-sjanse! Et United-hjørnespark havner på hodet til Martha Thomas, og hun stusser ballen videre. Ballen er på vei utenfor, så Mannion (som stod rett ved bakerste stolpe) prøver å forandre retning på ballen slik at den heller går i mål, men lykkes ikke mot gamleklubben sin.

37: Batlle og Russo har samarbeidet godt på høyresiden. Skaffet United et nytt hjørnespark nå (som det ikke ble noe spesielt farlig av).

40: Everton kommer seg til skudd, men det blir helt ufarlig. Farlig posisjon, men treffer ikke ballen skikkelig.

41: Toone skyter over. Kunne kanskje sentret der, men var muligens redd for at det ville bli avblåst for offside.

42: Muligheter i hvert eneste minutt nå. Everton kommer seg til innlegg på venstresiden, og Gauvin header mot mål, men Mary Earps redder uten problemer.

43: Emslie skyter via tverrliggeren og over! Nå må United passe seg så det ikke blir 1-1 før pause.

45+1: Det er lagt til ett minutt.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

46: Ingen bytter.

47: Godt United-innlegg fra høyre skaper trøbbel for Everton, som ser ut til å sende ballen ut til hjørnespark, men det er vinket, og det er Evertons ball. United virker uansett påskrudd. De er nok lite lystne på å gå på et nytt poengtap etter å ha ledet 1-0 til pause.

56: Batlle skaper en sjanse for United etter å ha holdt ballen i spill på imponerende vis. Slår inn til Thomas, men skuddet hennes går over.

60: Soleklart gult kort til danske Rikke Sevecke for ett minutt siden etter å ha kynisk stoppet en United-kontring, mens United-kaptein Katie Zelem nå fikk gult kort for noe lignende.

61: Farlig Everton-innlegg styres over av Maria Thorisdottirs kne. Ganske farlig hjørnespark også, men United får den ut til et nytt hjørnespark (som etter hvert United får kontroll på etter godt arbeid av Ona Batlle).

64: Zelem lager frispark ute ved sidelinjen. Kan bli et farlig innlegg. Zelem må passe seg litt så hun ikke etter hvert ender opp med å bli utvist.

65: Tidligere United-junior Gabby George header over for Everton.

65: DOBBELTBYTTE: Vilde Bøe Risa og Martha Thomas erstattes av Lucy Staniforth og Kirsty Hanson.

67: Russo legger som ventet på topp nå etter det byttet. Men kanskje litt pussig at Bøe Risa ble byttet ut? Har ikke vært noe dårligere enn Zelem, og Zelem har gult kort. Den midtbanen ser litt sårbar ut defensivt. Ikke utenkelig at dette kan være en kamp for Staniforth, må det sies.

74: Mary Earps har vondt, og det er en liten pause i kampen. Sophie Baggaley er i oppvarming, men forhåpentligvis kan Earps fortsette.

76: MÅL. Magill utligner. Kommunikasjonen i den situasjonen var ikke særlig god mellom Thorisdottir og Earps. Thorisdottir prøver å skjerme ballen inn til Earps, men så stikker Magill frem en fot og får lirket ballen i mål. Men var det egentlig et keeperangrep? Det så ut til at Earps hadde begge hendene på ballen, og at det dermed er en dommerfeil.

82: Ikke mye United får til nå på Walton Hall Park.

84: Staniforth skyter utenfor fra utenfor sekstenmeteren.

89: Sjanse for Toni Duggan, hun får stå altfor alene der, men skuddet går heldigvis rett på Earps.

90: Godt skudd av Toone fra 17 meter, men god redning av Everton-keeperen!

90+1: Det er lagt til bare tre minutter. Litt merkelig.