Everton Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Bøe Risa med sitt første Manchester United-mål i 2-0-seier

Marc Skinners Manchester United hadde ikke vunnet i ligaen siden 3. oktober, og har med det ikke klart å utnytte Manchester Citys dårlige sesongstart til å få en god luke på dem.

Søndag ble det uansett en sterk 2-0-seier borte mot Brighton, etter scoringer av Hayley Ladd og Vilde Bøe Risa.

Bøe Risa var en av kampens store spillere – sammen med Brighton-keeper Megan Walsh.

Kjempesjanser for Bøe Risa

Det var liten tvil om hvilket lag som startet best i Crawley, for Brighton kom seg knapt over midtstreken de første ti minuttene.

Vilde Bøe Risa spilte i en mer offensiv rolle for Manchester United mot Brighton, og det førte til mange store sjanser for 26-åringen.

Bøe Risa fikk kampens første store sjanse etter cirka 100 sekunder av oppgjøret, da hun fikk to muligheter med venstrefoten etter et innlegg fra Hayley Ladd, men ingen av skuddene var gode nok til å overliste Brighton-keeper Megan Walsh.

Bøe Risa hadde også en glimrende sjanse til å sende United i ledelsen da hun senere i omgangen ble spilt gjennom av Katie Zelem, men vinkelen ble litt skrå, og Megan Walsh reddet nordmannens skudd.

Walsh reddet også et tungt Bøe Risa-skudd fra distanse.

VBR (1)
INVOLVERT I DET MESTE: Vilde Bøe Risa.

Ladd sendte United i ledelsen

Selv om flesteparten av Uniteds sjanser kom fra Vilde Bøe Risa, så hadde flere andre spillere skuddforsøk også, og like før pause fikk United uttelling etter å ha dominert stort i førsteomgangen.

Lucy Staniforth tok et kort hjørnespark til Ella Toone, som sendte ballen videre til Ona Batlle. Spanjolen fyrte av, og Hayley Ladd ga ballen en liten retningsforandring, og det var nok til å sende ballen inn i nettet.

En fullt fortjent ledelse for United, men den kom altså ikke før på overtid.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
FIKK HULL PÅ BYLLEN: Hayley Ladd – med god hjelp fra Ona Batlle.

Mer sjansesløseri – men så kom 2-0-målet

United fortsatte med å skape sjanser etter pause. I løpet av det første kvarteret av andreomgangen hadde Vilde Bøe Risa to nye sjanser – den ene et tungt langskudd, og den andre etter å ha blitt spilt gjennom.

Sekunder etter sistnevnte sjanse fikk Ella Toone en minst like stor mulighet, men skuddet hennes gikk over.

Men til slutt fikk Vilde Bøe Risa sitt første mål for United.

Hun satte ballen i mål etter et glimrende innlegg fra Alessia Russo, og dermed stod det 2-0 til United.

United hadde en rekke store sjanser til å gå opp i 3-0 også, noe som ville sendt klubben forbi Brighton på tabellen, men klarte ikke det.

Uansett en sterk borteseier mot et lag som har gjort det godt denne sesongen.

Neste United-kamp er borte mot Everton i ligacupen på onsdag.

Tottenham Hotspur Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
SERVERTE BØE RISA: Alessia Russo.

Marc Skinner var også fornøyd:

Brighton 0–2 Manchester United

FA Women’s Super League
Broadfield Stadium, Crawley

Mål: 0-1 Hayley Ladd (45+1.), 0-2 Vilde Bøe Risa (69.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Aoife Mannion, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Vilde Bøe Risa (Leah Galton, 82.), Lucy Staniforth, Ella Toone – Alessia Russo (Martha Thomas, 85.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Maria Thorisdottir, Kirsty Smith, Niamh Murphy, Kirsty Hanson, Ivana Ferreira Fuso.

LIVE:

(Her kommer de viktigste oppdateringene fra oppgjøret i Crawley.)

1: Kampen er i gang!

2: Kjempesjanse for Bøe Risa! Ladd slår inn fra venstre, men Bøe Risas skudd reddes. Returen havner etter hvert hos Bøe Risa igjen, men hun får bare sendt et slapt skudd avgårde. Begge skuddforsøkene ble med venstrefoten. Meget god åpning av United, som har presset høyt.

12: United har hatt full kontroll på kampen hittil, men har ikke skapt noe mer enn Bøe Risa-dobbeltsjansen. Brighton-manager Hope Powell ser noe bekymret ut på sidelinjen.

13: Brighton kommer seg til en skuddmulighet, men skuddet går langt over mål.

18: Tungt skudd fra Hayley Ladd, men Megan Walsh redder. Kort tid før ble Alessia Russo spilt gjennom, og hun prøvde å sende en pasning over til en bedre plassert lagvenninne, men kanskje hun burde skutt selv.

20: Farlig innlegg fra Maya Le Tissier (ikke i slekt med Matt), men ingen spillere får sendt den i retning Earps’ mål.

22: Like før at Ladd kunne skapt en ny stor sjanse for Bøe Risa, men denne gangen stoppes pasningen før det kommer frem.

24: Blundell med skudd fra 18-19 meter, men rett på keeper.

25: Ny kjempesjanse for Bøe Risa! Spilles flott gjennom av Zelem, og kommer nesten alene mot keeper, men en dårlig ballberøring gjorde at vinkelen ikke ble så god. Hun får skutt, men keeper redder, og det blir ikke så farlig på returen. Bøe Risa har vært positiv hittil, men mangler altså målet.

36: Flere United-spillere roper på hands, men dommeren blåser ikke.

36: Bøe Risa med et tungt langskudd som skaper litt trøbbel for Brighton-keeperen, men hun får den til slutt under kontroll.

44: Det ser ut til at Lucy Staniforth pådro seg en strekk der. Mulig hun blir på banen til pause, men det blir vel fort det siste vi ser av henne i 2021.

45+1: MÅL! Hayley Ladd styrer Ona Batlles skudd i mål etter et kort United-hjørnespark.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Lucy Staniforth er fortsatt på banen, så da var det nok ingen strekk likevel!

53: Nytt Bøe Risa-langskudd, men keeper Walsh gjør nok en god redning.

55: Bøe Risa stoppes av Walsh igjen, og like etterpå får Ella Toone en minst like stor sjanse. Skyter dessverre over.

59: Brighton med farlig frisparkinnlegg, men ballen ender hos Mary Earps, som ligger nede etter et tøft sammenstøt med en Brighton-spiller.

61: Earps kan – som ventet – fortsette. Kampen er i gang igjen.

69: MÅL! Bøe Risa scorer endelig! Setter ballen i mål fra kort hold etter innlegg fra Alessia Russo.

75: Ny glimrende Walsh-redning, denne gangen fra et Mannion-skudd etter litt klabb og babb etter et hjørnespark.

82: BYTTE: Leah Galton erstatter Vilde Bøe Risa. Glimrende gjennomført av Bøe Risa i dag! Gledelig at hun fikk sitt første mål. Hun bør få mye spilletid fremover.

85: BYTTE: Martha Thomas erstatter Alessia Russo.

86: Viss United får ett mål til, så kan Marc Skinners lag potensielt avslutte dagen på tredjeplass.

87: Ella Toone fyrer av fra kort hold, men en Brighton-spiller får blokkert (og dermed trolig hindret mål).

90: Toone med to nye skudd de siste minuttene. Nå et godt skudd som Walsh får avverget. Walsh har rett og slett vært veldig god i dag.

90+1: Det er lagt til fem minutter.

90+3: United kommer seg til ny sjanse ved Staniforth etter forarbeid av Galton og Thomas, men igjen får Brighton blokkert.