– Dette blir hans sesong

Les hva Louis van Gaal sier om Luke Shaw og Adnan Januzaj.

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw hadde en vanskelig førstesesong i United. Skader bidro ikke positivt, og United slet i store perioder med spillet.

Da ble det ikke bare enkelt for venstrebacken som kom til United bare 19 år gammel.

– Han er et stort talent. Han er også veldig ung, og det er ikke lett å komme fra Southampton til en så stor klubb som United er. Han har en fordel i at han er engelskmann. Memphis Depay, for eksempel, må jo tilpasse seg en annen kultur og en annen kamprytme. Så jeg tror dette blir Luke Shaws sesong. Jeg tror på ham. Han må føle den støtten, og jeg håper han kan vise det. Samtidig er han bare 20 år gammel. Hvor mange spillere er det egentlig i den alderen som spiller i Premier League, sier Van Gaal ifølge Daily Mail.

Betalte for ferietrener

Shaw og Adnan Janzaj viste at de tok den langtifra optimale fjorårssesongen på alvor da de betalte av egen lomme for å få med seg en trener under sommerferie i Dubai. Der ble det langt i fra like mye ferie som andre ville tatt. I stedet gjennomførte duoen opp til fire treningsøker hver eneste dag.

– Vi må bli bedre denne sesongen enn vi var forrige sesong. Derfor gjorde vi det.  Avgjørelsen var vår egen, men jeg føler allerede at det har hjulpet. Jeg føler meg sterkere. Det ble ikke så mange kamper på meg forrige sesong, men nå håper jeg at jeg kan holde meg i fysisk bra form og spille flere kamper, sier Januzaj.

Rooney-konkurrent?

Januzaj slet voldsomt forrige sesong, men imponerte i en uvanlig (på A-laget) spissrolle mot Barcelona.

Van Gaal innrømmer at han er spent på om unggutten, som bare er fem måneder eldre enn Shaw, kan levere jevnlig i sin nye rolle.

– Jeg har gitt ham sjansen i den rollen. Så får vi se om han kan takle den. Han har imidlertid en masse kvalitet, og mot Barcelona så vi det for første gang, sier United-manageren.

Neste sjanse til å imponere er mot Paris St. Germain klokka 03.00 natt til torsdag norsk tid.

Powered by Labrador CMS