Ydmyket på White Hart Lane

Topp fire er teoretisk umulig for United etter 1-2-tapet for Tottenham søndag kveld.

Tottenham fikk det som de ville og vant sin siste kamp på tradisjonsrike White Hart Lane etter 60 minutter med enveiskjøring mot et redusert Manchester United som åpenbart hadde tankene andre steder.

Victor Wanyama sendte London-laget i ledelsen etter bare seks minutter, før Harry Kane doblet ledelsen, også det etter en dødball, tidlig i andre omgang. Wayne Rooney reduserte snaue 20 minutter før slutt, men United tapte til slutt fortjent 1-2 i det som var en uinspirert forestilling av mannskapet til José Mourinho.

Portugiseren valgte som ventet å spare flere spillere i oppgjøret, mens Axel Tuanzebe fikk sin andre seriekamp på rad. Ander Herrera, Henrikh Mkhitaryan og Marcus Rashford kom på banen som innbyttere.

Vi fulgte kampen direkte nedenfor!

Tottenham – Manchester United 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Victor Wanyama (6), 2-0 Harry Kane (48), 2-1 Wayne Rooney (71).

Manchester United: De Gea, Tuanzebe (Herrera 61.), Bailly, Jones, Smalling, Blind, Carrick, Rooney, Mata (Rashford 79.), Lingard (Mkhitaryan 61.), Martial.

Tottenham: Lloris, Trippier (Walker 83.), Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Wanyama, Eriksen (Nkoudou 90.), Son (Dembele 73.), Dele, Kane.

LIVE

SLUTT: Beskjeden sluttspurt fra United, og dermed vinner Tottenham avskjedskampen på White Hart Lane 2-1. Det er for så vidt greit, sjanser og Spurs-dominans tatt i betraktning. Totalt sett en tafatt United-forestilling.

– Litt spesielt at det er scoringsmaskinen Wayne Rooney som får det siste målet på White Hart Lane, oppsummerte Simen Stamsø Møller på TV 2.

90+2: Der kommer muligheten for Rashford! Spilles fri av Carrick, men alene med Lloris og tre Spurs-forsvarere i ryggen chipper han ballen både over og utenfor.

90: Fem minutter igjen med fotball på White Hart Lane.

89: Innlegg fra Rooney heades unna. Deretter forsøker Martial seg på et nytt raid på venstre, men denne gangen lykkes han ikke.

88: United våger lite i innspurten. Foreløpig har Tottenham kontroll på alle tre poengene.

83: Redning på strek! Jones header unna et skuddforsøk fra Alli.

80: Kampbildet har ikke endret seg drastisk, men United har sjansen til å straffe et feststemt og smånervøst Tottenham med formsterke Rashford på banen. Ti minutter igjen.

79: BYTTE: Rashford inn, Mata ut.

74: Wanyama får gult etter en tøff takling.

73: BYTTE: Son ut, Dembele inn.

71: 2-1! Utskjelte Rooney reduserer! Men det er Martial som skal ha æren etter at han dribler seg inn i målgården fra venstre og finner Rooney foran mål. 31-åringen får en enkel jobb med å dytte ballen i nettet. Er det håp om poeng likevel!?

65: Kan United redde noe av æren? Mkhitaryan og Herrera forsterker bortelaget, som har fått flere kontringsmuligheter etter 0-2.

63: Martial får en nesten lik sjanse som i førsteomgang når United kontrer, men igjen skyter franskmannen utenfor lengste stolpe.

61: BYTTE: Herrera og Mkhitaryan inn for Tuanzebe og Lingard.

59: Endelig et United-angrep. Avsluttes av Lingard, som skyter utenfor fra 16-17 meter.

53: Tottenham maler på og kontrer. Kane skyter like utenfor.

52: Langskudd fra Son. Rett i skuffen til De Gea.

50: Da frykter jeg at det kun er et spørsmål om hvor mye et oppspilt Tottenham-lag ønsker å vinne på sin siste kveld på White Hart Lane. United har i alle fall tankene et helt annet sted i dag.

48: 2-0! Et dødelig frispark fra Eriksen flikkes videre i nettmaskene av Kane. Umulig for De Gea.

47: Dier klarerer et hjørnespark rett foran luggen på Rooney.

46: Tottenham sparker i gang andreomgangen.

PAUSE: 45 tunge minutter er over for Uniteds del. Som mange fryktet på forhånd, har hjemmelaget dominert, og skapt mange sjanser mot De Gea. United står med én målsjanse etter skuddforsøket til Martial. Trenger bare ett mål, Mourinhos mannskap, men det virker uendelig langt unna.

– Det er enveiskjøring. Er dette verdig United, en av verdens største fotballklubber? Likevel, står de igjen med to pokaler er det godkjent, men dette er ikke bånn pinne – ganske veik motstand, oppsummerer Erik Thorstvedt på TV 2.

45+1: Ny Kane-sjanse! De Gea redder skuddet fra skrå vinkel. Deretter er det United som får en sjanse, men kontringen rotes bort.

44: Roet seg litt nå, Spurs, men har fortsatt ball, mens United jager.

36: Kampens første gule kort til Rooney. Feller Eriksen midt på banen.

35: United klarer ikke å stable et skikkelig angrep på beina. Stor Tottenham-dominans.

30: Ny redning fra De Gea! Alli smeller til fra skrå vinkel – spanjolen redder fint!

27: Stygg stempling på Bailly av Wanyama. Skulle nok fått dagens første gule for den.

25: De Gea blir satt ut av et innlegg som går innom en United-fot og må slå unna.

21: United får kjørt seg her. Denne gangen er det Kane som bruker fysikken mot Jones. På det påfølgende hjørnesparket er samme mann nær når han header over.

19! Så er det United som er heldig! Son skyter rett på De Gea alene med spanjolen. Returen setter Eriksen utenfor.

18: Nære for United! Martial spilles fri av Rooney og får rom til å skyte fra skrå vinkel. Skuddet med innsiden av foten går like utenfor stolpen!

15: Bedre tendenser fra United nå. Lingard frampå på en kontring, men stoppes av Spurs-forsvaret.

12: Høyreback Bailly med positivt bidrag offensivt. Det påfølgende hjørnesparket heades over tverrliggeren av Rooney.

11: Ikke den starten et nederlagsdømt United trengte her, naturligvis. Bortefansen svarer med: «Have you ever seen Tottenham win the league?»

6: 1-0! Wanyama header inn et tidlig ledermål! Venstreback Davies slår ballen inn i feltet etter et hjørnespark. Der er Rooney en halvmeter unna mannen han skal markere, Victor Wanyama. Header ballen kontant i nettmaskene bak De Gea.

5: Tottenham har lagt trykk på United innledningsvis, men ingen farligheter så langt. Får stor støtte fra hjemmefansen.

2: Tuanzebe har tatt plass på midtbanen og følger Eriksen tett. Smalling og Jones utgjør stopperparet, Bailly og Blind på hver sin back.

1: Tottenham har entret White Hart Lane for siste gang. Martial sparker i gang.