LESERBREV: – United fikk det de ba om

Sten Åge Andersen mener Moyes må sparkes når resultatene uteblir denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som en ny del av nettsiden. Takhøyden er stor, men united.no forbeholder seg retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav om at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.

Leserbev kan sendes til [email protected], og du må også fortelle hvor lenge du har vært fan, hvorfor du ble fan, ha fullt navn og fortelle alderen din. De som kommer på trykk vil få beskjed om det før ting publiseres, og vær oppmerksom på at vi nok kun vil publisere ett leserbrev per dag. Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder også. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.

– Moyes får sparken

Av: Sten Åge Andersen

Jeg har vært Unitedfan siden midten av 70.tallet, så jeg kan ikke anses for å være en medgangssupporter. Likevel er jeg kritisk.

Jeg er ikke bare kritisk til Moyes, men mest kritisk (forbanna) er jeg på prosessen som medførte at han ble valgt. United fikk det de ba om, en typisk engelsk manager.

Er det noen som tror at Moyes kan bringe United opp på et høyere fotballmessig nivå? Opp på nivået til Bayern kommer vi aldri med Moyes, de har ikke bare kjøpt dyre spillere, slik som Real Madrid og Barcelona har. Vi kan imidlertid bli en brukbar engelsk klubb som kjemper om ligagullet i et heldig år, men de fleste årene kommer vi til å juble hemningsløst for endelig å sikre en fjerdeplass i ligaen.

Årsaken til at han ble valgt, var at han i følge Sjefen gjorde en meget bra jobb i Everton. Men gjorde han det så bra i Everton?

Han vant ingen pokaler de årene han var der. I løpet av de tre siste årene har Wigan, Swansea og Birgmingham vunnet en pokal. Han har spilt 11 ligakamper mot Liverpool på Anfield, ingen av dem er vunnet. Er ikke det litt merkelig, at ingen av disse tette og intense lokaloppgjørene har endt i Moyes sin favør. Jeg mener at Moyes er en dyktig manager, som passer å lede ett middels godt fotballag. Da kan han fokusere på det defensive, og håpe på en kontring eller to. Akkurat som Drillo gjorde på 90-tallet.

moyeseverton

Se på Solskjær. Når Molde slet i fjor vår var han like rolig som han var når de ledet ligaen. Klaget han på tvilsomme dommeravgjørelser? Denne roen smittet over på spillerne, de kunne fokusere på å spille god fotball.

Bør Moyes sparkes? Selvfølgelig må han fjernes hvis resultatene ikke kommer i år (og det blir han). Det er galt å si at langsiktighet lønner seg i fotball. Arsenal et et godt eksempel på det. I mai er det 9! år siden den vant noe sist. Da hadde de griseflaks som slo oss i FA – cupen.

Jeg avslutter med å si at jeg håper (inderlig) at jeg tar feil. Det hadde vært deilig med en pokal i år. Vi har tross alt spilt noen gode kamper.

Powered by Labrador CMS