SJR

Dette sier Ratcliffe til de som mener han bør kjøpe United

Publisert Sist oppdatert

Ineos-gründer og mangemilliardær Sir Jim Ratcliffe utelukker ikke at han vil prøve å kjøpe en annen Premier League-klubb dersom han ikke lykkes med å ta over Chelsea.

Et tilbud til Glazer-familien om å kjøpe United virker dog usannsynlig akkurat nå, selv om Ratcliffe har heiet på United hele livet.

I et nytt intervju med BBC sier Ratcliffe at han har forståelse for at flere mener at han i stedet for å kjøpe Chelsea bør forsøke å ta over United. Samtidig er han klar på at det ikke er aktuelt på nåværende tidspunkt.

– Ja, det skjønner jeg, men Manchester United er ikke til salgs, sier Ratcliffe, som altså ikke vil utelukke et forsøk på å sikre seg en annen engelsk klubb dersom Chelsea-forsøket mislykkes.

– Man sier jo at man aldri skal si aldri. 

KOMMENTAR: «Det nærmeste du kommer en perfekt eier»

Finansnettstedet Bloomberg anslår at Ratcliffe i 2022 er Storbritannias fjerde rikeste person, med en formue på nærmere tolv milliarder dollar, tilsvarende nærmere 110 milliarder norske kroner.

Han eier fra før av den franske klubben Nice og sveitsiske FC Lausanne, i tillegg til sykkellaget Team Sky. Hans Ineos er også én av hovedsponsorene til Formel 1-laget Mercedes.

Forrige uke sprakk nyheten om at Ratcliffe og Ineos hadde lagt inn et bud på 4,25 milliarder pund på Chelsea. Budet kom imidlertid flere uker etter fristen, og det er fortsatt en investorgruppe ledet av amerikanske Tedd Boehly som er favorittene til å sikre seg London-klubben.

Chelsea v Sunderland - Premier League
RUSSISK OLIGARK: Chelsea har vunnet mange trofeer med Roman Abramoich som eier. Nå må han kvitte seg med klubben, på grunn av sanksjoner fra britiske myndigheter.

Ratcliffe legger vekt på at han er den eneste britiske investoren som har kommet med et bud, at han ikke er interessert i å tjene penger på Chelsea, og at han vil være involvert i prosjektet på lang sikt, ikke bare i fem eller ti år.

Blant annet har han lovet å pumpe 1,75 milliarder pund inn i klubben over en tiårsperiode. United-tilhengeren uttrykker også at han ønsker å gjøre londonerne til europeiske fotballgiganter på lik linje med Bayern München og Real Madrid.

Mangemilliardæren understreker at hans versjon av Chelsea kommer til å konkurrere i fotballtoppen på regelmessig basis i overskuelig fremtid.

– Det handler om jevnhet. Liverpool har det fantastisk for øyeblikket, men de hadde en tjueårsperiode der de ikke akkurat vant så mye. United var veldig gode, men så har de ikke vært det de siste ti årene. 

69-åringen sier samtidig at han foreløpig ikke har hørt noe mer fra firmaet som har fått i ansvar å selge Chelsea på vegne av sanksjonerte Roman Abramovich.

Til syvende og sist tror Ratcliffe også at det kan bli hardt å legge bort United-sympatiene i møter mellom de to klubbene, dersom han skulle kjøpe Chelsea.

– Det er et vanskelig spørsmål. Eier jeg Chelsea, må jeg vel støtte Chelsea. Men klubben du opprinnelig heier på er alltid i DNA-et ditt. Det ligger ganske dypt. Så det hadde vært vanskelig.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS