– Han kan bli bra, veldig bra

Nylig ble Embaló annonsert klar for United, men hvor reelt er det? Vi har snakket med ekspert på portugisisk fotball, Jan Hagen.

Publisert Sist oppdatert

Umaro Embaló var et ukjent navn for mange United-supportere inntil bare noen dager siden, da nyheten om at 16-åringen allerede hadde signert en avtale med United sprakk.

Det skulle ikke ta lang tid før agenten til Embaló gikk ut og avkreftet at en overgang var på plass, men var samtidig ikke kategorisk avvisende:

– Om han skal til Manchester så er det noe jeg ikke vet noe om, men det er sant at det allerede har vært møter mellom Benfica og Manchester. Det er ikke noen enighet, men det er samtaler, sa agenten da.

Han la også til at Manchester United på ingen måte er den eneste europeiske storklubben som har Embaló på blokka.

United + Benfica = sant?

Manchester United er stadig linket til Benfica-spillere, men overgangene strander oftere enn de blir en realitet.

Mourinho uttalte selv at om det var opp til han så hadde Renato Sanches aldri endt opp i Bayern München. Stortalentet er nå på utlån til Swansea, i et desperat forsøk på å tilegne seg spilletid.

Nico Gaitán og Ezequiel Garay har også ved flere anledninger nærmest vært klare for United, uten at det har blitt en realitet. Det er heller ikke godt å si om det var konkret interesse.

Én som faktisk gjorde overgangen fra Benfica til United, var Victor Lindelöf. Svensken ble Mourinhos første signering i sommer, men har siden slitt med å spille seg til fast plass på laget.

– Meget talentfull spiller

Akkurat dette ryktet virker å være noe mer håndfast enn de foregående, og vi har tatt kontakt med Jan Hagen, ekspert på portusisk fotball, for å oppdrive mer informasjon om Embaló.

– Embaló er en meget talentfull spiller som har spilt seg til fast plass på Benficas meget sterke U19-lag i en alder av 16. Var enorm under Syrenska Cup, som Portugal U17 vant, tidligere i høst. Første ryktene rundt Manchester United startet allerede i mai. Da var det snakk om en €6m-overgang, men ryktet døde ut i løpet av sommeren, sier Hagen til united.no.

– Nå har det blusset opp igjen, men Benfica-president Luís Filipe Vieira uttalte på torsdag at det ikke er aktuelt å selge på det nåværende tidspunktet. Vi har hørt det før uten at det har hindret Benfica i å selge, så vi får se hvor mye som ligger i de ordene.

Embaló, her i duell under U17-kamp for Portugal mot Tyskland i sommer.

Benfica er kjent som en talentfabrikk, og Hagen mener Embaló vil ha nytte av å fortsette utviklingen sin i solrike Lisboa.

– Med tiden kan han bli veldig, veldig bra, men tror han er godt tjent med å fortsette utviklingen i Benfica, som har som mål å gi flest mulig unggutter sjansen på førstelaget, de neste årene.

Hagen legger også til at dette er det mest sannsynlige scenarioet per dags dato, etter de siste uttalelsene fra agent og trener.

HER kan dere følge Jan Hagen på Twitter, noe som kan være lurt med tanke på at dette garantert ikke er siste gang vi hører om Embaló og Manchester United-linken.

Se litt av hva Embaló kan by på i Youtube-videoen under:

Powered by Labrador CMS