– Var i samtaler om Sanches

José Mourinho sier han ville kjempet med nebb og klør for å hente Renato Sanches til United.

Han var en av fjorårets mest attraktive spillere på markedet, Renato Sanches. Lenge virket det som at Manchester United ledet kappløpet om Benfica-juvelen, men allerede i mai kunne Bayern München annonsere at portugiseren hadde valgt det tyske flaggskipet.

Nylig snakket Mourinho om 19-åringen, som kun har fått fem seriekamper fra start i sin første sesong hos den suverene Bundesliga-lederen. United-manageren bekrefter at klubben fulgte Sanches tett og var i dialog med Benfica om en overgang.

– Det er en portugisisk unggutt, Renato Sanches, som er EM-mester. Men han får ikke spille i Bayern München, er Mourinho sitert på i flere britiske medier, uten at det kommer fram hvor intervjuet er hentet fra.

– Forrige kamp han spilte, tapte de for Hoffenheim. Vil han få spille i kvartfinalen i Champions League? Jeg har mine tvil. Men det er motsetninger i oss alle.

– Jeg kom sent og signerte (for United) i mai. Vi gikk i samtaler (om Sanches) uken før, men var helt ute av prosessen. Hadde jeg kommet tidligere, ville jeg kjempet for ham. 

– Manchester United så Renato i aksjon mange ganger, og jeg så ham kanskje enda mer. Jeg så Benfica og portugisiske ligakamper hjemme, så jeg kjente bedre og bedre til ham etter hvert.

– Han er i en stor klubb i en liga hvor han definitivt vil bli ligamester. Klubben har spillere av høy kvalitet som passer systemet, litt som i Benfica.

VILLE HA SANCHES: José Mourinho er en stor beundrer av sin landsmann.

Flere britiske medier vinkler sitatene på at Mourinho mener Sanches valgte feil da han gikk til Bayern München. Med til historien hører det til at United-manageren samtidig kom mer balanserte uttalelser.

– Vi ønsker at unge spillere skal spille og prestere. Samtidig vil de beste lagene vinne, og det er vanskelig å vinne med læringskurven til de unge spillerne.

– Det er enkelt når laget ligger midt på tabellen, og det ikke er press. Du kan vinne den ene dagen og tape den andre. Det er annerledes i store klubber.

Kunne United hatt bruk for en spiller som Renato Sanches? Hva med han og Paul Pogba på midten? Del din mening nedenfor!