Preview United – Inter

Forutsetningene foran kveldens gigantkamp mot Inter er brutale og nådeløse: Det er vinn eller forsvinn for tittelforsvarer Uniteds del.

Publisert Sist oppdatert

Etter 0-0 i Milano, er United ute med et uavgjort-resultat med scoringer. Ender det 0-0 blir det ekstraomganger, og deretter eventuelt straffesparkkonkurranse. Derfor er det seier og intet annet som gjelder for Uniteds del.

Både Rio Ferdnand og John O' Shea trente for fullt i går, etter å ha blitt skadet mot Fulham sist helg.

– Begge trente for første gang siden Fulham-kampen, og det var viktig, sier Sir Alex Ferguson.

Både Ferdinand og O' Shea spiller trolig, så sant de ikke får noen etterreaksjoner på skadene.

Posisjonen hvor United sliter mest er høyrebacken, idet klubbens tre beste høyrebacker alle er ute. Gary Neville, Wes Brown og Rafael da Silva er alle skadet. O' Shea har startet de fire seneste kampene. Skulle Josh bli tvunget til å kaste inn håndkleet, er Richard Eckersley (han har kun 0+3 kamper) siste alternativ, siden Danny Simpson er på utlån. Darren Fletcher er selvsagt også et alternativ. Jonny Evans er klar for å steppe inn på stopperplass, dersom Rio mot formodning ikke skulle bli klar. For øvrig er også Owen Hargreaves på midten skadet.

Michael Carrick og Anderson spilte på sentral midtbane i 4-0-seieren mot Fulham, men Sir Alex har endret sentral midtbane i fire kamper på rad i forhold til kampen før. Ja, United har faktisk kjørt med hele 15 forskjellige konstellasjoner på sentral midtbane så langt. Michael Carrick og Darren Fletcher er mest benyttet med ti kamper sammen fra start. Deretter følger Carrick og Paul Scholes med sju og Carrick og Anderson med seks.

Carlos Tevez kastet inn noen aksjer for en plass fra start med sin glimrende innsats og to fine mål mot Fulham. Det er fortsatt slik at Tevez, Dimitar Berbatov og Wayne Rooney bare har spilt én kamp fra start, og det var i Berbas debut mot Liverpool 13. september.

GOD FORM

Etter 0-1-tapet for Derby i Ligacupen 7. januar, har United spilt 15 strake kamper uten tap. 13 av disse er vunnet. Kun forrige møte mot Inter og Tottenham på Wembley endte uavgjort etter 90 minutter.

United har spilt sju kamper i Champions League så langt: Villarreal (h) 0-0, Aalborg (b) 3-0, Celtic (h) 3-0, Celtic (b) 1-1, Villarreal (b) 0-0, Aalborg (h) 2-2 og Inter (b) 0-0. Med andre ord to seirer og fem uavgjorte. United har, bank i bordet, spilt 21 strake kamper i Champions League uten tap. Seneste tap var i semifinalen mot AC MIlan i april 2007.

– United har gjort enorme framskritt siden da. Vi er mye mer modne og erfarne, forsikrer Uniteds manager.

Mens United sliter med skadede spillere på høyrebacken, har Inter ditto problemer på stopperplass. Cristian Chivu, Walter Samuel, Marco Materazzi og Nicolas Burdizzo er alle skadet, ifølge José Mourinho på pressekonferansen. Ellers spekuleres det i om den gamle Arsenal-kjempen Patrick Vieira får sjansen fra start. I så fall for første gang i Champions League siden første runde i gruppespillet.

De blå/sorte har åtte strake kamper i Serie A uten tap, og seks av disse er endt med seier. Sist helg ble Genoa slått 2-0 borte, med Zlatan Ibrahimovic på scoringslisten. Inter leder Serie A med sju poengs forsprang ned til Juventus, og har ti seirer, to uavgjorte og to tap borte. Ikke overraskende er Mourinho full av selvillit før kveldens kamp.

– I tre uker har pressen skrevet om at Inter alltid går ut i åttendelsfinalen. Jeg velger å se annerledes på det. At dette er muligheten å slå ut de nybakte verdensmesterne. Ikke en gang min kraftige forkjølelse kan sette en demper på det, smiler han lurt.

Inter ble, utrolig nok, nummer to i sin gruppe i Champions League. Hva som veltet førsteplassen var tap i de to siste gruppespill-kampene. Senest 1-2-tap borte for Werder Bremen, og før det 0-1-tap hjemme for Panathinaikos. Inter måtte også klare seg med 3-3 borte mot Famagusta og 1-1 hjemme mot Bremen, men slo Panathinaikos 2-0 borte og Famagusta 1-0 hjemme.

Inter har 16 Serie A-mesterskap, inkludert de tre seneste. Klubben har også fem cup-mesterskap. Mens Inter-fansen har hatt mye å juble over i hjemlige turneringer, har det gått dårligere i Europa. Mens erkerival Milan har vunnet den gjeveste Europacupen hele sju ganger, har Inter gått til topps kun to ganger, og det var så langt tilbake som 1964 og 1965.

INNBYRDES OPPGJØR

Bare tre ganger tidligere har United og Inter møtt hverandre i obligatorisk kamp. Senest for 15 dager siden, da det ble 0-0 i Milano. Men United møtte også Inter på vei mot Treble-triumfen i 1999. I første kvartfinale vant United 2-0 på Old Trafford, mens returen i Italia endte 1-1. Ryan Giggs og Inter-kaptein Javier Zanetti har spilt i alle tre møter.

Mye av pressens fokus er rettet mot managerduellen, og det faktum at Sir Alex har en svært dårlig statistikk mot "the special one". Kun én gang har skotten gått seirende ut på totalt 13 møter mot Mourinho. Seieren var mot Chelsea på Old Trafford i november 2005, da Darren Fletcher nikket inn kampens eneste mål. Sir Alex prøver å tone ned betydningen av den dårlige statistikken.

– Det beviser bare at jeg er sårbar som alle andre i fotball. Det er merkelig at jeg bare har én seier, men det bekymrer meg ikke. Jeg ser på fotballklubben min og hva den har oppnådd under min tid her. Det er viktigere enn min statistikk mot Mourinho.

På spørsmål om han er mannen til å overta på Old Trafford når Sir Alex gir seg, lirte den tidligere Chelsea-sjefen av seg noen høflighetsfraser.

– Kanskje om 20 år. Jeg tror Sir Alex kan være her så lenge. Han er tøff, han er sterk, han er glad, og han vinner. La ham være her i 20 år til. Jeg håper i hvert fall det.

Sir Alex håper og tror at semifinalen mot Barcelona kan hjelpe United i kveld. Mot Barcelona var det elektrisk stemning på Old Trafford, som utvilsomt hjalp laget til den berømte 1-0-seieren.

– Det krevdes en enorm konsentrasjon og fokus, og det samme gjelder i kveld.

DOMMER

Tyske Wolfgang Stark er dommer. Han dømte United i 0-0-kampen mot Villarreal på Old Trafford

TV

Hvis du ikke er så heldig at du er på Old Trafford i kveld, så sørg for at du benker deg til foran en TV som har Viasat4 (Norge), ViasatFotboll (Sverige) og TV3+ (Danmark) i god tid før avspark kl. 20.45. Sing your heart out for the lads!

Powered by Labrador CMS