Schmeichel junior

– Ratcliffe var en viktig grunn til at jeg valgte Nice

Den danske landslagskeeperen Kasper Schmeichel legger ikke skjul på hvem han håper vinner budkrigen om Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang og innholdsrik karriere for Leicester der han vant både Premier League og FA-cupen, valgte 36-åringen å forlate klubben i sommer og signere for den franske klubben Nice som eies av Sir Jim Ratcliffes selskap Ineos.

LES OGSÅ: Ratcliffe sin mektige medhjelper

At valget falt på nettopp Nice var alt annet enn tilfeldig forklarte Schmeichel da han gjestet Sky Sports sin Monday Night Football-sending.

Denmark v Tunisia: Group D - FIFA World Cup Qatar 2022
POSITIV: Kasper Schmeichel legger ikke skjul på at han håper Sir Jim Ratcliffe og Ineos vil bli Uniteds nye eiere og sier at deres eierskap i Nice var en av de viktigste grunnene til at han gikk til den franske klubben sist sommer.

– En av de fremste grunnene til at jeg kom til Nice var Ineos, Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford og deres visjoner om hvordan de ønsker å utvikle idretten. De har hatt suksess, ikke bare i business, men også i de idrettsprosjektene de har engasjert seg i, forklarer Schmeichel.

Den danske landslagskeeperen, som er sønn av den tidligere United-keeperen Peter Schmeichel, sier han tror det vil bety mye at Sir Jim Ratcliffe er en stor United-fan dersom det blir den styrtrike briten som overtar eierskapet av Manchester United.

– Sir Jim er en stor fan av United. Det betyr nok mye for mange United-fans at det kan komme inn en som virkelig bryr seg om klubben. Fra min erfaring i Nice vil jeg si at han er en eier som er til stede. Han går på kamper. Han kan mye om fotball og ikke minst mye om prestasjoner generelt. Han har dessuten gode folk som jobber for seg, som Dave Brailsford, sier Schmeichel.

– Det er viktig med eiere som bryr seg om klubben og viser tilstedeværelse. Jeg er ikke objektiv her når jeg sier at jeg håper Ineos lykkes, men vi får vente og se, smiler Schmeichel.

Fredag var fristen for den tredje budrunden i kampen om United. Både Sir Jim Ratcliffe og hans Ineos og Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani og hans Nine Two Foundation leverte sine nye bud innen tidsfristen satt av Raine Group som håndterer det mulige salget på vegne av Glazer-familien.

INEOS And Mercedes Sporting Announcement
POTENSIELL UNITED-EIER: Sir Jim Ratcliffe.
Powered by Labrador CMS