harry22

Så vi starten på noe nytt? – Harry vet at vi krever mer fra ham

Publisert Sist oppdatert

To hele sesonger har Harry Maguire bak seg i United nå, men fortsatt har det ikke blitt altfor mange mål.

Forrige sesong ble det to ligamål, begge etter hjørnespark, mot henholdsvis Newcastle og Sheffield United. Totalt står han dermed med tre Premier League-scoringer etter 72 kamper for United.

Samtidig scoret Maguire alene tre mål for England forrige sesong på en haug med færre kamper.

Lørdag scoret Maguire så kontant på hodet etter bare fem dager på treningsfeltet, et treningsfelt der Uniteds nye dødballtrener, Eric Ramsay, nå også er sentral.

Var scoringen mot Everton dermed starten på en ny æra der Maguire blir en større trussel? Det ble i alle fall en bra dødballkamp for United lørdag, med scoring på corner og frispark. Samtidig som gutta holdt nullen bakover.

– Han (Eric) har ikke hatt mye tid med Harry, men jeg tror vi tjente på at Luke Shaw trente på og tok en del dødballer i EM for England, sa Ole Gunnar Solskjær etter 4-0-seieren mot Everton.

– Det var også en god corner og en god heading. Harry vet også at vi krever mer av ham. Han er en av de beste til å få første kontakt med ballen i feltet, men for ofte fyker den over tverrliggeren, fortsatte nordmannen.

Maguires expected goals var på 2,64 i hans første United-sesong, men økte til 3,32 forrige sesong. Samtidig scoret han tre ligamål på en xG på bare 2,2 i hans siste sesong for Leicester.

Fem mål kreves for å være best

Chelseas Kurt Zouma og Brightons Lewis Dunk var de midtstopperne som scoret flest Premier League-mål forrige sesong. Begge fant nettet fem ganger. Manchester Citys John Stones var tredje best med fire nettkjenninger.

Sesongen før der igjen var Virgil van Dijk best med fem scoringer.

Skal man være i Premier League-toppen på akkurat dette som midtstopper så bør man altså opp på minst fire eller aller helst fem mål.

Forrige gang en United-midtstopper var i nærheten av det var Chris Smalling, med fire mål i 2017/18-sesongen. Smalling var også den siste som klarte fem mål, i 2014/15-sesongen.

Noe å strekke seg etter, Harry!

Powered by Labrador CMS