INEOS And Mercedes Sporting Announcement

Sjeik Jassim og Jim Ratcliffe har levert sine nye bud

Både Sir Jim Ratcliffe og Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani leverte sine nye bud før fristen gikk ut sent fredag kveld. Det er ventet at Glazer-familien vil ta en relativt rask avgjørelse om det fremtidige eierskapet av Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Sir Jim Ratcliffes Ineos og Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis Nine Two Foundation har nå levert sine siste bud på å kjøpe Manchester United før fristen på den tredje budrunden gikk ut fredag kveld.

Det melder en rekke engelske nettaviser sent fredag kveld.

Begge partene skal nå ønske en rask avklaring og ifølge avisen Telegraph er det gode muligheter for at de får det.

Avisen skriver at Glazer-familien nå vil bruke de neste dagene på å bestemme seg for om de vil takke ja til budene fra en av de to partene eller om de vil gå videre med et av de amerikanske finansforetakene som har signalisert interesse for å invistere i en mindre aksjepost i klubben og/eller tilby finansielle løsninger til investorer.

Budet fra Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis Nine Two Foundation skal ligge på i overkant av fem milliarder pund, og skal i tillegg innebære planer om betydelige ekstra investeringer i infrastruktur og i klubben. 

Tidligere denne uken kom det rapporter om at Sir Jim Ratcliffe åpnet for muligheten til at medlemmer av Glazer-familien kunne bli værende i klubben som minoritetseiere, men det er ikke kjent om det endelige budet inkluderte en slik løsning.

Raine Group har styrt prosessen på vegne av Glazer-familien og det er den samme banken som i sommer styrte salget av Chelsea da klubben ble solgt for rundt 2,5 milliarder pund.

Glazer-familien skal ha ønsket rundt seks milliarder pund for sine aksjer i klubben, en post som er på rundt 69 prosent av aksjene i Manchester United.

Dersom det blir et salg for i overkant av fem milliarder pund, vil det føre til at Manchester United blir det dyreste idrettslaget noensinne.

Mye tyder nå på at det vil komme en relativt snarlig avklaring rundt eierskapet av Manchester United etter måneder med tautrekking og spekulasjoner.

22. november i fjor kunngjorde Manchester United at Glazer-familien ønsket å se på strategiske alternativer for en videre vekst av Manchester United og et av alternativene var å selge klubben.  

Powered by Labrador CMS