Var manges håp – kjøper neppe United

Når mulige oppkjøp av Manchester United nevnes, så blir ofte navnet Jim Ratcliffe nevnt også. Forretningsmannen virker uansett mer lysten på å prøve å slå United.

Publisert Sist oppdatert

Å kalle Glazer-familien spesielt populære eiere vil være en betydelig overdrivelse, for ikke å si løgn.

I vår forrige medlemsundersøkelse sa 61,96% av de spurte at de støtter #GlazersOut-protestkampanjen mot Uniteds eiere.

Mange ønsker seg et oppkjøp, men samtidig blir det anerkjent i undersøkelsen at en ikke vil ha hvem som helst. Saudi Arabias kronprins har blitt nevnt ved flere anledninger, en eier som ville vært svært kontroversiell på grunn av landets veldokumenterte brudd på menneskerettighetene, pluss påstander om drap av den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi.

82,3% av de spurte ville ikke vært positiv til å få inn andre eiere enn om Glazer-familien hvis de nye eierne kom med utfordringer som f.eks. menneskerettighetsbrudd.

KLAR TALE: Dette banneret fløy over Old Trafford i forbindelse med seriestarten.

United-fan og milliardær – har heller kjøpt Nice

Det er ikke så mange andre som har blitt koblet med oppkjøp av United, men et av navnene som innimellom blir nevnt er navnet Sir Jim Ratcliffe.

Det er kanskje ikke så rart. Ratcliffe er fra Stor-Manchester (nærmere bestemt Failsworth, mellom Oldham og Manchester), veldig rik (i mai 2018 ble han regnet som Storbritannias rikeste), og er attpåtil interessert i fotball.

Favorittklubben? Manchester United.

– Jeg ble født i Manchester, og det er mitt lag. Jeg var på Champions League-finalen i 1999, da vi vant i siste minutt mot Bayern München. Dette er mitt mest ekstraordinære fotballminne. Vi så aldri ut til å skulle vinne før disse tre sprø minuttene, sier han i et intervju med L’Equipe (videreformidlet av Sport Witness).

Fotballinvestering er heller ikke noe nytt for Ratcliffe. Hans selskap Ineos skal ha vært interesserte i å kjøpe Chelsea, og i sommer tok Ineos heller over franske Nice.

BLIR SANNSYNLIGVIS: Glazer-familien.

Ratcliffe ble av L’Equipe spurt om forskjellen på prosjektene sine, siden han har det beste sykkellaget i verden (Team Sky har blitt til Team Ineos), og siden Nice tross alt er et godt stykke fra det nivået.

Han svarte ved å snakke varmt om å bygge noe bra på et mindre budsjett, etter at United kom opp som et tema da de snakket om disse forskjellene.

– Vi har det beste sykkellaget på et fornuftig budsjett, som OGC Nice og vårt lag til America’s Cup Challenge. Vi kunne kjøpt en stor klubb i England, men da ville budsjettet blitt tjuedoblet. Sport handler ikke bare om å signere sjekker, slik Manchester United innser. Du kan kjøpe hva du ønsker, og få en katastrofe. Å lykkes i fotballen er mye mer komplekst enn hva folk tror. Her har vi en utfordring hvor vi må tenke mye. Hvis vi gjør det godt, og det kan ta noen år, så kan vi ha Champions League regelmessig i Nice. 

L’Equipe, vel vitende om at United er favorittklubben, lurte videre på om Ratcliffe drømmer om at Nice skal møte Manchester United i Champions League.

– Nei, drømmen er å slå United. Åh, jeg ville elsket det! [ler] Å spille i Champions League ville vært fantastisk for Nice, og vi kan gjøre det på en intelligent måte. Det handler ikke om å kaste penger ut av vinduet. Å kjøpe spillere for 100 millioner Euro, det er ikke veldig tilfredsstillende.

FRANSK MOTSTAND: Slik gikk det sist gang United spilte mot et fransk lag.

Hatet Vieira (nå Nice-manager!), hadde Cantona som idol

Patrick Vieira har vært Nice-manager siden sommer 2018, og for en United-fan kan det nok være noe rart å være på lag med Vieira.

– Jeg liker Patrick, for han er veldig interessert i unge mennesker, og han er en veldig god, ung trener. Jeg har møtt ham to ganger. Tidligere hatet jeg ham! I Arsenal hadde han sine dueller med Manchester United og Roy Keane… han var virkelig en b******! Og nå må jeg være hyggelig med ham!

FIENDER: Roy Keane og Patrick Vieira.

Ratcliffe var mer fan av en annen franskmann – Eric Cantona.

– Jeg har aldri møtt Eric, men han er et av mine idoler.

Det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne hvorfor mange kunne tenkt seg Ratcliffe som United-eier, men problemet er, som Sport Witness skriver, at han ikke virker interessert i det prosjektet. I alle fall ikke akkurat nå.

Powered by Labrador CMS