Manchester United Owners Consider Selling Club

Tabloidavis: – På vei mot salg – Ratcliffe skal være den foretrukne budgiveren

Publisert Sist oppdatert

Kampen om eierskapet av Manchester United har pågått en del måneder nå, og Sjeik Jassim/Qatar og Sir Jim Ratcliffe/INEOS har vært favorittene blant budgiverne.

Sjeik Jassim var nok den aller største favoritten for noen måneder siden, mens det i det siste har virket vel så sannsynlig med Ratcliffe & co.

Nå skriver The Sun (og journalistene Martin Lipton og Dan King) i en eksklusiv artikkel at det er ventet at Raine Group kommer til å bekrefte hvilket bud som har «vunnet» i løpet av de neste dagene – og at det kommer til å være Ratcliffes bud.

LES OGSÅ: Q&A om oppkjøpet – Ratcliffes modell er som et byggesett

sjr
KAN VÆRE UNITEDS NESTE EIER: Sir Jim Ratcliffe.

At Ratcliffe har åpnet opp for at Joel og Avram Glazer kan bli værende igjen i klubben (men da trolig uten reell makt, siden Ratcliffe og INEOS vil ha majoritetskontrollen), mens resten av Glazer-familien kjøpes ut, kan ha vært det som i så fall har gjort utslaget.

Det har tidligere blitt omtalt hvordan Ratcliffe/INEOS potensielt kan ende opp med 100% av klubben i løpet av noen år etter at de har tatt kontroll. For noen vil trolig det at Joel og Avram kan bli værende igjen noen år være vanskelig å svelge, mens andre nok kan leve med det så lenge de kun sitter igjen med en minoritetsandel, og uansett fort kan forsvinne ut av klubben i løpet av de neste årene.

At Ratcliffe sitter igjen med majoritetskontrollen kan bety store utskiftninger i United-ledelsen, og Richard Arnold nevnes spesifikt av The Sun som en person som kan være på vei ut.

 

Powered by Labrador CMS