Ryktesaker, uke 22

Her er lørdagens rykter.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 2. juni:

18.20: Enkelte engelske medier melder i ettermiddag at rapporter fra Frankrike skal ha det til at United har tilbudt Adrien Rabiot 170 000 pund i uka for å friste han til den rød delen av Manchester. Le 10 Sport er det som har en sak om dette i Frankrike, men vi bes om at dette tas med en ganske stor klype salt, selv om det ikke er utenkelig at Rabiot ender opp i United til slutt.

14.10: Det er ikke bare mange spillere som ryktes inn til United denne sommeren. Det må også var en eller annen rekord for hvor mange som ryktes ut. En av dem er Paul Pogba som har vært et overgangsmål for Real Madrid lenge. Nå skriver Duncan Castles i The Sunday Times at Florentino Perez ser for seg en byttehandel for å finansiere Pogba-overgangen.

Og det er ikke snakk om at United bare skal få én spiller i retur – men hele tre spillere. Gareth Bale ville vært den ideelle byttehandelen for Real Madrid, og i tillegg blir Keylor Navas, Theo Hernandez, Isco og James Rodriguez nevnt som andre alternativer.

12.15: En meget rask nederlandsk unggutt får plass i dagens ryktebørs. 21 år gamle Steven Bergwijn scoret 14 mål på 32 kamper for PSV denne sesongen, og skal være på Ole Gunnar Solskjær sin ønskeliste ifølge The Sun. Manchester Evening News refererer også til et tidligere intervju med Bergwijn sin agent der han har sagt at PSV ikke vil stå i veien for en eventuell overgang.

09.05: Inter har lenge virket som det eneste stedet Romelu Lukaku kan dra, hvis han skal forlate United denne våren. Nå skriver derimot Express at PSG har kastet seg inn i kampen om belgieren. Ryktene kommer i kjølevannet av at Edinson Cavani har blitt sterkt koblet til Atletico Madrid den siste tiden, og at PSG dermed er på jakt etter en ny spiss.

I denne saken kan du lese at det ikke kommer til å bli billig for noen av lagene som ønsker å kjøpe Lukaku denne sommeren.

08.50: United skal fortsatt ha Tottenhams Kieran Trippier på ønskelisten over høyrebacker. Mirror skriver at Mauricio Pochettino selv skal være lysten på å få solgt 28-åringen denne sommeren, men at Tottenham-direktør Daniel Levy skal kreve minst 30 millioner pund for Trippier.

Den prisen kan skremme bort Uniteds interesse, da for eksempel en sju år yngre Aaron Wan-Bissaka til 45 millioner pund virker som en bedre løsning.

Lørdag 1. juni:

18.00: Vi kan legge til også her at Dillon Hoogewerf har signert for United. Han kommer fra Ajax-akademiet. Les mer her.

14.20: Paris St. Germains belgiske høyreback Thomas Meunier skal være «veldig nær» en overgang til United. Det er i alle fall den ordlyden som brukes i den belgiske avisa La Dernière Heure. Som de fleste vet vokste Meunier opp som United-fan, og overgangssummen vil ligge på om lag 25 millioner pund. For et par dager siden var Arsenal nevnt som favoritter, men i saken står det at 27-åringen heller vil spille for United. Meunier har fortid fra Standard Liege, men dro til PSG i 2016 og har 36 A-landskamper for Belgia.

09.05: Zinedine Zidane heller fortsatt mot å gå for Paul Pogba – noe som betyr at Real Madrids interesse i Christian Eriksen er blitt satt på vent – til de eventuelt får sjekket ut Pogba-mulighetene. Det er Marca som skriver dette.

08.55: Liverpools Sadio Mane sier at han møtte Louis van Gaal før han til slutt bestemte seg for United. – Jeg møtte til og med United. Jeg dro dit og snakket med manageren den gangen (Louis van Gaal). De kom også med et tilbud, men samme uke ringte Jürgen Klopp. (…) Dermed sa jeg at jeg drar til Liverpool, sa Mane i et intervju med Robbie Fowler, gjengitt av Daily Mirror.

08.45: United planlegger et bud på 80 millioner pund for Benfica-vidunderet Joao Felix (19), i en avtale som totalt kan koste klubben over 100 millioner pund hvis ulike tilleggsklausuler slår inn. Det skriver portugisiske Correio da Manha i en sak som er gjengitt av Daily Mirror. Avisa skriver imidlertid at Benfica kommer til å avslå tilbudet. De står på at de skal ha 105 millioner pund, spillerens utkjøpsklausul, for å la ham gå. Det skal sies at united.no vet veldig lite om den portugisiske avisens troverdighet.

Fredag 31. mai:

20.00: The Telegraphs Luke Edwards skriver at United er blitt fortalt at de kan forvente en avklaring rundt Matthijs de Ligts fremtid i løpet av de nærmeste dagene.

18.20: Etter at det begynte å komme rykter om at David de Gea var ønsket av PSG tidligere i våres, har mulige kandidater til å erstatte spanjolen blitt nevnt. Blant dem er Barcelona-keeper Jasper Cillessen. Nederlenderen er andrekeeper i Barcelona, og skal ha begynt å se seg om etter en ny klubb. Det kan derimot Barcelona selv sette en stopper for, og de skal faktisk ha satt en prislapp på hele 53 millioner pund for 30-åringen.

– Det at Barcelona har bedt om 53 millioner pund for meg hjelper ikke akkurat på situasjonen. Jeg vil fortsatt se an hva som skjer, og en avgjørelse vil tidligst bli tatt etter ferien, skal Cillessen ha sagt til VTBL, her gjengitt av Daily Mail.

16.00: Enda en høyreback i dagens ryktebørs. PSG-back Thomas Meunier har vært nevnt tidligere, og har blant annet flørtet åpenlyst med United. Sport Witness referer til en sak i Paris United som skriver at Arsenal nå leder an i kampen om Meunier, men at United skal ha et våkent øyet på høyrebacken fortsatt og følger med på situasjonen hans.

13.50: Uniteds jakt på en høyreback har pågått en stund nå, og veldig mange navn har blitt nevnt som mulige signeringer. Napoli sin albanske høyreback Elseid Hysaj har vært koblet til United tidligere, og nå har han uttalt seg til Sky Sports Italia at han gjerne ville ønsket nye utfordringer. En uttalelse som kan sette fart på spekulasjonene rundt Hysaj, som også har blitt koblet til Chelsea, Barcelona og Inter.

11.15: Sport Witness har funnet en A Bola-sak om Bruno Fernandes, der det fredag hevdes at United er i førersetet for den målkåte 24-åringen, som Manchester City også skal følge med på. Tidligere har det vært nevnt en mulig overgangssum på 70-80 millioner euro. Merk: Portugisiske aviser er ikke kjent for å være de mest treffsikre, og det har ofte skjedd at klubbene bruker dem for å generere interesse rundt spillerne sine.

10.30: – Har Inter møtt Romelu Lukaku? Nei, det stemmer ikke, sa Antonio Conte fredag i et intervju med BBC, like etter at han ble offentliggjort som klubbens nye trener. Han ba journalisten heller snakke med Inters sportsdirektør – og det sa han også da det ble spurt om Alexis Sánchez.

08.30: Stuart Webber, sportsdirektør i Norwich, sier i et intervju med Eastern Daily Press at han ikke har hørt noe fra United, og at det uansett ville blitt svært vanskelig for ham å forlate klubben. Dette etter at han ble koblet til United for noen dager siden.

07.15: Vi legger til at Antonio Conte fredag morgen ble bekreftet som Inter-manager, noe som altså måtte skje før italienerne visstnok går all inn for Romelu Lukaku – selv om det er usikkert om de faktisk vil gi de 80 millionene som United krever.

07.10: Enda mer The Sun og Mike McGrath: United og Leicester er visstnok blant interessentene i Chelseas Reece James, som denne sesongen var utlånt til Wigan og hadde en meget god sesong der på høyrebacken. Det spesielle med 19 år gamle James er at han er broren til kvinnelagets midtbanemaestro Lauren James. Crystal Palace, Everton, Bournemouth og Burnley følger også med.

Les vår bakgrunnsartikkel om Lauren James her.

07.00: The Suns Mike McGrath jobber flittig denne sommeren. Fredag skriver han at United neste uke vil avgjøre om de skal by på Tottenhams Toby Alderweireld eller ikke, men samtidig skriver de at Ole Gunnar Solskjær egentlig ikke er særlig lysten – at han da heller vil jobbe på treningsfeltet med det han har. Det spesielle med Alderweirelds kontakt er at 30-åringen er tilgjengelig for bare 25 millioner pund denne sommeren. Eventuelle bud må være inne senest to uker før overgangsvinduet stenger for å få belgieren for den prisen.

Torsdag 30. mai:

20.05: I en ellers ganske så treg rykteaften for Uniteds del tar vi med enda et rykte fra Mundo Deportivo, også gjengitt av blant annet Mirror. Det handler om Adrien Rabiot som har vært koblet til United gjennom hele sommeren. Den spanske avisen skriver nå at United skal være klare til å gi Rabiot et «lukrativt» tilbud. Barcelona, Juventus, Liverpool , Chelsea, Arsenal og senest Real Betis nevnes som andre mulige stoppesteder for franskmannen som står uten kontrakt etter sesongen.

17.20: Ingen ryktedag uten noen skriverier rundt Matthijs de Ligt. Det siste nå er at United skal ha fått enda en stor konkurrent i jakten på signaturen på midtstopperen, nemlig Real Madrid. Sergio Ramos har blitt linket bort fra Los Blancos den siste tiden, og det er derfor ikke overraskende at Europas mest ettertraktede midtstopper linkes dit. Det er Mirror som siterer ikke altfor troverdige Mundo Deportivo i Spania på dette.

Oppdatering 18.00: Sergio Ramos kalte inn til pressekonferanse onsdag kveld hvor han gjorde det klart at han blir i Real Madrid. Dermed er det ganske utenkelig at Real kommer til å gjøre en stor innsats for å få tak i de Ligt.

15.36: Harry Maguire har snakket positivt om Brendan Rodgers, og ved å snakke om fremtiden i Leicester tolkes dette selvsagt av flere som et hint om at Leicester-stopperen (som kobles til både United og City) kommer til å bli i klubben.

14.58: Barcelona har ifølge MARCA ingen intensjoner om å signere Antoine Griezmann for øyeblikket. Atlético Madrid-spilleren har tidligere annonsert at han skal forlate den spanske hovedstadsklubben denne sommeren. Her er det nok bare å telle ned til United-ryktene starter igjen for fullt – han ble forrige uke linket til United av The Independent.

14.39: Litt om Daniel JamesManchester Evening News skriver at United-overgangen sannsynligvis kommer til å bli bekreftet etterkant av landskampene mot Kroatia og Ungarn – den siste av de spilles 11. juni.

I en annen artikkel skriver avisas Samuel Luckhurst at Ryan Giggs snakket svært varmt om James da han snakket med Solskjær om spilleren, og at det kan ha påvirket at det blir en overgang.

11.04: Ikke direkte United-relatert, men Inter har nå bekreftet at Luciano Spalletti ikke lenger er klubbens sjef. Antonio Conte er ventet å erstatte ham, og det er hovedgrunnen til at Romelu Lukaku kobles til Inter. Conte har som kjent vært lysten på å kjøpe Lukaku før. Den gang fikk Mourinho og United tilslaget.

07.59: På en nokså rolig ryktemorgen kan vi videreformidle to rykter fra The Sun – men ingen av sakene er skrevet av United-korrespondent Neil Custis, og vi tar det hele med en klype salt.

Den ene saken er en såkalt eksklusiv sak som handler om Romelu Lukaku. 26-åringen skal ha returnert fra USA-ferien sin for å snakke med United, og ble der fortalt at han kan forlate United. United sier de vil la han gå til Inter om de betaler rett over de £75 millionene United betalte til Everton for to år siden – noe som egentlig høres ganske urealistisk ut. Ed Woodward vil angivelig avslå lavere bud, men United vil vurdere Inter-spillere som en del av pakka. Midtstopper Milan Skriniar og Ivan Perisic nevnes som mulige alternativer.

I den andre artikkelen står det at Manchester City kommer til å gi United konkurranse om Benfica-vidunderbarnet João Félix (og det nevnes også i forbifarten at Real Madrid følger ham tett), og at Pep Guardiola har gitt klarsignal til å starte jakten på 19-åringen. City skal ikke være villige til å gå altfor høyt når det gjelder overgangssum, men skal derimot være villige til å la Félix bli værende i Benfica gjennom en låneavtale.

Onsdag 29. mai:

19.45: Det er ikke til å legge skjul på at Philippe Coutinho har hatt et tøft år i Barcelona. Så langt har det gått at han til tider har blitt pepet på av egne fans som er misfornøyde med innsatsen til braslianeren. Spanske Mundo Deportivo skal ha det til at Coutinho har levert inn et ønske om å bli solgt, og United og Chelsea skal være blant de som følger med på situasjonen.

16.25: Dean Henderson hadde et suksessfullt låneopphold i Sheffield United sist sesong. Sheffield United rykket opp til Premier League med Henderson som en viktig brikke. Nå melder lokalavisa Sheffield Star at Henderson skal være svært nær ved å signere en ny låneavtale med det nyopprykka laget.

United har ingen intensjoner om å selge den lovende keeperen permanent, men en fast plass hos en Premier League-klubb ville vært perfekt for 22-åringens videre utvikling.

15.15: Italienske Corriere dello Sport melder at Bayern München har budt 80 millioner pund for Juventus-stjernen Paulo Dybala, som jevnlig er blitt koblet til United det siste året.

14.50: Sport Witness har funnet en artikkel fra portugisiske Correio da Manha – som fastslår at agenten til Sporting Lisboas målkåte midtbanespiller Bruno Fernandes etter den portugisiske cupfinalen (der de slo Porto) fortalte spilleren at han er på vei til Premier League. I artikkelen hevdes det at både United og City skal ha tilbudt ham kontrakt. Portugisiske Record skriver samtidig at City leder an, men at Sporting venter på bud fra blant annet United, i størrelsesordenen 70 millioner euro.

11.15: Nederlandske BSR Agency skriver onsdag at det nå er en kamp mellom Barcelona og PSG om Matthijs De Ligt, etter at både United og City er nevnt rundt De Ligt tidligere. Saken er gjengitt i De Telegraaf.

07.35: Daily Mails journalist i Newcastle-land, Craig Hope, er blitt fortalt at United verken har henvendt seg til klubben eller budt på Sean Longstaff. Newcastle forventer heller ikke noe bud.

07.30: Litt kuriøst. United-aktuelle Matthijs De Ligt da han ble spurt om den vanskeligste motspilleren han har møtt. Svaret: Marcus Rashford…

07.20: Daily Mail skriver at det er forventet at Toby Alderweireld fortsetter i Tottenham også inn i sitt siste kontraktsår der.

07.00: Romelu Lukakus representanter skal ha møtt Inter-ledelsen og godtatt et lønnskutt for å få gjennom overgangen til Inter, skriver Gazzetta dello Sport. Utfordringen nå er United, som krever 70 millioner pund for å slippe belgieren.

Tirsdag 28. mai:

22:18: På nyhetssendingen til Sky Sports i dag var programlederen på telefonen med nederlandske Marcel van der Kraan, som er sportssjef i De Telegraaf i Nederland. Han fortalte at situasjonen mellom Matthijs de Ligt og Barcelona ikke er bra for tiden, og at han er lysten på Premier League-fotball.

Det er imidlertid to haker ved det hele. Den første er den éne av hans to agenter, Mino Raiola. I en tid hvor det handler om å få gode kontrakter er superagenten beinhard ved forhandlingsbordet. men begge Manchester-klubbene skal være interesserte i å hente stopperen. Den andre haken er Frenkie de Jongs overgang til Barcelona. Spillerne har vokst opp sammen og ønsker å spille for samme klubb. Det skal være et ønske, men ikke en nødvendighet.

17:36: The Mirror skriver at de har snakket med en på innsiden i Manchester United som fortalte dem at klubben har planer om å bruke 100 millioner pund på én stopper dette overgangsvinduet.

De trekker frem Kalidou Koulibaly og Matthijs de Ligt, men skriver at det ikke trenger å bli noen av dem. 

15.11: For noen dager siden ble det meldt om United-bud på Lyon-spiss Moussa Dembélé, men ifølge L’Equipe (her gjengitt av Sport Witness) avviser Lyon at de har mottatt noe bud på 22-åringen.

Lyon forventer seg angivelig noen bud fra United og Atlético Madrid, men de skal være bestemte på at de ikke vil la spissen gå denne sommeren.

15.06: Denne saken om spillere på vei ut kan passe å ta med her også – der står det litt om Uniteds overgangsstrategi, og om hvilke spillere som kan være på vei ut.

09.57: Fra Spania meldes det at en Paul Pogba-overgang til Real Madrid praktisk talt er i orden, og at han går med på lavere lønn for å få overgangen, men mannen som melder det (hos Okdiario) er Eduardo Inda – som ikke er regnet som en pålitelig kilde i det hele tatt.

08.26: Nederlandske FOX Sports siterer Matthijs de Ligt på at ryktene om han bør bli tatt med en klype salt, og han stopperen omtaler det som «morsomme historier».

Manchester Evening News‘ Samuel Luckhurst skriver at United fortsatt forventer at De Ligt går til Barcelona selv om rapporter i Spania har sagt at United er i førersetet. Det skal være en mistanke blant United-hierarkiet om at historien fremstilles slik fordi at Barcelona etter hvert skal kunne si at de slo United i kampen om De Ligts signatur. De Ligt har likt flere Instagram-poster fra både tidligere og nåværende United-spillere noe som også vurderes som ren strategi.

Toby Alderweireld regnes ifølge saken ikke som et alternativ til stopperplassen til tross for at han potensielt kan forlate Tottenham for £25 millioner denne sommeren på grunn av en klausul i kontrakten. United er fortsatt lystne på Napolis Kalidou Koulibaly.

07.52: Flere spanske medier, blant annet La Sexta, melder at Sergio Ramos (som har vært løst koblet til United igjen) skal ha bedt Real Madrid-president Florentino Pérez om å få lov til å forlate klubben til fordel for en kinesisk klubb. Han forventer angivelig å få lov til det som takk for tro tjeneste. Pérez skal på sin side ha gitt uttrykk for at Ramos ikke vil få forlate klubben gratis.

07.43: Vi nevnte det i denne saken i går om Swansea-formann Trevor Birchs uttalelser i går, men vi tar det med her også i tilfelle ikke alle fikk det med seg der: Det er nesten helt sikkert at Daniel James-overgangen til United vil skje, ifølge Manchester Evening News. Det skal være snakk om rundt £15 millioner (med tilleggssummer som kan gjøre overgangen verdt £20 millioner), og United oppnådde enighet med spilleren før hans far døde sist uke. United skal ha gitt spilleren tid og rom til å sørge.

07.37: Både Juventus-sportsdirektør Fabio Paratici og spilleren selv har blitt sitert på uttalelser som kan tyde på at Paulo Dybala – som har blitt rapportert å kunne være et alternativ hvis United selger Romelu Lukaku i sommer – blir i Juventus.

– Vi har stor tro på ham, noe investeringen vi gjorde for fire år siden, og fornyelsen av kontrakten hans, er bevis for. Dybala er en Juventus-spiller – en veldig viktig spiller for oss, skal Paratici ha sagt.

Dybala selv sier:

– Paratici vet hva jeg ønsker å gjøre neste sesong – å spille videre her. Så det kommer ikke an på meg. Juventus må gjøre sine valg med treneren som kommer inn, men jeg ønsker å bli her.

Han uttaler videre at han ikke vil uttale seg om andre klubber av respekt for Juventus og klubbens supportere.

Mandag 27. mai:

22.16: Midtstopperen Rúben Dias har blitt koblet til United en stund, og portugiseren (som har ni landskamper for Portugal) har blitt nevnt som et billigere alternativ til Kalidou Koulibaly.

Sport Witness har mandag en artikkel som dekker hva de portugisiske avisene skriver om det hele, og i Record påstås det at Benfica føler at Dias’ utkjøpsklausul er for lav, og at de derfor ønsker å signere ny kontrakt med 22-åringen for å få en høyere utkøpsklausul.

Den nåværende utkjøpsklausulen er på €60 millioner (cirka £53 millioner i dagens kurs), og at de nå ønsker å få klausulen opp til €120 millioner (cirka £106 millioner).

Interessen fra klubber som United og Juventus skal sannsynligvis være grunnen, og Sport Witness mener det for disse klubbene kan være lurt å handle fort – spesielt med Nations League rett rundt hjørnet.

14:15: Ikke nødvendigvis et rykte, men Jaap Stam har snakket med Manchester Evening News om sin landsmann Matthijs De Ligt, og kommer med mange lovord om unggutten. Han tror også at 19-åringen ville passet perfekt inn i Manchester United.

13:55: Betis-spiller Giovani Lo Celso imponerte stort denne sesongen, og kom blant annet med på Petter Velands «sesongens lag» for La Liga, og ifølge spanske MARCA vurderer United å gå for 23-åringen.

Tottenham skal være den første klubben som har kommet med et konkret bud (€60 millioner, rundt £53 millioner i dagens kurs), meldte lokalavisa Diario de Sevilla i helga, mens United også altså vurderer å gå for ham. I tillegg skal Real Madrid, som Lo Celso storspilte mot i siste serierunde, ha etablert kontakt med representantene hans for å finne ut hva som er planen fremover.

Real Betis hadde planer om å beholde ham, men mangelen på spill i Europa neste sesong vil gjøre det vanskelig. De som styrer mener at klubben må prøve å oppnå en sum nært spillerens utkjøpsklausul (€100 millioner, rundt £88 millioner) for å selge slik at det kan finansiere en ny æra for klubben.

Den argentinske landslagsspilleren scoret 16 mål sist sesong.

13:45: Napoli-manager Carlo Ancelotti har ingen planer om å selge Kalidou Koulibaly i dette overgangsvinduet. Det skriver MEN i dag. Det var tidligere rapporter om at Manchester United ikke ønsket å betale de 90 millionene Napoli ønsket for midtstopperen, men nå skal Ancelotti selv ha lagt ballen død i et intervju med italiensk radio. Der skal han ha vært tydelig på at spilleren blir hos de lyseblå.

08:30: Italienske Tuttosport (oversatt av Daily Mail her) hevder at Juventus skal være lystne på å selge høyreback Joao Cancelo. 24-åringen har imponert flere, men skal etter sigende ikke være en del av planene til den gamle dame. Avisen melder at en budkrig mellom de to Manchester-klubbene kan forekomme. Det er lov til å ta denne med en klype salt.

07.05: Sergio Ramos (33) kom plutselig inn i ryktespalten for noen dager siden, men nå skriver den samme Marca-journalisten – som skal være pålitelig – at Zinedine Zidane ønsker Sergio Ramos i Real Madrid også videre, blant annet på grunn av betydningen hans både på og utenfor banen. Ramos og Zidane skal ha hatt en lang prat ved sesongslutt om førstnevntes bekymringer – og håpet fra Reals side er nå at det blir lagt til rette for at Ramos vil bli. Ramos’ representanter har kun mottatt et bud fra Kina, selv om United altså også er blitt nevnt.

07.00: Nederlandske Matthijs De Ligt kommer til å ta en avgjørelse om fremtiden sin etter Nederlands Nations League-kamper i juni, skriver ESPNs Mark Ogden. Nederland møter England 6. juni, og så Portugal eller Sveits 9. juni.

Les mye mer om De Ligt i søndagens rykter.

Powered by Labrador CMS