Ryktesaker, uke 1

Oppdatert 09.10: Solskjær vil ha Zaha, mens Mourinho planlegger nytt fremstøt på Rooney.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan finne dem, mens alle andre også lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 5. januar:

09.10: Ryktene rundt Wayne Rooney vil ingen ende ta. Manchester United-spissen har virkelig storspilt denne sesongen, og enkelte har spekulert i om dette skyldes at han ønsker å vise seg frem for andre klubber. Nå skriver Mail on Sunday at Chelsea skal stå klare til å by 30 millioner pund for superspissen, som attpåtil skal være klar for å forlate United om klubben ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League.

08.10: Med ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær i managerstolen i Cardiff, begynte spekulasjonene om hvorvidt han henter noen fra United umiddelbart. Alan Nixon i Sunday People hevder å vite at nordmannen skal være interessert i å låne Wilfried Zaha ut sesongen, som har fått overraskende lite tillit etter overgangen fra Crystal Palace. Samtidig skriver avisen imidlertid at David Moyes muligens ikke ønsker å låne ham ut til Vincent Tan og Cardiff, etter at hans gode venn Mackay fikk sparken på bittert vis. Det blir også skrevet at han ønsker å følge med på skadesituasjonen til Nani og Young, som begge er utilgjengelige i øyeblikket.

Lørdag 4. januar:

22.05: Det er januar, noe som betyr at ryktene hagler. Mens Daily Mail skriver at United kommer til å gå for Everton Ribeiro, hevder The Mirror at Fábio Coentrão står øverst på David Moyes’ ønskeliste. Det er CaughtOffside som videreformidler disse ryktene, og nettstedet mener samtidig å vite at David Moyes kommer til å kvitte seg med både Ashley Young, Anderson og Shinji Kagawa, som aller sliter med tilliten.

15:50: Den portugiske avisen A Bola, linker Ezequiel Garay nok en gang til United. Garay blir regnet som Rio Ferdinands erstatter, som etter alle solemerker avslutter sin United-karriere i løpet av de kommende sesongene. Argentineren skal han en utkjøpsklausul på 16.5 millioner pund, der hans tidligere klubb, Real Madrid, tjener 50 % av overgangssummen.

14:00: Skal vi tro britiske Talksport, skal Ángel di María være på vei bort fra Real Madrid, som følge av rekordovergangen til Gareth Bale i sommervinduet. Den spanske hovedstadsklubben har tviholdt på argentineren siden han kom fra Benfica i 2010, men den hurtige angriperen er for øyeblikket linket til Juventus, Manchester United, samt nord-London-rivalene Arsenal og Tottenham. Les saken her i Talksport.com.

10.00:  Arsenals 15-åring Chris Willock kan kanskje ende i United. Han regnes som et av Englands største talenter, og har allerede spilt for Arsenals U18-lag. Saken er imidlertid den at broren hans, Matt Willock, er i ferd med å skrive under for United, og dermed vil United tilby Chris kontrakt også. Chris skal enda ikke ha skrevet under på en proff-kontrakt med Arsenal, men har en annen bror, Joe, også i Arsenal. Les saken her i Daily Mail. Willock kan forøvrig spille som spiss eller på venstrekanten.

Fredag 3. januar:

20.40 Glem Koke, Gündoğan og Juan Mata, melder Daily Mirror. I stedet skal angivelig Esteban Cambiasso være løsningen på Manchester Uniteds midtbaneproblem. Den nå 33 år gamle midtbaneterrieren har spilt 17 kamper for Inter denne sesongen, hvorpå han har scoret fire mål og notert seg for én assist.

16.20 Ifølge ikke alltid like troverdige Goal, skal David Moyes være meget interessert i å sikre seg Atlético Madrids ettertraktede midtbanespiller Koke. Nettstedet skriver at United-manageren overvar Champions League-oppgjøret mot Porto i Madrid tidligere denne sesongen, og at skotten nå skal være meget interessert i å få kloa i en storsignering etter at verken Ander Herrera, Cesc Fàbregas eller Thiago Alcántara signerte i sommer.

Hovedpersonen selv, Koke, har imidlertid gitt inntrykk av at han ønsker å bli på Vicente Calderón.

– Jeg er fornøyd med å bli i Atlético. Jeg spiller for laget i mitt hjerte og kan ikke be om mer, uttalte han i september.

Så spørs det om Woodward & co er i stand til å lure til seg den kreative midtbanespilleren.

12.45 Alexander Büttner er tydeligvis i vinden om dagen. Ikke bare skal han være ønsket av Tottenham og Galatasaray, for nå påstår agenten hans, Alexander Bursac, ifølge TMW, at italienske Genoa har god tro på at klubben kan sikre seg nederlenderen på en midlertidig avtale.
– Jeg vet at Genoa har rettet en forespørsel til Manchester United, for jeg har selv vært i kontakt med dem og tror at vi kan få til en utlånsavtale. Les saken her.

12.25 Ifølge den Torino-basert avisen La Stampa, kan det bli aktuelt med en byttehandel mellom United og Inter Milan. De aktuelle bytteobjektene hevdes å være Javier Hernandez og den 19 år gamle kroatiske landslagsspilleren Mateo Kovacic.
Midtbanespiller Kovacic har også tidligere vært nevnt i forbindelse med en overgang til United, men det var før han for ett år siden forlot Dinamo Zagreb til fordel for I Nerrazurri. Les saken her.

08.00 Tidligere i uken ble det meldt at Tottenham var interessert i å hente Alexander Büttner på lån. I dag skriver imidlertid Daily Mail at tyrkiske Galatasaray er kommet på banen. Det har de for såvidt vært også tidligere i høst, uten at noe mer skjedde. Men nå er det blitt januar, med alt det måtte innebære, og kilden skriver at David Moyes vil lytte til bud på nederlenderen. Les den korte saken her.

Torsdag 2. januar:

21.25: Ivan Rakitic, som Tor-Kristian Karlsen nevnte som et mulig passende United-transferobjekt i The Guardian, skal få i gang kontraktsdiskusjoner med Sevilla, melder Daily Mirror. United, Chelsea og Liverpool er blant klubbene som følger med på 25-åringen, ifølge tabloidavisen.

Den sveitsisk-fødte kroaten er en playmakertype som nok kan forbedre mang en midtbane basert på årets prestasjoner, men det kan se ut som om han foreløpig ønsker å bli i den spanske klubben.

19.45: Litt om Juan Mata og Koke fra Ben Fairthorne følger under. Vi vet naturligvis ikke hvor mye han vet, men han har i alle fall tidligere jobbet for The Sun, CNN, Daily Star og Daily Mail ifølge biografien på twitterkontoen hans. Vi anbefaler uansett at dere tar det han skriver med et trillebårlass med salt. Kanskje to. Han er nemlig en kontroversiell reporter (ekstern link).

 

19.35: Ifølge The Sun kan Dimitar Berbatov gå til Arsenal. Bulgareren skal ønske å forlate Fulham, og Arsenal skal være interessert i teknikeren som ble toppscorer i Premier League for United i 2010/11-sesongen.

12.40: Siste nytt om Marco Reus.

 

11.40:

 

07.25: Juan Mata var koblet til United i sommer, og nå sier Jose Mourinho at selv om han ikke ønsker å selge så er døra åpen for spanjolen til å forlate Chelsea. Det er uklart om United virkelig er interessert. Les saken her.

07.20: Caughtoffside kan ikke regnes som en særlig pålitelig kilde, men siden dette gjengis også hos BBC tar vi det kort med – Arsenal forbereder visstnok et bud på Chicharito i dette overgangsvinduet.  Les saken her.

07.15: United nærmer seg visstnok et kjøp av Dinamo Zagrebs unggutt, Robert Muric. 17-åringen er verdsatt til seks millioner pund, men det skal være uklart om han virkelig har skrevet under på en proffkontrakt og prisen kan ende på bare 300.000 pund, skriver Daily Mail. Den unge spissen har imponert på aldersbestemte kroatiske landslag. Les saken her.

Onsdag 1. januar: 

17:00 I følge Daily Mirror, skal United være interesserte i å punge ut dyre dommer for chilenske Arturo Vidal. Den taklingssterke midtbanespilleren, som for øyebillet spiller for Juventus, skrev under ny kontrakt for bare en knapp måned siden. Dersom Vidal likevel skulle forlate Den Gamle Dame til fordel for rødtrøyene i fra Manchester, vil han være en god forsterkning for Uniteds svakeste ledd for tiden, den sentrale midtbanen. Les saken her.

16:45 Tyrkisk målvakt på vei til Old Trafford? Ifølge Daily Express, skal tyrkiske Mert Gunok være en mann som muligens kan komme inn portene på Old Trafford. Etter spekulasjoner om at Anders Lindegaard forsvinner i nærmeste fremtid, skal Moyes ha sett seg ut en erstatter som ny backup-keeper for laget. Keeperen er produkt av Fenerbaches ungdomsavdeling, men er fortsatt ikke noe førstevalg hos klubben som for tiden topper den tyrkiske toppdivisjonen. Les resten av saken her.

09.00 Everton-spillerne Ross Barkley og Leighton Baines har begge blitt lenket til United ganske nylig, men Everton-sjef Martínez virker ikke å være interessert i å selge. Han insisterer ifølge Daily Mirror på at Barkley har mye ugjort i Everton, og han er ikke bekymret over kontraktssituasjonen til Leighton Baines heller. Les mer (ekstern link).

08.50 Transfervinduet er åpent! Første rykte vi har å by på er at Crystal Palace vurderer å gjøre et forsøk på å hente Wilfried Zaha tilbake til klubben – på lån. Det er mange klubber som har blitt omtalt som favoritt i kampen om å få Zaha, blant annet Newcastle United og Cardiff City (sistnevnte klubb er det nok mindre sjanser for nå etter at Moyes-kompis Malky Mackay fikk sparken), mens det flere ganger har blitt meldt om at gamleklubben Palace ikke ser på han som et realistisk mål.

Men Daily Mirror skriver Tony Pulis ønsker å hente vingen, og at han håper at klubben nå er i førersetet i kampen om ham. De har allerede to Premier League-spillere på lån, noe som kan være problematisk om de skal hente Zaha, men det ene lånet (Cameron Jerome) skal kanskje bli avsluttet, og det andre (Jason Puncheon) kan bli omgjort til en permanent avtale.

Tirsdag 31. desember:

07.50 Manchester United vurderer å legge inn et bud på £20 millioner for Southampton-backen Luke Shaw. Det er The Telegraphs Mark Ogden som skriver dette i morgentimene. Samtidig hevder han at David Moyes har gått bort fra planen om å gjøre et nytt fremstøt mot Evertons Leighton Baines.
Ogden skriver også at Moyes prioriterer å få inn en venstreback og en midtbanespiller i januarvinduet.

Mandag 30. desember:

21.30 David McDonnell er vanligvis meget velinformert, og var mannen som ble utestengt da han brukte insideinformasjonen sin til å røpe Uniteds lagoppstilling mot Aston Villa.

 

18.15 Ifølge The Express skal David Moyes være desperat etter å sikre seg forsterkninger i sommer.

 

 

12.50 GiveMeSport viser til såkalte «rapporter», der det fremgår at representanter for United til stede for å følge William Carvalho da klubben hans, Sporting Lisboa, i helgen spilte cup mot Porto.

Ifølge portugisiske A Bola er United lystne på den 21 år gamle defensive midtbanespilleren, som også jaktes på av Southampton og West Bromwich.

10.15 Den nederlandske avisen De Telegraaf melder at Tottenham har henvendt seg til United med en offisiell forespørsel med tanke på et lån av Alexander Büttner.

24-åringen har ikke klart å slå til siden overgangen fra Vitesse Arnhem i 2012, og ser nå ut til å være havnet helt ute i kulden. Siden megatabben mot West Ham, der han sovnet helt inn og opphevet offsiden som førte til scoring for gjestene, har han i de siste to kampene måttet se benkeplassen bli overtatt av  Fabio da Silva.

08.40 Stuart Mathieson i Manchester Evening News, mener å vite at Evertons midtbanekomet Ross Barkley topper Uniteds handleliste.

Riktignok har «toffee’enes» manager Roberto Martinez gitt alle interessenter klar beskjed om at 20-åringen ikke er til salgs – ikke for noen pris, men den uttalelsen er det neppe noen som tar bokstavelig.

Ifølge Mathieson, hersker det i hvert fall en oppfatning innad i United-systemet om at et bud på £50 millioner i det minste vil lokke Everton til forhandlingsbordet. Les saken her.

08.15 Blir Hull City neste stoppested for Nick Powell? Daily Mirror skriver i alle fall at United har planer om å hente den utlånte tilbake fra Wigan og videresende ham til Steve Bruce for videre foredling. Grunnen skal være at David Moyes & co. ønsker å sjekke om 19-åringen takler Premier League like godt som Championship.

Dersom en slik avtale skal kunne gjennomføres, må Hull først kjøpe eller kvitte seg med en av to andre innleide, enten Jake Livermore (Tottenham) eller Danny Graham (Sunderland). Ifølge regelverket er det nemlig kun tillatt med to innlånte spillere fra andre Premier League-klubber.

Alternativt til et nytt utlån av Nick Powell, kan det ifølge kilden også komme på tale med salg. I så fall skal Swansea være mer enn interessert. David Moyes derimot, skal være mest innstilt på et korttidsutlån av det unge talentet. Les saken her.

07.50 Inside Futbol melder at Fabio Coentrão har fått beskjed om at han kan forlate Santiago Bernabeu allerede i januar. Dersom det stemmer er det i så fall en utvikling som ganske sikkert vil interessere David Moyes.

Det er ingen hemmelighet at United-manageren er på jakt etter en venstreback, og nettopp Coentrão har vært sterkt inne i bildet tidligere.

Den 25 år gamle portugiseren skal også være ønsket av Juventus. Les saken her.

 

 

Powered by Labrador CMS