sabbia

Våre vurderinger om laget mot Sevilla

Publisert Sist oppdatert

2-2 etter forrige torsdag.

Vinn eller forsvinn, med mulige ekstraomganger og straffespark torsdag. Bortemål teller ikke lenger.

Motstander er et Sevilla som nå står med fire kamper uten tap under sin nye trener.

United har imidlertid slått bedre spanske lag enn Sevilla denne sesongen. Også på bortebane. United spilte 2-2 borte mot den suverene La Liga-lederen Barcelona, og United slo også både Real Sociedad og Real Betis, som nå ligger på henholdsvis 4. og 5. plass, på bortebane. Sevilla ligger på 13. plass i La Liga.

Dette er samtidig en helt avgjørende kamp mot laget som mer enn alle andre i verden er Europa League-laget.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Marcus Rashford og Luke Shaw er med til Spania, og aktuelle for kampen.

marcu222

Det er også Marcel Sabitzer, som forsvant ut like før avspark mot Nottingham Forest i helga, samt Tyrell Malacia, som var ute mot Forest.

Bruno Fernandes er imidlertid ute med suspensjon.

Raphaël Varane, Scott McTominay, Alejandro Garnacho og Lisandro Martinez er også fortsatt ute, noe som også gjelder for Donny van de Beek.

Erik ten Hag vet også at Harry Maguire kan spille torsdag, men at kapteinen er ute med suspensjon i søndagens FA-cupsemifinale. Påvirker det laguttaket på noen måte?

Ten Hag vet også at eksperimentet med Diogo Dalot på venstrebacken ga en null bakover, seier og bra angrepsfotball sist. Betyr det noe nå?


David de Gea – Har holdt 14 nuller i ligaen, mest i Premier League, og har også holdt nullen to ganger i Spania allerede denne sesongen. La oss håpe det blir til tre etter torsdagen.

Aaron Wan-Bissaka – Har vist et godt samspill med Antony den siste tiden, og har også fremstått som det mest brukte høyreback-alternativet vårt den siste tide.  United.nos inntrykk er også at Europa League vurderes som en ekstremt viktig turnering, egentlig viktigere enn FA-cupen og da spiller de beste av de som er tilgjengelig her. Så får man heller se an enkeltspilleres situasjon til søndagens FA-cupsemifinale.

aaron22

Harry Maguire – Spilte seg mesterlig opp etter en vanskelig start mot Forest, og med både Martinez og Varane ute så føles han sikker på laget når han er skadefri.

Victor Lindelöf – Så godt som feilfri mot Forest, har egentlig ikke gjort så mye galt denne sesongen og får nå en ny sjanse til å vise hvorfor han fortjener å spille mer.

Luke Shaw – Vi sjanser. Så helt normal ut på video og bilder denne uka, og det vanlige ville da være å sende ham utpå fra start igjen her. Så god er han. Så skal det spilles mange kamper fremover, Shaw må kanskje spille midtstopper på Wembley søndag, noe som igjen kan bety at Ten Hag tenker at comebacket kun skjer fra benken torsdag.

Casemiro – Blir kanskje enda viktigere enn normalt siden Bruno Fernandes-pasningene mangler i denne. Merk: Vi trodde først at reglene var slik at gule kort slettes etter kvartfinalene, men uefa.com skriver i sin forhåndssak at Casemiro mister neste kamp i Europa hvis han får gult torsdag. Så vår formening er at gule kort slettes etter kvartfinalene, men hvis man får suspensjon, for eksempel via et nytt gult for Casemiro torsdag, så må han stå over i første semifinale hvis United avanserer.

Christian Eriksen – Spilte som om han aldri hadde vært borte da han ble kastet inn i det 15-20 minutter før start mot Forest, og fikk da en verdifull gjennomkjøring før denne avgjørende kampen.

chrishadd

Antony – Har vist storform i de siste kampene, og kan fort bli en nøkkelspiller i Sevilla.

Marcel Sabitzer – United ville ikke risikere ham da han kjente på noe på oppvarmingen før Forest, men er altså med til Spania. I Brunos fravær føles han dermed som et viktig og ikke minst naturlig valg i 10eren, med løpene i bakrom. Scoret også to hjemme mot Sevilla. Kanskje kommer nummer tre mot samme motstander torsdag.

Jadon Sancho – Garnacho og Rashford har vært ute. Dermed har enda mer ansvar blitt lagt på Sanchos skuldre, og det er dermed første gang siden han ble satt til egentrening denne sesongen at han nå står med fire starter på rad. Det blir også fem torsdag kveld.

Anthony Martial – Har nå to starter på rad, og har vært avgjørende for mål i begge de to kampene og scoret selv som innbytter i kampen før der igjen. Som Ten Hag sier: Han gjør United bedre, og Martial  har som regel også vist det. Torsdag er han også tilbake fra start mot klubben han hadde et mindre godt utlån hos forrige sesong.


Alternativer:

Diogo Dalot – Et alternativ på høyrebacken hvis Wan-Bissaka trenger en hvil etter flere starter på rad, og et alternativ på venstrebacken hvis Ten Hag likte det han så mot Forest så godt han vil kjøre det igjen. Spesielt hvis Luke Shaws situasjon er litt usikker.

Marcus Rashford – Er tilbake, men har altså bare én treningsøkt i kroppen. Det skal spilles mange kamper fremover, og vi ser derfor kun Rashford som en joker, hvis det blir nødvendig.

Sevilla

Oppturen fortsetter under den nye treneren, Jose Mendilibar.

Han har fire kamper til nå, noe som har gitt to seirer og to uavgjorte. I helga vant de så den viktige bortekampen mot Valencia i La Liga, noe som har gitt et bittelite pusterom til nedrykksstreken i La Liga.

zevilla332

Dermed er vel også sjansene store for at spanjolene stiller med sitt sterkeste lag i denne kampen.

På Old Trafford hvilte de jo noen av de beste fra start, for å kunne være best mulig forberedt til den nevnte Valencia-kampen.

Back Gonzalo Montiel er riktignok suspendert, etter sitt gule kort på Old Trafford.

Mulig Sevilla 11er: Bounou – Navas, Badé, Marcao, Acuña – Fernando, Rakitić, Gudelj – Ocampos, En-Nesyri, Suso

Powered by Labrador CMS