Slik gikk det forrige gang

Publisert Sist oppdatert

United trakk Real Sociedad i Europa League, sannsynligvis den aller tøffeste motstanderen vi kunne fått.

LES OGSÅ: – Verste motstanderen United kunne fått

Det er ikke så mange år siden vi møtte Real Sociedad – i 2013/14-sesongen spilte vi våre to eneste oppgjør mot La Real. Vi møtte dem den gang i Champions League-gruppespillet, og David Moyes var Manchester United-manager.

Det ble to jevne kamper.

Manchester United 1-0 Real Sociedad

United var i gruppe med Bayer Leverkusen, Shakhtar Donetsk og Real Sociedad (alle fire lag som er i Europa League-sluttspillet denne gangen), og United startet gruppespillet med en 4-2-seier mot Bayer Leverkusen, før det ble 1-1 borte mot Shakhtar Donetsk.

Allerede i kampens andre minutt lå ballen i bortelagets mål, og det var Iñigo Martínez som satte ballen i eget mål på utrolig klønete vis. Samtidig skal vi ikke glemme at Wayne Rooney spilte en viktig rolle i det målet, etter fin dribling og et stolpeskudd – det var returen fra stolpeskuddet som ble rotet i mål av Martínez.

United fortjente seieren, men det kunne også gått galt, slik det hadde gjort noen dager tidligere i Premier League da Southampton utlignet med et sent mål. Antoine Griezmann traff stolpen med et frispark i førsteomgangen, men kom ikke like nært i andreomgangen, og det ble tre poeng for United. Marginen kunne vært større, men United sløste med sjansene.

Rooney, Giggs, Kagawa, Valencia og Jones var blant spillerne som imponerte i denne kampen.

UNITED-JUBEL: Vårt første møte med Real Sociedad endte med seier.

Real Sociedad 0-0 Manchester United

Den andre kampen mot Real Sociedad ble ikke en like stor suksess for Uniteds del.

Javier Hernández hadde en kjempebom, Robin van Persie skjøt to ganger i stolpen – den andre gangen med et straffespark – og på slutten av kampen scoret nesten Carlos Vela for hjemmelaget.

På overtid ble Marouane Fellaini utvist for United etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.

United gikk uansett videre som gruppevinner, mens dette var det eneste poenget Real Sociedad tok i gruppespillet den gang.

Siden det har Adnan Januzaj havnet i klubben, mens David Moyes tydeligvis imponerte Real Sociedad-ledelsen nok til at han ble manager i klubben ett år etterpå.

KLARTE IKKE Å STRAFFE REAL SOCIEDAD: Robin van Persie bommet fra ellevemeteren.
Powered by Labrador CMS