Manchester United v Chelsea FC - Premier League

Erik ten Hag etter at Champions League-plassen nå er sikker: – Det er her vi hører hjemme

Publisert Sist oppdatert

Tre poeng!

Champions League-hymnen spilles rundt om i stuene til United-fans verden over.

Erik ten Hag har klart å ta United til den gjeveste europeiske turneringen og det på første forsøk.

Etter at topp fire-plasseringen var et faktum var det en smilende nederlandsk manager som gikk ut på gressmatta og når han møtte til intervju hos Sky Sports like etter kampslutt var budskapet enkelt.

– Denne klubben hører hjemme i Champions League. Det er en enorm prestasjon å endelig ha det i boks! 

– Vi er på vei i riktig redning. Vi er ikke helt der vi ønsker, men er tilbake i Champions League og dersom vi skal bli sett på som suksessfulle så må vi være med i Champions League.

LES OGSÅ: United knuste Chelsea – klare for Champions League

Uvisst skadeomfang

Selv om Champions League-plassen nå er sikret var det noen skår i gleden for United som allerede søndag spiller sesongens siste kamp i Premier League.

Antony ble båret av banen med det som så ut som en ankelskade etter snaue halvtimen, og i pausen gikk også Luke Shaw ut med det Sky Sports meldte var en ryggskade.

Ten Hag gjorde som han pleier å gjøre når spillere blir skadet – nemlig å si at det trengs tid for å finne ut av.

– Vi må vente i 24 timer, det er for tidlig å si, men jeg kan si såpass at det er ganske alvorlig. 

Og skal vi tolke Ten Hag videre så vil han ikke spare på kruttet når United tar i mot Fulham på Old Trafford søndag.

Nederlenderen er nemlig på rekordjakt.

– Søndag er viktig. Vi kan rykke opp en plass på tabellen og bli nummer tre og vi kan gjøre den beste sesongen på hjemmebanen i historien til denne klubben. Det er klart vi skal gå for det. Samtidig er det viktig at vi ikke pådrar oss flere skader.

Manchester United v Chelsea FC - Premier League

Slipper til for mange sjanser

United vant hele 4-1 og det var mye å være fornøyd med særlig i det offensive spillet.

Ten Hag var ikke helt fornøyd med det som ble levert defensivt selv om det defensive spillet ble hevet til et høyere nivå i andre omgang

– Forsvarsspillet vårt var bedre i andre omgang enn i den første. I første hadde vi trøbbel i mellomrommet. Vi må forsvare oss bedre og ikke slippe til så mange sjanser.

– Chelsea spilte uten å presse så vi kunne gå fremover. Det er viktig å utnytte de rommene som er fremover i banen og jeg mener at det andre målet også burde kommet tidligere enn sent i første omgang, men nå skal vi ikke klage. Vi er innenfor topp fire og det er det viktigste.

Se 4 minutter og 16 sekunder med deilige høydepunkter fra seieren mot Chelsea her:

 

Jobber med å forlenge kontrakten

Nå som det ble avgjort hvilken turnering United skal spille neste sesong fikk manageren også spørsmål om hva som kommer til å skje rundt lagets toppscorer.

Det har versert rykter om at Rashford er ønsket av PSG og med kun ett år igjen av kontrakten så trenger United å få klarhet i stjernespillerens fremtid.

– Vi jobber med å få til en forlengelse. Jeg har en god følelse av at det går i orden. Marcus ønsker å bli værende.

Selv er nederlenderen også svært fornøyd med tilværelsen, selv om han innrømmer at det var en tøff start tilbake i august.

– Jeg har det fint her. Etter den andre kampen mot Brentford var det tøft, sa Ten Hag. Vi jobbet godt på treningsfeltet og forbedret oss. Vi er i nærheten av der vi ønsker å være, men fortsatt ikke helt der.

Alt er mulig i fotball

United-manageren ga villig intervjuer etter kamp og stoppet også hos Viaplays Kasper Wikestad, hvor han blant annet fikk spørsmål om den kommende FA-cupfinalen mot Manchester City på Wembley om litt over en uke.

I det som blir et av de største oppgjørende de to lagene mellom på lang tid sa Ten Hag at det å holde rytmen inn mot kampen blir viktig.

– Vi må selvfølgelig forberede oss godt på kampen på Wembley, men først har vi kampen på søndag, men den er en del av forberedelsen.

– Vi ønsker å ta tredjeplassen i serien, hjemmerekord, men det er også viktig å beholde rytmen, for finalen er en veldig viktig kamp mot et veldig bra lag, og man har alltid sjanse i fotball noe vi beviste i januar da vi slo dem.

Powered by Labrador CMS