Ryktesaker, uke 46

OPPDATERT 121.15: Fortjener Ryan Gauld tilnavnet ‘den nye Messi’? Se og gi din dom her. (Video) Og, blir Zaha lånt ut?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en sak slik at dere som liker rykter enkelt skal finne dem, eller dere som ikke liker dem enkelt kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 17. november:

15.55: Vi har allerede for en god stund siden nevnt at flere klubber vil være interesserte i å hente Wilfried Zaha på lån, dersom David Moyes bestemmer seg for å låne han ut i januar. Søndag ettermiddag melder Daily Mail, at Newcastle nå bare venter på at United-manageren skal bestemme seg, før de sender en henvendelse. Klubben fra byen på nordøst-kysten, kan garantere spilletid i mye høyere grad enn det Zaha ser ut til å kunne vente seg på Old Trafford resten av sesongen.

15.15: Ifølge Sunday People skal Manchester United være interesserte i å hente det 17 år gamle Ryan Gauld. Stortalentet har fått sitt gjennombrudd for Dundee United i skotske Premier League. Den offensive midtbanespillerens lave tyngdepunkt og tekniske ferdigheter har ført til at enkelte ikke har klart å unngå å sammenlikne ham med Lionel Messi. Real Madrid, Newcastle, Liverpool og Everton skal også ha Gauld på blokka, og 5 millioner pund ryktes å være nok til å overbevise Dundee om å selge unggutten.

08.55: Mens United jobber for å hente nye spillere til Old Trafford, er det også viktig å beholde de som allerede er der. Jávier Hernández har blitt koblet til en rekke klubber etter at det har blitt spekulert i om han er misfornøyd med spilletiden i United. Nå mener imidlertid Goal.com at meksikaneren er i kontraktsforhandlinger med United. Det bør dog sies at Goal.com ikke er blant de sikreste kildene.

08.15: Lørdag ble det skrevet om alle Benfica-spillerne som blir koblet til United. Søndag er det nok en gang rykter om at United har flere spillere på blokka fra samme klubb. Tidligere har både Miralem Pjanić og Daniele De Rossi vært nevnt som potensielle forsterkninger på midtbanen, mens Kevin Strootman var et hett navn tidlig i sommer. Strootman endte i stedet opp i Roma, hvor han imponert på samme måte som resten av laget. Tidligere Russland- og Nederland-trener, Dick Advocaat, tror midtbanespilleren kommer til å forlate klubben:

– Det overrasket meg veldig at han ikke gikk til en større klubb i sommer. Jeg tror ikke at han kommer til å bli i Roma lenge. Om Kevin fortsetter på dette nivået, vil noen hente ham. Og da vil det være av et lag på størrelse med Manchester United, uttalte manageren.

Lørdag 16. november:

19.30: Det er ikke uvanlig at Manchester United blir ryktet til spillere i Portugal. Nå tenner Here Is The City like gjerne på alt kruttet på én gang, og rykter rødtrøyene til både Ezequiel Garay, Nicolas Gaitán, Nemanja Matić og William Carvalho. Dette fordi United hadde speidere på kampen mellom Benfica og Sporting Lisboa, og nettstedet skriver at Moyes skal være villig til å bruke penger på deler av kvartetten som er verdt til sammen 133 millioner euro.

Samtidig spekulerer nettstedet i om det heller kan ha vært forvarsspilleren Mauricio som var under lupen. Den 25 år gamle brasilianeren kom på scoringslisten for Sporting Lisboa, og leverte etter rapportene en meget god søknad om han skulle være interessert i en overgang til Manchester.

15.00: I Spania går det rykter om at Xabi Alonso har bestemt seg for at han vil forlate Real Madrid, når kontrakten hans går ut ved sesongslutt. Både Chelsea og Manchester United står klare til å kjempe om 31-åringens underskrift, dersom han er interessert i å returnere til England igjen.

Fredag 15. november:

17.50: Kan Eric Djemba-Djemba ende opp i United igjen…? Det kan han, ifølge Goal.com, men før panikken bryter ut i våre medlemmers hjem må det presiseres at det her er snakk om klubben Air Force United i Thailand. Kameruneren skal, ifølge ledelsen i Air Force United, også være interessert i å reise til Asia. Dette til tross for at han så sent som i juli signerte for serbiske Partizan.

17.45: Sky Sports’ La Liga-ekspert, Guillem Balague, har hatt sine bomskudd. Men sånn generelt er det liten tvil om at han har god oversikt over hva som rører seg i den spanske ligaen. For noen dager siden ble Andrés Iniesta ryktet til Manchester United, som følge av at relasjonen til Barcelona-ledelsen skal ha blitt dårligere, men Balague avviser i en gjestekolonne hos Bleacher Sports at dette skal være riktig. Klubb og spiller er i diskusjon om ny kontrakt, og Barcelona er klar favoritt til å beholde ham, skriver Balague. Det er altså liten grunn til å tro at vi skal få se Iniesta i United-drakt med det første.

14.05: Vil Fulhams nyansatte assisterende manager Rene Meulensteen forsøke å utnytte sin posisjon til å forsøke å overtale gamleklubben United til å sende Anderson  og Wilfried Zaha på lån til Craven Cottage?
Det mener The Metro, og skriver samtidig at Newcastle i utgangspunktet er favoritt til å lande Zaha, men at Meulensteen kan være mannen som får pendelen til å svinge i favør av en avtale med «hyttefolket» i Sørvest-London.

11.40: Det går mot samtaler om fremtiden når Javier Hernandez banker på døren til David Moyes så snart den pågående landslagspausen er unnagjort. SportsDirectNews skriver at «den lille erten» er blitt stadig mer utålmodig over manglende spilletid på Old Trafford, og ønsker ytterligere forsikringer om at han virkelig er den «nøkkelfiguren» han tidligere har blitt omtalt som av sin manager.
Chicharito er fullstendig klar over at det foreligger interesse fra andre klubber, deriblant Arsenal og Atletico Madrid, noe som kan komme til å friste ham bort fra Old Trafford allerede i januar.
Også Tottenham-manager Andre Villas-Boas skal være en stor beundrer av den målfarlige meksikaneren, og er troende til å legge inn et bud så snart overgangsvinduet åpner igjen om halvannen måned. Chicharitos nåværende kontrakt utløper i 2015.

07.40: The Sun melder at United håper å sikre seg Wayne Rooney på en ny fireårskontrakt innen året er omme. Administrerende direktør Ed Woodward har tidligere gitt uttrykk for at klubben anser scouseren som «uerstattelig», og gjenspeiler dette utsagnet i kontraktsforslaget. Dersom han velger å skrive under, vil Rooneys bankkonto bli tilført £13 millioner årlig – tilsvarende småpene £52 millioner over den foreslåtte kontraktsperioden.
Rooneys nåværende kontrakt utløper etter neste sesong.

Torsdag 14. november:

22.05: Det andre navnet er Kelechi Iheanacho. Den nigerianske spissen skal være ønsket av United og Arsenal, men unggutten har så langt avkreftet alle rykter og sagt at han har konsentrert seg om U17-VM hvor han imponerte stort.

22.00: Et par uskrevne blad sniker seg inn på ryktebørsen sent torsdag kveld. Italienske medier knytter nemlig 19 år gamle Carlos Mane sterkt til United. Portugiseren spiller for Sporting Lisboa og har imponert for førstelaget.

13.55: Ifølge talkSport seiler Manchester United nå opp som en av favorittene til å sikre seg Benficas serbiske midtbanespiller Nemanja Matic. 25-åringen, som forlot Chelsea i 2011, sies å være bundet av en utkjøpsklausul på relativt voksne £42.5 millioner, men ifølge kilden er det antatt at Benfica vil være villig til å lytte til bud på rundt £18.5 millioner.
Også gamleklubben Chelsea, samt Rafael Benitez’ Napoli, skal være interessert i å hente serberen.

13.30: Har David Moyes en ukrainer i kikkerten? Daily Star synes å mene det. Avisen legger og til at han i så fall ikke er alene, for også London-klubbene Arsenal, Tottenham og Chelsea, skal ha siktet seg inn på samme mann. Han er 24 år gammel, spiller til daglig for Dnipro Dnipropetrovsk, og heter Yevgen Konoplyanka.
Den unge mannen, som er fast inventar på Ukrainas landslag, er kjent som en hurtig og teknisk god venstreving. Klubben hans skal i sommer ha mottatt et bud fra «en Premier League-klubb», pålydende £10 millioner, men håper at januarvinduet vil føre til bud på minst £15 millioner.

11.20: I forrige uke dukket det opp en liten notis om at Real Sociedad-angriperen Antoine Griezmann kunne være aktuell for en overgang til Old Trafford. I dag følger så SportsDirectNews opp ved å hevde at David Moyes forbereder et større bud på den 22 år gamle franskmannen.
Ifølge kilden har Griezmann en utkjøpsklausul som tilsier at han kan forlate Sociedad dersom det dukker opp et bud på 36 millioner eller mer. United ønsker imidlertid ikke å legge ut et så høyt beløp, men håper at spillerens spanske arbeidsgiver vil la seg overtale for i overkant av £20 millioner.

Onsdag 13. november:

21.40: Portugisiske Sporting Lisboa (Sporting CP) sitter på en liten gullgruve i form av 21 år gamle Willam Carvalho, i alle fall dersom ryktene fra talkSPORT stemmer. De melder nemlig at Chelsea, Juventus og United gjør seg klare for en budrunde for å sikre seg midtbanespilleren allerede i januar. Det skrives ikke noe om hvor mye klubbene skal være villige til å betale, men den unge portugiseren har en utkjøpsklausul på 37,5 millioner pund.

13.50: Wigan skal være interessert i å hente U21-lagets toppscorer Will Keane til DW Stadium på lån. Den 20 år gamle angriperen mistet hele forrige sesong som følge av en stygg korsbåndskade, men synes nå å være på god vei tilbake til gammel form. I Nick Powell har Wigan-manager Owen Coyle allerede én United-spiller i stallen, og det har åpenbart gitt mersmak.
Dersom alt går etter planen, vil Keane, ifølge VitalFootball kunne debutere i neste helgs Championship-møte med Brighton på DW.

13.15: Mail Online melder at David Moyes har ført Barcelonas Andres Iniesta opp på januarvinduets handleliste. United-manageren har ifølge kilden registrert en stadig dypere kløft mellom den 29 år gamle midtbanespilleren og klubbledelsen på Camp Nou. Det kan føre til at Iniesta for første gang i sitt liv vil vurdere et klubbskifte.

10.20: The Star melder at David Moyes vurderer et bud på den tidligere Atletico Madrid-spissen Radamel Falcao. 27-åringen har tidligere vært i Uniteds søkelys, men valgte i sommer å slå til på et megabud fra Monaco.
Ifølge kilden kan han allerede være på vei ut derfra, noe som ikke har unnsluppet David Moyes’ vaktsomme ører. Han har derfor beordret speiderkorpset sitt til å dra avgårde for å studere Falcao når hans Colombia møter Belgia til privatlandskamp i Brüssel torsdag kveld.
United-manageren er imidlertid ikke den eneste som har aktivert radaren. Kollega Mourinho på Stamford Bridge skal også være særdeles interessert i den colombianske kraftspissen, som denne høsten har funnet nettmaskene ni ganger på 13 opptredener for sin nåværende klubb.

08.30: Tyrkiske Galatasaray påstås å være interessert i å snappe opp Ashley Young. United-vingen har i den senere tid vært mer i vinden for sine teatralske ferdigheter enn for sine talenter med ballen i beina, og enkelte ryktemakere vil ha det til at David Moyes nå har fått nok av den tidligere Villa-spilleren.
Sportsnettstedet Fanatik vil nå ha det til at Galatasaray forsøker å utnytte Youngs (unnskyld uttrykket) fallende stjerne på Old Trafford, og håper å kunne hente ham til Türk Telecom Arena for rundt halvparten av de £16 millionene United betalte for overgangen fra Villa Park i 2011.

Tirsdag 12. november:

18.50: Kontrakten til Uniteds viktigste midtbanespiller går ut etter denne sesongen. Ifølge talkSPORT skal imidlertid Michael Carrick nå være nær å skrive under en ny toårskontrakt med klubben.

17.20: Det er ingen tvil om at David de Gea har etablert seg som Uniteds førstekeeper, og danske Anders Lindegaard har ikke stått en kamp i ligaen siden 1. desember 2012. Nettstedet Goal.com melder at Lindegaard nå er på vei ut og at flere Serie A-klubber skal ha meldt sin interesse. United forventer bud i størrelsesordenen fire-fem millioner pund. Hittil i år står Lindegaard kun med én kamp (Norwich i ligacupen) i keeperdrakta.

14.20: Angel di Maria til United i januar? Daily Star spekulerer i det, siden trioen Bale, Benzema og Ronaldo nå herjer for Madrid. Avisa skriver at di Marias verdi kan ligge på 25 millioner pund, og at Moyes har et overgangsbudsjett på 100 millioner pund å ta fra. (Les saken her)

10.45: Den tyske fotballeksperten Raphael Honigstein har understreket at utkjøpsklausulen for Marco Reus først gjelder fra 2015 – og altså ikke kan benyttes for å skaffe ham i januar eller til sommeren.

10.30: Dortmund har bekreftet at Marco Reus, som eneste spiller i troppen, har en utkjøpsklausul i kontrakten sin. Ifølge rapportene er den altså på 35 millioner euro.

08.15: James Ducker, The Times’ United-journalist, skriver at United vurderer et ambisiøst bud på Dortmunds Marco Reus i januar – i en avtale som kan sende Shinji Kagawa tilbake til Dortmund. Reus har imidlertid tre og et halvt år igjen av kontrakten sin i Dortmund, men har ifølge rapportene en utkjøpsklausul på 35 millioner Euro. Ifølge The Times vurderer Moyes også Ilkay Gündogan, men det er usikkert hvor stor interessen er der. I tillegg skriver The Times at United tror det er større sjanse for å få Luke Shaw enn Leighton Baines, og at de derfor går for ham som Evras erstatter på venstreback.

08.10: Cesc Fabregas er igjen frustrert over mangelen på spilletid i Barcelona. I helga scoret han to mål og hadde en assist da han startet mot Betis, og etterpå var han klar i uttalelsene sine: – Jeg vet at treneren har et førstelaget i hodet sitt, og i det er jeg ikke med. Jeg spilte en bra kamp, men forsvant så ut i de to neste. Det ødelegger, sa Fabregas ifølge ESPN, selv om han kan få mer spilletid fremover siden Lionel Messi er ute i nærmere to måneder etter en skade. Så får vi se om Fabregas’ misnøye ender med at han igjen kobles til United i januar.

08.00: Brooklyn Beckham, David Beckhams 14 år gamle sønn som nylig var på United-trening, har spilt en kamp for Fulhams U15-kampå mot Southend. Mamma Victoria var også med under søndagens kamp, skriver Daily Mail, så får vi se om Brooklyn følger i farens fotspor og blir en profesjonell fotballspiller, og hvor det eventuelt skjer.

Powered by Labrador CMS