Ryktesaker, uke 45

Har medlemmer av Moyes’ trenerstab funnet gull under en reservelagskamp?

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som liker dem, enkelt kan finne frem, mens dere andre, som ikke orker rykter, lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 10. november:

11.00: Fulhams Moussa Dembele, som ikke er i slekt med Tottenham-midtbanespiller Mousa Dembele, blir i dag linket til United av Daily Mirror. Fulham-unggutten storspilte nylig i en reservelagskamp mot Manchester United, og skal ha imponert nok til at han fra United-hold skal ha blitt sammenlignet med Didier Drogba. United-trenerne Steve Round, Phil Neville og Nicky Butt var alle på kampen (i tillegg til David Beckham), og 17-åringen scoret det første målet i 2-2-kampen. (Les saken her.)

Lørdag 9. november:

16.50: Andy Mitten, som skriver for United.no, har for FourFourTwo gjort et intervju med midtbanespilleren Koke i forbindelse med en lengre sak om Atletico Madrid. Koke har blitt linket til United i høst, og Sport Witness gjengir sitater frå intervjuet som kan være av interesse for United-fans.

– En vet aldri i fotballen, men det jeg vet er at jeg har fornyet kontrakten min [det står ingenting om når det skjedde, så hva det har å si for eventuelle klausuler er vanskelig å si, journ.anm.], jeg føler meg hjemme her i en klubb jeg alltid har vært supporter av, på et godt lag. Jeg er veldig fornøyd her.

Han snakker også om spillere som har forlatt Atletico, og nevner United-keeper De Gea som en mann han savner.

– Det er trist, og ikke bare fra et fotballperspektiv. Jeg er venn med David De Gra. Vi har vokst opp sammen i Atletico Madrid og for Spania. Så reiste han, men slik er fotballen.

Koke har imponert denne sesongen, så kanskje er det verdt å håpe på en gjenforening i Manchester United…?

16.30: Ifølge Daily Mirrors Alan Nixon, ikke alltid den mest treffsikre journalisten må det sies, skal Newcastle lede an i køen om å få låne Wilfried Zaha fra Manchester United fra og med januar. Stoke og West Bromwich skal også være svært interesserte i å hente kantspilleren på lån, mens Everton skal være mest interessert i en permanent overgang. Det har tidligere vært enkelte løse rykter om at Moyes vil bruke Zaha som en del av en avtale for å få tak i Leighton Baines. (Les saken her)

Fredag 8. november:

07.45: United og Liverpool skal begge være interessert i Benficas Nemanja Matic. 25-åringen, som ble kåret til årets spiller i Portugal forrige sesong er også på blokka til Napoli, og prisen for midtbanespilleren skal ligge på £ 25 millioner. Det skriver The Sun.

07.40: Ifølge den spanske avisa Marca har Nanis agent kontaktet flere La Liga-klubber i et forsøk på å få til en ny avtale med portugiseren der, men et problem er selvsagt at han skrev under på en ny femårsavtale med United i sommer.

07.35: Sami Khedira kan ende på Old Trafford i januar. Det skriver Daily Mirrors David McDonnell. Journalisten skriver at Phil Neville ble sendt for å vurdere Khedira i Real Madrids 7-3-seier mot Sevilla. Den 26 år gamle midtbanespilleren spiller en sentral rolle på det tyske landslaget, og har også vært på banen ti ganger for Madrid denne sesongen. Prisen vil være om lag £ 35 millioner. (Les saken her)

07.30: Chicharito er ønsket i Arsenal i januar. Det skriver Daily Mail, siden Arsenals speidere mener han kunne vært et godt alternativ for et lag som egentlig kun har Oliver Giroud som «ordentlig» spiss, all den tid Nicholas Bendtner ikke er tiltenkt noen stor rolle i klubben. (Les saken her)

Torsdag 7. november:

10.30: Santos-spissen Neilton er på Uniteds radar. 19-åringen, som har vært sterkt koblet til Tottenham, blir ikke billig, siden Tottenham tidligere har fått avslått et bud på £ 8 millioner, men en kilde skal ha fortalt Sports Direct News at United også følger med på ham. Neilton har scoret fire mål på totalt 14 kamper for Santos, og må betegnes som en lettvekter – all den tid han veier 57 kilog og er 166 centimeter høy.

07.45: Valencias argentinske midtbanespiller, Ever Banega, kan dra fra klubben i januar. Det melder agenten, og dermed skal United, Southampton, Arsenal og noen utenlandske klubber være interesserte. 25-åringen er også inne på det argentinske A-landslaget. (Les saken her)

07.30: Sevillas 21 år gamle ventreback, Alberto Moreno, kobles til United. Daily Express siterer Estadio Deportivo på at United, Chelsea og Real Madrid er interessert i backen som nylig debuterte for Spanias A-landslag. Han skal ha en utkjøpsklausul på £ 25 millioner pund, og blir sett på som en erstatter for Patrice Evra som altså har en kontrakt som går ut til sommeren.. Ifølge den spanske avisa vurderer United også bud på Real Sociedads Antoine Griezmann og Porto-duoen Eliaquim Mangala og Nicolas Otamendi. (Les saken her)

Onsdag 6. november:

16.00: Borussia Dortmund har for lenge siden gitt opp kampen om å få beholde Robert Lewandowski i klubben etter at kontrakten hans går ut til sommeren. Ulike uttalelser har tydet på at en overgang til Bayern Munchen allerede er klar, men selv har han tilbakevist de påstandene. United, Chelsea, Barcelona og Arsenal er andre klubber som skal være interesserte, og denne uken sa den polske storscoreren at han har bestemt seg.

– Jeg har bestemt meg for hva jeg vil gjøre. Jeg ønsker en ny utfordring neste sesong, selv om jeg har det veldig godt her i Borussia Dortmund. Jeg kommer til å avsløre hvor fremtiden min ligger, neste år, sa Lewandowski til Sport-BILD.

Mandag 4. november:

07.40: Daily Telegraph hevder at Chicharito har skapt usikkerhet rundt sin egen United-fremtid etter at han ikke fikk spilletid mot Fulham i helga. Avisa påpeker at den lille erten etter helgas kamp retweetet en sak fra Sky Sports hvor hans kompis Carlos Vela sier at han «ikke kan forstå hvorfor Chicharito ikke får mer spilletid» og legger til at «hvis Hernandez spiller, så scorer han alltid». Chicharito retweetet saken uten ytterligere kommentarer, men det var altså nok til å få mediene til å reagere. Nå skal det sies at Chicharito nok også var uheldig i helga, siden tre skader i 1. omgang innebar at United måtte bruke alle sine tre bytter i 46. minutt av 3-1-seieren mot Fulham.