Ryktesaker, uke 26

– Det har nok aldri vært større sjanse for at han forlater Madrid enn nå, sier landsmann om Bale.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. juli:

18.22: United følger Molde-juvelen Erling Braut Håland i kveld mot Brann – og han har allerede scoret hat-trick! Les egen sak her.

11.00: Disse United-talentene står nå uten kontrakt, og kan i teorien fritt forhandle med akkurat hvilken klubb de vil:

  • Ethan Hamilton
  • Tosin Kehinde
  • Callum Whelan
  • Zak Dearnley

10.00: Mickey Thomas, tidligere United-spiller og nå et kjent ansikt i MUTV-studioet mener at det er på tide at landsmann Gareth Bale returnerer til England – og da helst Manchester.

– (..) Han har kanskje vunnet La Liga og Champions League med Real Madrid, men han mangler fortsatt Premier League-tittelen. Jeg tror ikke det er noen mulighet for at han drar tilbake til Tottenham, så det burde være en god mulighet for United til å signere han, sa Thomas ifølge The Mirror. 

– Det har nok aldri vært større sjanse for at han forlater Madrid enn nå. Jeg hadde elsket å se han i United. Han har fart og er målfarlig – akkurat det United trenger, la veteranen til.

09.30: United skal, som meldt på fredag, være interessert i Nabil Fekir, som lenge virket helt klar for Liverpool. MEN siterer franskmannen på følgende, fra 2015, i forbindelse med overgangen til Martial fra Monaco til United:

– Martial er en god spiller, vi spilte såvidt sammen i Lyon. (…) Spille for Manchester United en dag? Hvorfor ikke. Det er en klubb som får deg til å drømme, men vi er ikke helt der enda, sa Fekir.

08.00: Vi starter dagen med et rykte fra Paris United, som har over gjennomsnittet peiling på hva som rører seg i PSG. De melder at Adrien Rabiots agent, og mor, har vært i møter med flere toppklubber i Europa – deriblant United.

Rabiot skal være bekymret over rollen sin i laget, og ønsker forsikringer fra PSGs nye trener Thomas Tuchel.

Lørdag 30. juni:

13.06: ESPN skriver om interesse fra Arsenal, United og Stuttgart for Sunderland-stortalentet Sam Greenwood, og Arsenal skal være i førersetet i kampen om den 16 år gamle spissen.

12.57: En usedvanlig rolig ryktedag hittil, men vi tar med ryktene fra Frankrike om et mulig United-forsøk på Nabil Fekir, spilleren som lenge så ut til å gå til Liverpool, før det skar seg mellom Lyon og Merseyside-klubben.

Det er den Lyon-baserte avisen Le Progrès som nevner det hele i forbifarten, noe Sport Witness finner noe pussig siden et United-framstøt mot Fekir burde vært overskriftsverdig, og ikke gjemt bort i en annen sak på den måten. Manchester Evening News er også skeptiske, og skriver at det kanskje er Lyon som planter dette for å få en interessert klubb til å gjøre et fremstøt, siden det ikke er noe konkret som tyder på United-interesse for spilleren.

08.19: MARCA melder at Valencia har forhørt seg om mulighetene for å signere Timothy Fosu-Mensah fra Manchester United. Uniteds signering av Diogo Dalot skal være grunnen til at Valencia gjør dette forsøket, og nederlenderen venter på å høre hva slags planer José Mourinho har for ham den kommende sesongen.

Sport Witness skriver videre at Fosu-Mensah har null planer om å forlate United permanent, så hvis Valencia skal få i stand en slik overgang, må det sannsynligvis være en låneavtale.

Fredag 29.juni:

14.55: Det er både gode og dårlige nyheter for Manchester Uniteds potensielle jakt på Chelseas Willian. Den dårlige nyheten er at også Barcelona har meldt seg på i kampen om brasilianerens underskrift, men den gode er at Chelsea har sagt nei til katalanernes tilbud på rundt 50 millioner pund, melder Daily Mail.

Så kan en selvsagt diskutere om det egentlig er gode nyheter at Chelsea ønsker mer enn 50 millioner pund for en spiller som snart runder 30 år, men Chelseas avslag på Barcelonas bud, betyr i det minste at United fremdeles kan være med i kampen om Willians underskrift.

11.00: Denne er egentlig fra gårsdagen, men vi tar den med likevel. Manchester United setter angivelig hardt mot hardt i drakampen om Anthony Martial. United skal ha lagt rundt 55 millioner pund på bordet for Toby Alderweireld, men Tottenham krever mer og Uniteds svar er å forlange det Manchester Evening News kaller en «latterlig høy pris» for Martial.

Tidligere i uken ble det meldt at Martials representanter skal ha hatt konstruktive samtaler med Juventus.

Torsdag 28. juni:

15.30: Italienske Corriere dello Sport skriver ifølge Sport Witness at José Mourinho er en stor fan av 31 år gamle Leonardo Bonucci, stopper hos AC Milan. Den italienske klubben ble torsdag utestengt fra Europa neste sesong grunnet brudd på økonomisk fair play, og håpet er at Bonucci vil til United og at Milan vil selge for omlag 40 millioner euro.

14.40: For ordens skyld: Wayne Rooney skal holde sin første pressekonferanse om overgangen  til DC United mandag.

13.30: Den spanske avisa AS skriver at José Mourinho og Ed Woodward diskuterte resten av sommeren i et møte, og på det møtet sa Mourinho at han ønsket at United skulle by stort for å få Toni Kroos til Old Trafford. Planen var at han skulle bli lederen for veien fremover med United – og håpet var at tyskeren så det interessant nok til å ville dra fra Real Madrid.

11.00: Gazetta dello Sport skriver at Alex Sandro nå må bestemme seg – enten må han skrive under ny kontrakt med Juventus eller så må han si at han vil dra. Paris St. Germain er også interessert, hvis de får orden på FFP (Financial Fair Play), mens Matteo Darmian kan bli venstrebacks-løsningen om Sandro forsvinner, skriver avisa. Juventus har allerede kjøpt Joao Cancelo som ny høyreback.

PS. Det rapporteres torsdag også i engelsk presse at Gazzetta har skrevet om et nytt United-bud på 57 millioner pund på Inters Milan Skriniar, men vi finner intet om det i Gazzetta. Derimot har de meldt om det budet som nå er nevnt tidligere i juni – bare for å fastslå at Inter ikke vil selge, i alle fall ikke for noe under 70 millioner.

10.30: The Times-journalist Paul Hirst skriver at med Fellaini på plass så har United droppet interessen i West Hams Marco Arnautovic. Nå skal midlene brukes på en stopper (f.eks Alderweireld), en venstreback (f.eks Alex Sandro) – og eventuelt også en angrepsspiller, der The Times nevner Gareth Bale.

00.05: United skal være i ferd med å hente 35 år gamle Lee Grant som klubbens nye tredjekeeper, skriver Sam Wallace i The Telegraph. Veteranen kommer til United gratis, og overgangen skjer slik at United kan leie ut – og få verdifull førstelagserfaring – for blant annet Dean Henderson og Joel Pereira. Forrige sesong måtte en av de unge keeperne hele tiden være i United, som backup, men Lee Grant-overgangen vil bety at de unge keeperne kan leies ut – siden Grant vil være tredjekeeper bak David de Gea og Sergio Romero. Grant spilte for Stoke sist, og før det i Derby igjen. Noen vil kanskje huske Grant for å være banens beste da United og Stoke spilte 1-1 på Old Trafford høsten 2016.

Annonse – om våre turer til Manchester og Old Trafford

Onsdag 27. juni:

23.59: Denne tweeten, som dukket opp mens vi fulgte med på svenskene, tyder også på at det som kom tidligere i dag om Marouane Fellaini stemmer bra:

Simon Stone er en BBC-journalist som følger United tett, og det virker mer og mer sannsynlig at Fellaini blir værende.

11.10: Mer Fellaini, nå fra Sport Witness, som skriver at United-fans nå kan juble. Det vises til belgiske kilder og forventning om at 30-åringen vil binde seg til to nye år på Old Trafford.

08.35: «Great news» skriver MEN og gjør sitt ytterste for å kverne videre på halmstrå om fortsatt er United-interesse for Sergej Milinković-Savić. Dessverre er den tilsynelatende gledelige meldingen preget av lite substans.
D
et eneste lokalavisen synes å bygge saken på er en rapport i Corriere dello Sport, hvor det heter at Lazio er ute etter en erstatter for serberen. I den anledning skal de ha kastet sine øyne på Arsenals Aaron Ramsey.  

08.10: Og så følger den vanligvis velinformerte belgiske journalisten Kristof Terreur opp med beskjed om at Marouane Fellaini blir værende(!):

Se queda. Marouane Fellaini and Manchester United are close to an agreement over a new deal.

07.50: Vi åpner denne dagen med tyske Sport 1, som via The Mirror kan fortelle at  Tottenhams Son Heung-Min har sine beundrere både i Manchester United og Liverpool. Det betyr ikke nødvendigvis at det blir aktuelt med en handel for noen av dem. Manager Mauricio Pochettino skal riktignok være villig til å kvitte seg med noen av spillerne sine, deriblant Mousa Dembélé og Toby Alderweireld, men det vil bli vanskelig å lokke ham til å selge den sørkoreanske landslagsspilleren.

Tirsdag 26. juni:

16.15: Han har en tendens til å vite hva som foregår på overgangsmarkedet, godeste Duncan Castles. Tirsdag skriver han at United følger nøye med utviklingen i AC Milan, som er i økonomisk uføre.

Mye tyder på at den tidligere giganten blir utestengt fra Europaligaen neste sesong, og økonomiske sanksjoner kan føre til at klubben også må selge spillere.

Øverst på ønskelisten til Mourinho finner vi angivelig Leonardo Bonucci, som gjorde sin overgang fra Juventus til AC Milan før forrige sesong. 30-åringen har opplevd en noe turbulent sesong i Milan, men skal altså være stopperkjempen Mourinho ønsker seg neste sesong, ifølge Castles.

14.38: Sky Sports viser til Sky Italia når det hevdes at Matteo Darmians agent har vært i møter med Juventus’ sportsdirektør Fabio Paratici for å diskutere en overgang for sin klient.
Darmians United-kontrakt utløper først etter neste sesong, og United har i tillegg muligheten til å beholde ham i ytterligere ett år. Likevel er det lite trolig at så vil skje, siden spilleren selv skal ha ytret ønske om å få forlate Old Trafford og dra tilbake til Italia.

11.50: Uten å presisere noe nærmere, skriver MEN at United linkes til en potensiel overgang for Atlético- og Uruguay-stopper Diego Godin. Avisen inkluderer også Real Madrids Mateo Kovacic i samme melding.
Også Fotball.London viser til MEN i denne sammenhengen, men der hevdes det også at 32 år gamle Godin, som har ett år igjen av sin kontrakt, kan bli tilgjengelig for £18 millioner.

07.55: Lyon-president Jean-Michel Aulas hevder at han i samtale med José Mourinho har fått vite at United kan komme til å legge inn bud på franskmennenes midtbanemann Nabil Fekir, en mann Liverpool lenge har siklet etter.
– Det var forventet at han ville ende opp i Liverpool, og jeg ga grønt lys, men overgangen skjedde ikke fordi det hele drøyde for lenge, sier Aulas ifølge beIN Sports [via MEN].

07.50: Manchester Evening News melder at United kan komme til å tilby Luke Shaw ny kontrakt, rett og slett fordi klubben ikke er villig til å møte Juventus’ påståtte forlangende på €60 millioner [£53 mill.] for Alex Sandro.
Shaws nåværende kontrakt utløper etter kommende sesong.

07.45: The Sun skriver at PSG er villig til å sende Marco Verratti – pluss et ikke oppgitt beløp – dersom Manchester United sender Paul Pogba motsatt vei.

Mandag 25. juni:

17.21: Ikke helt et vanlig rykte, akkurat, men vi tar det med likevel siden det jo handler om fremtiden til flere United-spillere: Manchester Evening News skriver at følgende spillere forlater United denne uka om de ikke signerer nye kontrakter:

  • Marouane Fellaini
  • Tosin Kehinde
  • Callum Whelan
  • Zachary Dearnley
  • Ethan Hamilton

08.30: Manchester Evening News rapporterer at Mediaset Premium skal ha hevdet at Juventus krever 60 millioner euro for 28 år gamle Alex Sandro. Ikke mer.

07.20: Cadena Cope-journalist Arancha Rodriguez hevder at United, Juventus og Roma ønsker seg Real Madrids Mateo Kovacic – som har uttalt at det beste for ham ville være å forlate Champions League-vinnerne.

07.10: Denne gikk vi glipp av i går, men personene bak Paris United, som normalt har veldig god greie på alt som skjer rundt Paris St. Germain, hevder at Anthony Martials representanter har kommet langt i samtalene med Juventus. Det er nyhetssiden Get French Football som melder dette – og så er spørsmålet mer hvor sikker kilde de er på ting som dette…? United skal ikke være interessert i å selge franskmannen for mindre enn 80 millioner pund.

07.00: – Dere vil få vite det snart. Det sa Marouane Fellaini på spørsmålet om hvor fremtiden hans ligger. United-kontrakten hans går ut nå i slutten av juni, og han har blitt koblet til en rekke lag rundt omkring i Europa – samtidig som José Mourinho også ønsker å ha ham med videre. Fellaini vil ta den avgjørelsen som er best for seg og sin familie heter det, i samme sak fra the Independent som Milinkovic-Savic var nevnt i.

06.55: Sergej Milinkovic-Savic er Uniteds førstevalg når det gjelder ytterligere forsterkninger på den sentrale midtbanen, skriver The Independents Ed Malyon – uten at vi kan gå god for hans rykte-kvalitet.

Powered by Labrador CMS