Solskjær-elev scoret fire med United på tribunen

Interesse for Erling Braut Håland.

Søndag kveld spilte Brann mot Molde på Brann Stadion, og Eurosport skrev før kampen at det var storfint besøk på tribunen.

Ifølge kanalen er United interesserte i Molde-talentet Erling Braut Håland – sønn av Alf Inge – og har fulgt ham lenge en stund. En United-speider tok turen for å se ham i aksjon mot serieleder Brann.

Den 17 år gamle spissen startet oppgjøret, og etter 21 minutts spill stod det 4-0 til Molde – alle mål scoret av Braut Håland, ett av målene på straffespark. Og det var altså serielederen som stod på motsatt banehalvdel.

Etter en times spill ble Braut Håland byttet ut – vi tipper Brann-forsvaret pustet lettet ut.

Det skal eventuelt være et langtidsprosjekt fra Uniteds side, og Eurosport skriver at et utlån vil være sannsynlig ved en eventuell overgang.

– Kjekt

– Det er kjekt at de er på tribunen, sa hovedpersonen til Eurosport etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær gjorde sitt beste for å holde Braut Hålands bein godt plantet på jorda.

– Han skal ikke tenke på å forsvinne til utlandet. Han skal konsentere seg om trening og så skal han gjøre jobben mot Vålerenga før han blir med oss til Nord-Irland. Så skal han gjøre et godt EM før vi da ser hva som vil skje med ham, sa Solskjær til kanalen.

Molde-manageren gjestet «Glory, Glory!» for noen måneder siden, og i løpet av den episoden snakket han blant annet om Erling Braut Håland. Se episoden her (delen om Braut Håland er etter 25 minutt og 55 sekunder):

 

– Erling er en «Lukaku light». Den jobben Lukaku gjør nå for United, kan Erling gjøre om tre-fire år. Han har personligheten, kroppen og teknikken. Han har alt som skal til for å lykkes i Premier League, sa Solskjær.

Juventus skal ha jaktet Braut Håland i vinter, uten å få napp, men det er grunn til å tro at United-speideren kommer til å rose stortalentet i sin rapport.