– Ansettelsen var ikke mitt valg

I sin oppdaterte biografi skriver Ferguson at Moyes ikke skjønte hvor stor klubb United er. Her er det mye interessant!

Publisert Sist oppdatert

Torsdag slipper Sir Alex Ferguson en oppdatert versjon av sin bok «My Autobiography».

Én av tingene han tar opp i den oppdaterte boka er hvordan hans etterfølger David Moyes håndterte United-jobben.

– Han hadde ikke innsett hvor stor klubb United er, skriver Ferguson.

Ferguson kommer med en rekke interessante avsløringer, blant annet hvordan han  benekter at ansettelsen kun var hans avgjørelse. Én av hovedårsakene til at Moyes fikk sparken skal ha vært at han innførte et mer temposvakt spillesystem.

– United-spillerne var vandt til å spille med tempo. Dersom det gikk for sakte ville jeg ta dem i pausen. «Dette er ikke oss», sa jeg. Det var vår måte å spille på: energisk og målrettet i siste tredjedel av banen, skriver Ferguson ifølge Guardian.

moyesp

– Det virker som det er blitt allment akseptert at det ikke var noen prosess vedrørende ansettelsen. Det er «nonsense». Vi føler vi gjorde alt på riktig måte: stille, grundig og profesjonelt, sier Ferguson som også skriver at han forsøkte å få Moyes til å beholde Mike Phelan.

– Kanskje følte David at i en så stor klubb måtte han være sikker på at han hadde støtte i hvert eneste hjørne. Jeg følte nettverket allerede var der med nok av fantastiske folk i viktige posisjoner.

– Etter hvert som resultatene ble dårligere var hvert tap et slag for ham. Jeg kunne se det på fremtoningen hans. I januar kjøpte vi Juan Mata og det ga alle et løft, men jeg kunne se at David fikk mindre og mindre rom til å puste i. Jeg kjenner den følelsen fra 1989 da vi gikk gjennom en forferdelig periode. Du føler at du blir knust.

– Resultatene gnagde på David. Ingen kunne nekte for hvor skuffende sesongen var. Og det kostet en mann jobben.

“Kom spillerne til meg for å klage? På ingen måte!”

Sir Alex Ferguson

Videre sier Ferguson at han ikke var involvert i sparkingen av Moyes og at det samme gjelder for ansettelsen av Louis van Gaal, men at de svake resultatene ble diskutert i et møte mellom de to skottene etter 0-3 tapet for City på hjemmebane. Deretter fulgte tapet for Liverpool.

– Det er vanskelig å se på en sånn forestilling når det er Liverpool som forsørger smerten. Det var en tøff sesong for United-fansen, og det var tøft for meg fordi jeg visste det var mange gode spillere i laget vårt. De viste ikke sine kvaliteter, og det så ut til legge stor vekt på Davids skuldre.

Ferguson skriver at han holdt en «respektfull distanse» til tross for de svake resultatene, men at han hadde samtaler med Rio Ferdinand og Patrice Evra om deres fremtid i klubben.

– Kom spillerne til meg for å klage? På ingen måte! skriver Ferguson som sier at Ferdinand kun kom til ham for å spørre om råd om sin egen fremtid.

Så spørs det hva David Moyes har å si til Fergusons oppdaterte biografi? Skotten har tidliger uttalt at han ville vært mer klar for United-jobben i dag, og at han forventet mer støtte av klubben (se link til venstre).

Om valget av Louis van Gaal, som han altså selv ikke var involvert i, skriver Ferguson:

– Louis er det jeg vil kalle en managers trener. Han er engasjert og ultra-profesjonell. Hvis jeg måtte valgt ett ord for å beskrive ham ville det vært «formidabel». Han var et godt valg.

Ferguson diskuterer også Ryan Giggs sin rolle som assistent manager:

– En strålende avgjørelse. Louis kan hjelpe Giggs til å lære seg faget, og Ryan kan hjelpe Louis med forståelsen av hvordan United fungerer innenfra.

Ikke fått nok? Daniel Taylor har skrevet en interessant kommentar om Fergusons oppdaterte bok:

Powered by Labrador CMS