– Langt foran skjema

David Moyes forteller om Adnan Januzajs utvikling, og hvordan talentutvikling er en sentral filosofi for både ham og klubben.

Publisert Sist oppdatert

Forrige sesong dominerte Adnan Januzaj nærmest samtlige U21-kamper. De som fulgte den unge kosovoalbanske belgieren gjennom fjorårssesongen, vil hevde at de så en spiller som hadde vokst seg for god for U21-serien – et eksepsjonelt talent som har alle kvalitetene for å slå gjennom på det øverste nivået.

De færreste hadde nok likevel ikke forventet at 18-åringen skulle prestere på et så høyt nivå allerede i sitt første møte med Premier League. Januzaj har gått fra å være en læregutt blant de store gutta, til å være tilnærmet fast inventar i Uniteds førsteellever.

Også David Moyes er litt overrasket over de store stegene den tekniske unggutten har tatt i løpet av det siste året.

– Han er langt foran skjema. Han presterer vanvittig bra. Vi tok ham med på turneen før sesongen, og da satte han inn et nytt gir. Han gikk forbi folk både på den ene og andre siden, og avgjørelsene hans var alltid korrekte. Han kan score med begge ben. Vi trodde at denne sesongen kom litt tidlig for gutten, men han skuffet oss aldri da vi dro til Sunderland, uttalte Moyes til ManUtd.com, før han la til:

– Han lærer fortsatt. Vi må fortsatt være varsomme med ham

Å satse på unggutter står sentralt i både Moyes’ og Uniteds filosofi.

– Jeg leste det Sir Matt Busby sa om å sette på unggutter og gi dem sjansen. Jeg ser at det er skrevet på veggen på akademiet. Jeg ønsker å være en manager som gir unge gutter muligheten. Jeg var sånn i Everton og i Presten også. Jeg håper at jeg er i stand til å gjøre det i Manchester United. Adnan har vist hva han er i stand til, avsluttet United-manageren.

Powered by Labrador CMS