Ryktesaker, uke 6

OPPDATERT 13.25: Manchester United forsetter å lete etter løsningen på midtbaneproblemet.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan ha oversikt, mens alle andre lett kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 9. februar:

13.25: Kevin Strootman var et hett overgangsobjekt i sommer, men den daværende PSV-spilleren havnet i Roma – ikke United. Det har tidligere blitt hevdet at United la inn et bud på Strootman i januarvinduet, og nå skriver The Express at United vil gjøre et nytt forsøk til sommeren.

11.40: Ifølge Daily Mail er Diego Costa blant spillerne som står øverst på David Moyes ønskeliste til sommeren. I tillegg skal United være interesserte i å hente både Paul Pogba og Luke Shaw, i det som kan komme opp i en totalsum på 100 millioner pund.

11.30: Siden David Moyes overtok United har halve Everton blitt koblet til Manchester-klubben. Sist ut i rekken er Evertons irske høyreback, Seamus Coleman. Avisen bak ryktet er imidlertid Daily Star, så dette ryktet kan nok tas med en særdeles stor klype salt.

08.45: Mens Manchester United stadig maser om det evige midtbaneproblemet, herjer Paul Pogba på midtbanen til Juventus. Nå melder Sunday Mirror at United vil forsøke å hente tilbake spilleren som ble kåret til «Årets gullgutt» i 2013.

Juventus skal imidlertid ha planer om å fornye kontrakten til den franske unggutten, en avtale som skal ligge på rundt 50 000 pund i uka – 20 000 pund mer enn hva agenten hans angivelig krevde av United i 2011.

Lørdag 8. februar:

14.35: Ifølge Gazzetta dello Sport forsøkte United å hente Kevin Strootman fra Roma i januar. Budet skal ha vært på 25 millioner euro, men italienerne skal ha krevd minst 40 millioner. Strootman kom for øvrig til Roma i sommer etter at han også da var linket sterkt til United. Les mer her!

08.50: Hvordan høres det ut med en angrepsrekke bestående av Wayne Rooney, Robin van Persie, Juan Mata, Adnan Januzaj og Falcao? David Ginola tror i alle fall colombianeren, som for øvrig er langtidsskadet for øyeblikket, fortsatt kan ende opp i England med United, Chelsea eller Arsenal som de mest aktuelle klubbene. Les mer her!

08.45: Med Nemanja Vidic på vei bort og en stadig aldrende Rio Ferdinand må naturligvis en erstatter inn. Den 22 år gamle tyrkeren Semih Kaya fra Galatasaray blir nevnt av talkSPORT. Les mer her!

08.40: Gårsdagens store nyhet var naturligvis Nemanjas Vidics uttalelse om at han forsvinner til sommeren. Spørsmålet nå er selvfølgelig hvor serberen skal tilbringe de neste årene. 32-åringen vil gå gratis fra United og klubbene som har vist størst interesse er ifølge Daily Mail Galatasaray, Inter, Monaco og Zenit. Les mer her!

08.35: Dagens viktigste rykte handler om vår egen spanjol, David de Gea. Og heldigvis er det snakk om gledelige nyheter. Ifølge Daily Mirror skal nemlig 23-åringen, som skal være ønsket av Barcelona, nå skrive under ny kontrakt med United. De Geas nåværende kontrakt går ut om to år, mens en forlengelse vil holde ham på Old Trafford til 2018. Målvaktens nye ukelønn skal lyde på 90,000 pund i uka. Les mer her!

Fredag 7. februar:

22.33: I følge Alan Stubbs skal Wayne Rooney være nær en ny kontrakt med Manchester United.

 

20:56: Valencias sportsdirektør bekrefter at Manchester United var interessert i Nicolas Otamendi, men ga opp.

 

17:09: Nå som det er offisielt at Nemanja Vidic forlater klubben etter sesongen, er det sterke rykter om at han blir å se i Italia til neste år. Spesielt Inter er en klubb som er nevnt, Gianluca Di Marzio melder dette. Les alt om det her.

12.20: Når vi først er inne på Adnan Januzaj, så skriver The Express i dag at United vil avslå et bud fra Paris Saint-Germain på £40 millioner for den ferske 19-åringen. Januzaj skrev nylig under på en kontrakt som binder ham til Old Trafford frem til 2018. Les mer her.

12.00: Bayern Münchens Toni Kroos var et hett navn i januarvinduet. Ryktebørsen linket 24-åringen til United, men som vi alle vet kom det ingenting ut av det.
Nå skriver imidlertid SportsDirectNews at den tyske storklubben stiller seg åpen for en byttehandel som vil se Kroos forlate Allianz Arena til fordel for Old Trafford. Det store problemet er at de ønsker å se Adnan Januzaj dra motsatt vei. Les mer her.

11.45: SportsDirectNews melder at Manchester United vil holde et våkent øye med PSVs midtbanespiller Georginio Wijaldum nå som han nærmer seg en retur til fotballbanen etter et lengre skadeavbrekk.
Wijaldum, som er 23 år gammel, har tre landskamper for Nederland. Les mer her.

08.00: Daily Mail skriver at representanter for PSG-spiss Edinson Cavani er i London for å vurdere muligheten for en overgang for sin klient til Premier League. Både Chelsea og United skal være interessert i uruguayaneren som hevdes å ha en prislapp på over £54 millioner. Les mer her.

Torsdag 6. februar:

18.30: Ifølge Daily Mail skal Manchester United være klare for å kvitte seg med Jávier Hernández i sommerens overgangsvindu. Meksikaneren sliter med lite spilletid som følge av hard konkurranse fra Robin van Persie, Wayne Rooney og Danny Welbeck, i tillegg til Shinji Kagawa og Adnan Januzaj, som gjerne spiller i rollen bak spissen.

The Sun har hevdet at Chicharito ønsket å forlate klubben allerede i januar, men at det var uaktuelt for United å selge i januar.

10.00: Fem klubber, deriblant United, skal være interessert i Romas Miralem Pjanic. Det skal agenten ha sagt. – Arsenal, United, Barcelona, Paris St. Germain og Bayern München er interessert. Jeg tror han vil forlate Roma i sommer, sier akademisjefen i Metz – klubben som utviklet Pjanic – til Insidefutbol. Les saken her.

08.15: The Telegraphs United-journalist, Neil Custis, mener det er stor sjanse for at Vidic havner i Inter, og at det eneste tilbudet han fortsatt kan håpe på fra United er en ettårskontrakt med atskillig lavere lønnstilbud enn han nå har.

07.43: The Suns Neil Custis – avisas United-journalist – har en eksklusiv sak om at Nemanja Vidic er irritert over at han ikke har fått nytt kontraktsforslag fra United. Han mener at han burde behandles bedre som en av veteranene i laget. Onsdag kom det meldinger om at Vidic har hatt positive samtaler med Inter Milan.  The Sun er betalingsavis på nett, men saken kan leses der.

07.35: Daily Star er ikke blant de mest troverdige, men som eneste nye rykte torsdag så melder de at Paris St. Germain er på vei tilbake i sommer med et bud på 40 millioner pund for Adnan Januzaj. Interessen kan nok stemme, men budets størrelse og at United i det hele tatt vil vurdere det, stiller vi oss tvilende til… Les saken her.

Onsdag 5. februar:

17:56: Toni Kroos skriver på sin Facebook-side at han ikke har skrevet under en ny kontrakt med Bayern München. Det trenger imidlertid selvsagt ikke bety noe som helst for United. Her er Kroos’ facebook-innlegg i i sin helhet på tysk.

14.20: Nani igjen. Nå skriver portugisiske medier at han kan bli tungen på vektskålen når Sporting Lisboa skal bestemme seg for hvorvidt klubben vil selge William Carvalho (se i går kl. 12.15) til Manchester United eller ei.
Det er GiveMeSport som har påtatt seg å oversette saken, som du kan lese mer om her.

14.10: Newcastles Cheik Tioté har vært nevnt i forbindelse med en overgang til United tidligere, og nå blir han det igjen.
Det er langt ifra alltid like pålitelige Daily Star som hevder at David Moyes akter å styrke midtbanen med 27-åringen fra Elfenbenskysten. Les mer her.

14.oo: Metro mener å vite at Sheffield United-forsvarer Harry Maguire, 20-åringen som blir kalt «den nye John Terry» og i høst ble linket til United, følges nøye av Chelsea. Maguire skal ha en prislapp på £5 millioner. Les mer her.

13.55: Tilbake til Nani (se 08.00), som er ønsket av flere Serie A-klubber enn de nevnte. Også Napoli, ved manager Rafael Benitez, sies å ønske seg portugiseren fra sommeren av. Det er SportsDirectNews som melder dette. Les mer her.

13.30: Flere medier, deriblant beryktede Metro, hevder at Nemanja Vidic er i langt fremskredne overgangssamtaler med Inter Milan. Serberens kontrakt med United utløper i juni, og han er nå fri til å forhandle med enhver som måtte vise interesse for å knytte ham til seg fra sommeren av. Les mer her.

08.00: Det så en stund ut til at Nani skulle ende i Inter Milan før januarvinduet stengte, men så skjedde som kjent ikke. Nå melder talkSport at Juventus vil sette inn et støt til sommeren, i håp om å beseire både Inter og AC Milan i kampen om portugiserens underskrift. Les mer her.

Tirsdag 4. februar:

12.30:  Italienske Inter skal igjen ha ymtet frempå om interesse for å hente Nemanja Vidic til Giuseppe Meazza når United-kontrakten hans utløper til sommeren. Les mer.

12.15: Ifølge Sportwitness figurerer Sporting Lisboas William Carvalho i dag på forsiden i den portugisiske sportsavisen O Jogo, med meldingen om at Manchester United skal være så imponert at klubben har gjort 21-åringen til sitt fremste overgangsmål for sommervinduet. Carvalho ble kåret til Månedens spiller i Portugal i både oktober, november og desember. Les saken her.

Mandag 3. februar:

15.30: Bayern-direktør Matthias Sammer sier at klubben ikke kommer til å selge Toni Kroos før kontrakten hans eventuelt går ut sommeren 2015, og gjentar at Bayern er en klubb som kjøper spillere – ikke selger.

11.00: Portugisiske A Bola skriver mandag at United og City er klare til budkrig om Eliaquim Mangala fra Porto, men problemet kan være prisen. Porto ønsker 40 millioner euro eller mer for spilleren som fortsatt ikke er inne på det franske A-landslaget.

09.25: Uniteds speidere kikket på Sporting Lisboas William Carvalho på ny denne helga. 21 år gamle Carvalho har herjet for Sporting på den sentrale midtbanen, og i helga spilte han hele kampen da det ble 0-0 mot Academica.

 

Powered by Labrador CMS