Ryktesaker, uke 5

Van Persie kan returnere til Arsenal, og Moyes ska gjøre storrengjøring i troppen.

United.no samler ryktene i én sak, slik at dere som elsker dem lett kan finne dem, men alle andre lett kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 2. februar:

12.05: I januar prøvde Manchester City å hente Mangala fra Porto, men midtstopperen ble værende i Portugal, og nå ryktes det at Manchester United kaster seg inn i kampen. Daily Mirror hevder at United vil hente midtstopperen for å erstatte Rio Ferdinand til sommeren.

09:45: I følge The Daily Mail skal Robin van Perise være en av spillerne som kan komme til å forlate klubben i sommer. Nederlenderen skal ikke ha et godt forhold til David Moyes, samtidig som at familien hans ikke har funnet seg til rette i Manchester.

Fredag 31. januar:

OBS: For ytterligere ryktesaker i dag – sjekk «Deadline Day minutt for minutt»

07.15: Fulham-manager Rene Meulensteen forsøker å hente United-duoen Larnell Cole og Ryan Tunnicliffe til Craven Cottage før overgangsvinduet stenger ved midnatt. Les saken her.

07.10: Beryktede Metro skriver i dag at Tottenham har kastet seg inn i kampen om å få hente Nani på lån. Italienske Inter, som har vært linket til portugiseren de siste dagene, kan dermed vente seg hard konkurranse om portugiserens underskrift. Les saken her.

Torsdag 30. januar:

22.05: En 16 år gammel brasilianer med navnet Douglas Garcia har vært på prøvespill hos United denne uken. Dette er ungguttens andre prøveopphold siden november. Garcia kommer fra samarbeidsklubben Desportivo Brasil.

22.00: Vi tar med Paddy Crerands uttalelse fra tidligere i dag angående Wayne Rooney. Crerand snakket med Rooneys agent, Paul Stretford, og sier han er 99 prosent sikker på at Rooney blir værende i Manchester United. Les hele saken her! 21.05: Nærmer Nani seg Inter?

21.00: United har fortsatt nok å handle for etter Mata-kjøpet, men ingen spillere ventes inn på tampen av overgangsvinduet, mener MEN å vite. Det betyr i så fall ingen Kroos, Mandzukic eller Coentrao. Keegan forventer imidlertid at Nani forsvinner.

20.30: Moyes virker interessert i å få tak i en midtbanespiller før midnatt i morgen, og Ever Banega er siste nytt. 25-åringen har vært involvert i en rekke episoder i Valencia som nå ønsker å kvitte seg med spilleren før overgangsvinduet stenger. Marca hevder at argentineren allerede er tilbudt til Atletico Madrid, men Diego Simeone skal kun være interessert i å låne Banega. Southampton og Sunderland skal også være interessert. Les saken her! 16.30: Det nærmer seg deadline day, og det merkes. Ifølge Le 10 Sport skal Tottenham være en av klubbene som har meldt seg på i kampen om Nani. Andre aktuelle klubber skal være Inter, Juventus, Valencia, Fulham, PSG, Atlético Madrid, Sporting Lisboa og Galatasaray. Samtidig melder MEN-journalist Mike Keegan at dersom Nani forsvinner i januar vil det bli på lån, ikke en overgang. Les saken her! 15.00: Det er veldig mange useriøse rykter der ute, og hvis noen skulle lure så tar vi ikke med alt fra helt ville kilder her. Vi mener vi vet hva som kan stoles på, og gjengir dermed ikke alt våset som er rundt på Internett nå på tampen av vinduet. 12.50: Ryan Tunnicliffe og Larnell Cole til Fulham? Tja, hvis Sky Sports har rett så kan det skje. Les saken hos Sky Sports her. 12.20: Sport Witness påpeker at Pep Guardiolas uttalelser om Toni Kroos ikke kom etter at spilleren var misfornøyd med å bli byttet ut i onsdagens kamp. Det kom før avspark – uten at det nødvendigvis demper håpet hos United-fansen.

11.00: Inter kan godt tenke seg både Nani og Nemanja Vidic, skriver Sport Witness.

10:10: The Times-journalist James Ducker skriver at Manchester prøver å få inn en til spiller før vinduet stenger.

07.20: International Business Times melder at Borussia Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke, stiller seg åpen til et salg av klubbens midtbanestjerne Ilkay Gundogan. Forutsetningen er at det rette budet dukker opp på kontorpulten hans. Denne uttalelsen vil utvilsomt vekke interesse i Sir Matt Busby Way, hvor jakten på en spiller av Gundogans klasse er i full gang. Les saken her.

07.15: Bayern München-manager Pep Guardiola mer enn antyder at Toni Kroos kan være på vei bort fra den tyske storklubben. På spørsmål om spekulasjonene som linker den 24 år gamle midtbanespilleren til United, gjorde ikke Guardiola noe for å dempe disse. Tvert imot. For, ifølge blant andre Express, svarte spanjolen isteden slik: – Han er en viktig spiller, men ting snur fort i fotball. Her i dag, borte i morgen. Les saken her.

Onsdag 29. januar:

23.10: Ang. Fernando, som ble nevnt lenger nede, bringer vi en tweet fra en portugisisk journalist. Så får vi se om det stemmer:

22.00: Toni Kroos, som har blitt linket en del til United i det siste, ble byttet ut etter en time i kveldens kamp mot Stuttgart. Han så ikke fornøyd ut, som du kan se under. Men: Vi må vel nesten advare om å legge for mye i noe slikt. At spillere ikke liker å bli byttet ut er ikke noe nytt, og Bayern München lå tross alt under på det tidspunktet av kampen.

21.40: Ifølge ESPN kan Portos brasilianske midtbanespiller Fernando være aktuell for United. United skal ha ambisjoner om å få inn en midtbanespiller før overgangsvinduet er over, men må innse at en ikke får noen av hovedmålene i januar. Kontrakten til Fernando går snart ut, og det har vært rapporter de siste dagene om en potensiell ny avtale som hovedsaklig skal være for å sikre Porto å kunne kreve en overgangssum, men ESPNs sak nevner ikke noe om noen ny avtale. Om det er fordi rapportene om det er feil, om det er fordi ESPN bare gjetter, eller om det er noe helt annet, er vanskelig å si. I samme sak står det for øvrig at United var interesserte i Cabaye, noe det har vært svært delte meninger om blant engelsk media. Fernandos spisskompetanse er hovedsaklig defensivt. Les saken hos ESPN. 19.55: Fra Ian Dennis i BBC:

19.25: Ryktene om Nani til Inter er nevnt tidligere i dag. Goal.com, ikke alltid den aller mest pålitelige kilden, melder at Nani har akseptert en låneavtale til den italienske klubben. Avtalen skal inkludere muligheten for å gjøre overgangen permanent fra sommeren av. United skal visstnok akseptere budet sent onsdag, før overgangen eventuelt kan sluttføres. Så nå gjenstår det å se om noe vil skje, og når en eventuell overgang blir offentliggjort. Anderson, som kom samme sommer som Nani, har også reist på lån til Serie A. Og det er ikke lenge til Andersons Fiorentina får Inter på besøk… Les mer. 19.02: United skal ha hatt speidere på plass på Brunton Park for å se på MK Dons-spilleren Dele Alli, en 17 år gammel midtbanespiller. Det er Daily Mail som melder dette. Alli har slitt med en skade, men var tilbake mot Carlisle, og spilte den første omgangen i 0-3-tapet mot Carlisle. Speiderne (ja, Daily Mail skrev om speidere i flertall) kan også i samme slengen ha tatt en titt på en av våre utlånte, nemlig Tom Lawrence. Han spilte nesten hele kampen for Carlisle.  Liverpool og Arsenal har også blitt koblet til MK Dons-talentet. 18.45: PSG har nå bekreftet signeringen av Yohan Cabaye, så det er bare å glemme franskmannen, altså. 14.50: Federico Macheda kommer til å forlate Manchester United, men ikke før til sommeren, ifølge agenten hans, Giovanni Bia. Det har vært spekulert i at den 22 år gamle italieneren ville dra allerede denne måneden, men ifølge Bia kommer det ikke til å skje. Les saken her. 14.10: Sky Sports Italia avslører ifølge Football-Italia.net at Milano-klubben Internazionale er i forhandlinger med United om en overgang for Nani. Den 27 år gamle portugiseren, som for tiden er ute med strekkskade, undertegnet tidligere i sesongen en 5-årsavtale med United. Siden den gang har han imidlertid bare unntaktsvis vært å se på banen. David Moyes & co. skal være villige til å gi slipp på ham i dette overgangsvinduet – det vil si innen fredag kveld, men kun dersom det dukker opp et akseptabelt bud. 12.55: Schmeichel jnr. til United? Vel, Soccerlens rapporterer at klubben kan komme til å legge inn bud på Kasper Schmeichel. Ikke i forventning om at den nåværende Leicester-keeperen vil utkonkurrere David de Gea, men for å ha ham som backup. Les saken her. 07.55: Porto-forsvareren Nicolas Otamendi, som visstnok interesserer både Chelsea, City og United, stiller seg åpen til å forlate Portugal innen overgangsvinduet stenger på fredag. Det er Daily Express som skriver dette. Den 25 år gamle argentineren syntes å være på vei mot en låneavtale med Valencia, men denne kollapset allerede før den rakk å bli et faktum. Les saken her. 07.50: Daily Mirror hevder at Uniteds jakt på Southampton-backen Luke Shaw kommer til å ende i skuffelse, ettersom unggutten håper på en overgang til Chelsea, klubben han tidligere har spilt aldersbestemt fotball for. Les saken her.

Tirsdag 28. januar:

19.40: Er vi på jakt etter ny andrekeeper? Dagbladet skriver at United snuser på Molde-keeper Ørjan Nyland. Også Everton skal være interesserte. Les mer. 18.50: Sport Witness har skrevet litt om Toni Kroos, og da hovudsaklig om hva tyske Bild har skrevet om saken. Kroos ønsker å bli lønnet mer likt de store stjernene i Bayern München, og har foreløpig ikke kommet til enighet med Bayern om ny kontrakt. Problemet for spillere som har kommet fra akademiet er gjerne (også i andre klubber) at klubbene ikke er villige til å betale dem like mye. Sport Witness mener essensen kommer i den siste setningen i saken til Bild: United ønsker Kroos uansett pris. Det gjør ikke Bayern. Les hele saken. 10.20: Sport Witness om Fernando-ryktene

 


10.10: Det rapporteres også igjen at Portos Fernando er på vei til United. Kildene er litt ulike, A Bola og Metro, men det snakkes om en overgangssum på 6,5  millioner pund. Fernando er en 26 år gammel brasiliansk defensiv midtbanespiller.

10.00: Toni Kroos utelukker ingenting i den videre karrieren. Bayern-spillerens kontrakt går ut sommeren 2015, og David Moyes kikker nærmere på ham sammen med en av Kroos’ representanter før helga. Les saken her.

09.15: Det virker også stadig som om Wayne Rooney kommer nærmere en ny kontrakt. Daily Mail melder at det trolig bare er snakk om dager før han forlenger med United. Les saken her.

09.00: Ifølge Tuttomercatoweb.com er AC Milan interessert i Nemanja Vidic, men de vil vente til sommeren hvor han er gratis. Da vil de tilby ham en fireårskontrakt, skriver nettsiden.

07.45: Ifølge The Times er det bare en liten mulighet for at United forsterker med enda en spiller før overgangsvinduet stenger natt til lørdag. I stedet vil ryddejobben i stallen skje i sommer. Spillere som Nemanja Vidic og Patrice Evra står da uten kontrakt, mens spillere som Antonio Valencia, Javier Hernández, Rio Ferdinand, Alexander Büttner, Nani, Ashley Young og Shinji Kagawa vil da være fort kunne forsvinne fra United, ifølge Oliver Kay i The Times.

07.40: Mye om Luke Shaw og interessen fra United og Chelsea i dag. The Independent skriver at United gjerne vil få til en avtale nå i januar, men at det vil koste dyrt og at de også må by klart mer enn Chelsea- som Shaw har spilt for på aldersbestemte lag. Southampton skal heller ikke være veldig giret på å selge nå – siden det vil være feil signal til manageren etter at klubbformannen trakk seg for et par uker siden. Les saken her.

07.35: Til de av dere som ønsket Yohan Cabaye. Newcastle og Paris St. Germain ble sent mandag kveld enige om en overgangssum på 25 millioner euro for ham. Det betyr uansett at en av lagene rundt oss på tabellen svekkes.

07.30: Daily Express står ikke akkurat øverst på troverdighetslista, men de skriver i alle fall tirsdag at Monaco kan komme til å by på Javier Hernandez eller Southamptons Dani Osvaldo nå i januar, for å erstatte sin langtidsskadde stjernespiss, Radamel Falcao. Les saken her.

Mandag 27. januar:

22.20: Toni Kroos har blitt koblet til Manchester United. Skal vi tro Jan-Åge Fjørtoft, som har mange kilder innad i tysk fotball, kan tyskeren havne i Chelsea.

 

22.05: Etter at Leighton Baines signerte ny kontrakt, og Luke Shaw har fått beskjed om at han ikke går noen steder, gjenstår Fábio Coentrão igjen som et av de heteste backalternativene. United må imidlertid forberede seg på å få kamp fra AC Milan om portugiserens underskrift, om man skal tro portugisiske A Bola. Prislappen på den venstrebacken skal ligge på rundt 20 millioner pund.

16.10: Mandag ettermiddag bekreftet Ole Gunnar Solskjær at Cardiff har hentet Fábio til Wales. Noen hadde kanskje håpet at Rafael da Silvas tvillingbror en dag ville bli god nok til å erstatte Patrice Evra, men nå må altså United satse på en annen hest. Luke Shaw har tidligere blitt hyppig nevnt. Mandag kom imidlertid Mauricio Pochettino med en beskjed som ikke kunne misforstås:

– Southampton har ingen interesse av å ha selge Luke. Ikke for øyeblikket, og ikke til sommeren. Vi har ingen intensjoner om å selge.

15.15: Fábio skal ha trent med Cardiff tirsdag, mens det fortsatt gjenstår noe før Wilfried Zaha blir klar for waliserne på utlån. Det sa Ole Gunnar Solskjær på sin pressekonferanse mandag.

10.00: Leighton Baines skrev mandag under på en ny kontrakt med Everton. Dermed er nok han  uaktuell som United-spiller, og det hele stemmer godt overens med hva som er kommet fra United-kilder den siste måneden. United jakter nå i stedet på en yngre – og helst bedre – venstreback enn Baines.

08.10: United er klare til å kjempe mot Chelsea igjen. Denne gangen er det Southamptons Luke Shaw det gjelder, og en mulig sommerovergang på 30 millioner pund, siden United har identifisert Shaw som et hovedmål. Det skriver The Telegraph. United skal ha undersøkt mulighetene for å hente Shaw allerede nå, men skjønt at det er vanskelig. Spørsmålet er også hvor lett det blir å vinne denne kampen mot Chelsea – siden 18 år gamle Shaw har vokst opp som Chelsea-fan. Les saken her.

08.00: David Moyes skal ha gitt Wayne Rooney detaljer om hvordan manageren vil få United tilbake på toppen igjen. Dette for å få Rooney til å skrive under på ny kontrakt. I samtalene skal han fått detaljert informasjon om hvordan 150 millioner pund skal brukes på overgangsmarkedet, han skal ha fått beskjed om at han er ønsket med videre som kaptein og hans nye årslønn skal ligge på om lag 15 millioner pund. United håper kontraktslengden for 28-åringen blir på fire eller fem år, skriver The Times.