Ryktesaker, uke 3

Darmian til Juventus på lån ut sesongen?

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Full oversikt over overgangene i januar! 
LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 20. januar:

17.21: Ifølge Gazzetta dello Sport skal det være enighet mellom Juventus og United angående Matteo Darmian. Det skal være snakk om en låneavtale ut sesongen, med opsjon for kjøp, og overgangen kan annonseres i løpet av de neste dagene.

17.18: Paul Scholes skal være i samtaler med Oldham om managerjobben igjen, melder flere – blant andre Mark Ogden for ESPN.

Lørdag 19. januar:

10.00: Monaco har forhørt seg med United om Marouane Fellaini, skriver Daily Mail, som igjen siterer franske RMC – en vanligvis svært god kilde på fransk fotball.

Det skal i utgangspunktet dreie seg om et utlån ut sesongen, i et forsøk på å overleve i den franske toppserien. Monaco har hatt en fryktelig start på sesongen, og ting har ikke umiddelbart bedret seg etter ansettelsen av Thierry Henry.

Fellaini sliter for tiden med en skade, og Solskjær bekreftet at belgieren ser på tre-fire uker på sidelinjen.

09.15: Det er ikke kommet noe nytt rundt Anthony Martial, men i en sak om spilleren kommer det litt annen informasjon fra James Ducker i The Telegraph.

David De Gea ønsker seg en betraktelig lønnsøkning før han undertegner sin nye kontrakt, skriver journalisten. Sisteskansen skal ønske seg like i overkant av 300.000 pund i uka – og grunnen skal være den astronomiske kontrakten Alexis Sánchez er på.

Juan Mata, Ander Herrera og Ashley Young er også i samtaler med klubben om nye kontrakter.

Fredag 18.januar:

19.15: Anthony Martial nærmer seg en ny femårs-kontrakt med Manchester United, melder Sky Sports fredag kveld.

United har allerede utløst opsjonen i Martials kontrakt som holder han på Old Trafford til 2020, men den langsiktige fremtiden til franskmannen har lenge vært et usikkert moment.

Kanskje har inntoget til Ole Gunnar Solskjær vært en faktor…?

15.30: United har blitt linket til PSVs angriper Steven Bergwijn tidligere i vinter og nå skriver Mirror at United forbereder et bud på 25 millioner pund for den nederlandske 21-åringen.

Det hører med til historien at aken ikke er skrevet av avisens faste United-journalist David McDonnell, og senest fredag formiddag sa United-manager Ole Gunnar Solskjær at han ikke forventet noe spillerkjøp i januar.

09.40: Manchester United skal ha fulgt Portos forsvarsspiller Eder Militao en tid, men det vil neppe bli noen overgang til United for Porto-forvsareren. Han skal nemlig ha inngått en muntlig avtale med Real Madrid, melder den brailianske TV-stasjonen SporTV.

09.30: Celtic følger situasjonen rundt Scott McTimonay nøye, men det vil neppe bli aktuelt for den skotske storklubben å hente McTominay på lån om ikke en av Celtics andre midtbanespillere forsvinner i janaur, skriver Daily Record.

Torsdag 17. januar:

18.25: Manchester United planlegger å tilby Marcus Rashford en ny kontrakt med dobbelt så høy lønn som den han har nå. Det skriver United-journalist David McDonnell for Daily Mirror. 21-åringen har vært i fyr og flamme under Ole Gunnar Solskjær, og ifølge den engelske avisen ønsker klubben å forlenge avtalen som går ut om 18 måneder. Den nye lønnen skal være på 150.000 pund i uka. I saken nevnes det også at Real Madrid og Juventus skal være interessert i Rashford, uten at vi får flere detaljer enn det.

15.08: United hentet i sin tid Regan Poole fra Newport, og ifølge pålitelige Simon Jones i Daily Mail kommer Poole til å bli Newport-spiller igjen. Spilleren skal dit på lån ut sesongen. Vi kommer tilbake med mer når det blir bekreftet.

14.57: Etter en del frem og tilbake vil endelig Noam Emeram bli United-spiller i slutten av måneden, melder Le Courrier Picard (vi brukte oversettelsen til Sport Witness). Klubber som PSG og Juventus skal også ha vært interesserte.

Den 16 år gamle Amiens-spilleren, som har Anthony Martial som et av forbildene sine, sier til avisa at United føles som det beste valget, og at det nå er opp til ham selv å oppnå sine mål og drømmer.

Eksakt når han vil dra til Manchester er ikke klart ennå. Han er ventet å koste United mellom €80 000 og £100 000.

14.49: Demetri Mitchell (for tiden utlånt til Hearts) har blitt observert ved Carrington, melder Manchester Evening News, som også backer det opp med et bilde. Bournemouth og Burnley skal ifølge søsteravisa Daily Mirror være interesserte i Mitchell, som har en usikker fremtid i United.

Mitchell har ikke hatt noen særlig hyggelig sesong i Hearts hittil, som dere kan lese mer om i vår halvtårsrapport om de utlånte.

11.27: United og Chelsea har blitt med i kampen om Crystal Palace-høyreback Aaron Wan-Bissaka, skriver Daily Mirror. City er allerede interesserte i 21-åringen.

Saken er ikke skrevet av avisas United-journalist, så vi anbefaler igjen en sunn skepsis til det hele.

11.24: Pålitelige Paul Hirst skriver i The Times at Antonio Valencias plan er å bli i United ut sesongen uavhengig av om klubben kommer til å forlenge kontrakten hans.

United har foreløpig ikke benyttet seg av forlengelsesopsjonen i Valencias kontrakt, og det har blitt spekulert i at han kan komme til å forlate klubben allerede i januar – om Mourinho hadde blitt værende i klubben, ville United-kapteinen sannsynligvis vært interessert i den løsningen selv.

Valencias representanter skal ha gitt United beskjed om at ecuadorianeren ønsker å avslutte karrieren i United, men det virker foreløpig å være liten interesse fra Uniteds side til å forlenge Valencias opphold i klubben ytterligere.

Inter har blitt nevnt som en klubb som skal være interessert.

Annen info i samme artikkel:

  • Klubben prøver ikke aktivt å selge Marouane Fellaini denne måneden, men kan bli fristet av en overgangssum på rundt £18 millioner.
  • Scott McTominay ønsker å gå på lån.
  • Timothy Fosu-Mensah er ønsket av Bayer Leverkusen (ikke presisert om de ønsker å kjøpe eller låne).

08.17: Vi nevnte i går at det var interesse fra både England og Skottland for Scott McTominay, uten at BBC nevnte hvilke klubber som var interesserte.

Skotske Daily Record skriver at den skotske interessen kommer fra Celtic og Aberdeen, og at McTominay kanskje vil foretrekke Aberdeen på grunn av at sjansen for å havne på benken er mindre der.

08.06: The Sun skriver at United skal speide på PSV-vingen Steven Bergwijn (som har scoret i sine to siste ligakamper), og kan ende opp med å legge inn et bud på £25 millioner for 21-åringen denne måneden.

Både United og Liverpool har også tidligere blitt kreditert med en interesse for nederlenderen. Bergwijn har to A-landslagskamper for Nederland, og er en mer klassisk vingtype enn Uniteds kantspillere.

Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent, så vi ville tatt det hele med en klype salt eller tre.

Onsdag 16. januar:

16.59: Pålitelige Simon Stone skriver for BBC at Scott McTominay kan bli lånt ut i januar. Det er interesse for McTominay i både England og Skottland, men United har ikke bestemt om McTominay skal lånes ut i det hele tatt – avgjørelsen kan bli påvirket av hva som skjer med Marouane Fellaini.

08.15: Vanligvis pålitelige James Ducker i The Telegraph mener at det er Marcos Rojo som blir den første spilleren som forsvinner under Ole Gunnar Solskjær.

Argentineren har ikke klart å riste av seg en rekke skadeproblemer denne sesongen, og forlot sist uke Dubai til fordel for egentrening i Argentina.

07.50: Manchester United vil vurdere bud som tikker inn denne måneden for Marouane Fellainis tjenester, skriver flere medier på onsdag – deriblant David McDonnell i The Mirror.

AC Milan, Porto og klubber fra Kina og Tyrkia skal ha vist interesse for belgieren, kommer det frem i artikkelen.

Ingen bud skal enda ha nådd Manchester. Et potensielt problem kan være den svært lønnsomme kontrakten Fellaini har i United. 

Klubben skal ønske seg rundt 15 millioner pund for spilleren.

Tirsdag 15. januar:

20.43: Norske Isak Hansen-Aarøen (14) nærmer seg visstnok en avtale med United. Det kan en lese mer om her.

16.15: David de Gea ønsker å bli værende i Manchester United, men venter på at klubben skal tilby en ukelønn på rundt 300.000 pund, skriver Daily Mail. Diskusjonene mellom United og spanjolens agenter har pågått en stund allerede, men uten at man har kommet til enighet.

I november benyttet United seg av klausulen om å forlenge De Geas kontrakt med ett år og De Geas nåværende avtale med United strekker seg derfor til sommeren 2020.

08.24: Ifølge Jim White i talkSPORT kan Marouane Fellaini komme til å forlate United allerede i dette overgangsvinduet. Det samme gjelder til dels Scott McTominay, men det er først og fremst Fellaini som lever på lånt tid. Hvor mye White egentlig vet? Tja.

Mandag 14. januar:

21.40: Manchester United skal ha signert stortalentet Omari Forson fra Tottenham, meldes det fra flere hold på Twitter.

15-åringen har tidligere vært sterkt koblet med en overgang til Manchester City, men nå skal han altså ha valgt rødt over blått.

Forson er kanskje ikke et kjent navn for mange av våre lesere, men dere kan trøste dere med at vi har gravd frem en video av fotballkunstene til Forson da han var seks år gammel!

19.00: Kalidou Koulibaly er et navn som ikke helt vil forsvinne fra United-radaren. En overgang for Napoli-stopperen i januar virker lite sannsynlig, men Il Mattino (via Sport Witness) skriver at en overgang til sommeren kan ligge i kortene. 

15.28: Egentlig ikke noe som hører helt hjemme her siden vi uansett har skjønt at en overgang ikke vil finne sted, men vi omtalte i går at Giuseppe Rossi trener med United, og Ole Gunnar Solskjær bekreftet etter Spurs-kampen at det nok uansett ikke er aktuelt for United å signere ham. Rossi trener med United for å finne seg en ny klubb, og Solskjær fikk på pressekonferansen nevnt at Rossi scoret et flott mål på trening – et mål Ferguson også satte pris på.

12.11: Odin Thiago Holm, det 15 år gamle stortalentet som United inviterte over på prøvespill, har signert for Vålerenga. Det bekrefter Vålerenga Fotball på sine nettsider.

Spillerens agent, Tore Pedersen, opplyser til TV 2 Sporten at Holm ikke har fått anledning til å reise til Manchester ennå.

– Han har ikke hatt tid til det. Det har vært skole, og det har ikke passet inn. Men det kan fortsatt være mulig med et treningsopphold i Manchester i fremtiden, selv om han har signert med Vålerenga, sier Pedersen.

11.26: Fulham ønsker å sende Timothy Fosu-Mensah tilbake fra lånet i Fulham, mens United ønsker at han skal bli i London-klubben, skriver Mike McGrath i The Sun.

Fulham ønsker å låne Gary Cahill, og må i så fall sende hjem en av lånespillerne sine. United på sin side ønsker at Fosu-Mensah skal kjempe seg inn på laget, og lære av det. De ser på situasjonen som noe nederlenderen kan lære av.

11.24: United sikler etter Bournemouths David Brooks, og derfor ønsker Cherries å tilby midtbanemannen en ny og vesentlig bedre kontrakt, skriver Alan Nixon i The Sun. Klubben skal ha gjort hjemmeleksa si om Brooks, og mener at han vil passe inn godt, og Spurs skal også være interesserte i den unge waliseren. Klubbene skal være villige til å betale opp mot £40 millioner.

Brooks har vært i Manchester City-systemet, men skal være United-fan. Han spiller under Ryan Giggs på det walisiske landslaget.

The Suns forståelse av saken er at Brooks fort kan komme til å forlenge med klubben.

Powered by Labrador CMS