– Gratulerer med dagen!

David Beckham, Gary Neville, Arsene Wenger og Henning Berg hyller alle Ryan Giggs på fødselsdagen.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs fyller 40 år, og det er naturligvis mange tidligere lagkamerater, motstandere og managere som ønsker å gratulere legenden med jubileet. Vi har samlet noen av gratulasjonene og hyllestene i denne artikkelen.

 

VIL DU HA GIGGS-DRAKT? KJENNER DU NOEN SOM ØNSKER SEG GIGGS-DRAKT TIL JUL?

Vi selger #11 GIGGS-trøyer i MUSCS Nettbutikk, og nå er medlemsprisen nedsatt med 100,- på årets hjemmetrøye til voksen og barn.

Voksen 499,-  https://www.united.no/nettbutikk/featured/hjemmetroye-2013-14-voksen-kort-erm

Barn 399,-  https://www.united.no/nettbutikk/hjemmetroye-barn-kort-erm

 

David Beckham:

Beckham og Giggs er begge produkter av Uniteds ungdomsavdeling, og de to spilte på hver sin kant gjennom siste halvdel av 90-tallet og de første årene på 2000-tallet. Beckham forteller at han så opp til Giggs som United-unggutt.

– Han var en vi så opp til. Han var kun et eller to eldre enn oss, men han var en vi ønsket å være. Han var en ung spiller på førstelaget, som spilte som han gjorde – så talentfull og veldig ung. Det ga resten av ungdomslaget håp, sier Beckham til Sky Sports.

Beckham har også snakket med BBC om sin gamle lagkamerat.

– Han får meg til å føle meg gammel, sier Beckham. – Men med tanke på hans talent og vilje, og med tanke på hvor godt han har tatt vare på seg selv opp gjennom årene, er jeg ikke sjokkert over at han fortsatt spiller.

– Han er helt utrolig. Prestasjonen hans mot Leverkusen var fantastisk. Men det overrasker meg ikke. Han har oppnådd så utrolig mye, og spiller fortsatt på øverste nivå.

På spørsmål om Giggs’ prestasjoner får Beckham til å tenke ‘jeg kunne fortsatt gjort dette selv’ og angre på at han la skoene på hylla, er den tidligere United-, Preston-, Real Madrid-, LA Galaxy-, Milan- og Paris St. Germain-spilleren avvisende.

– Nei, sier han kontant. – Jeg er fornøyd med at jeg ga meg da jeg gjorde. Jeg var klar for det, jeg følte det var rett tidspunkt. Men som en spiller som har spilt sammen med ham, og som Manchester United-supporter, er jeg stolt over hva han har oppnådd og stolt over det faktum at han fortsatt spiller i sin alder.

TREBE 1999: David Beckham og Ryan Giggs med Champions League-trofeet mellom seg.
TREBE 1999: David Beckham og Ryan Giggs med Champions League-trofeet mellom seg.

Gary Neville:

Etter å ha vært lagkamerater gjennom 18 sesonger er det få som kjenner Ryan Giggs like godt som Gary Neville. Den tidligere høyrebacken bøyer seg i støvet for sin gode venn.

– Det Ryan driver med nå er helt utrolig. Hvis man ikke visste at det var Ryan Giggs og hvor gammel han var, og man hadde sett kampen mot Leverkusen, kunne man trodd han var 25 år gammel. Det var sjokkerende å se.

– Det får deg til å tenke på ting som skjedde i 50- og 60-åra, og på spillere som Stanley Matthews som spilte til de var både 40 og 50, men man ville aldri trodd at det skulle skje i moderne fotball.

– Man kunne kanskje forestille seg at en forsvarsspiller eller keeper kunne holde det gående så lenge. Men en ving, som har spilt fra han var 16-17 til han er 40, og har utviklet spillet sitt og fortsatt kan gå forbi en mann? Det er utrolig, skryter Neville til Talksport.

TAKK FOR ALT, GAMLE VENN: Giggs og Neville i sistnevntes testimonial-kamp.
TAKK FOR ALT, GAMLE VENN: Giggs og Neville i sistnevntes testimonial-kamp.

Arsene Wenger:

Arsenals manager Arsene Wenger er en av mange som har tatt seg tid til å hylle Ryan Giggs på hans 40-årsdag. Franskmannen er spesielt imponert over måten jubilanten har forvandlet seg som fotballspiller på sine eldre dager.

– Jeg har alltid ment at Ryan Giggs ikke alltid har fått den rosen han fortjener for sin kvalitet og for sin enorme karriere siden han ikke har spilt i VM eller EM, sier Wenger til ESPN.

– Det han har gjort er helt eksepsjonelt. Se på klubbkarrieren hans – den er fullstendig utrolig. Kvaliteten på prestasjonene hans som 40-åring er mesterlige. Det som er så spesielt i hans tilfelle er at han har gått fra å være en individuell spiller til å ha blitt en god pasningsspiller og en kollektiv spiller.

– Det er en svært vanskelig forvandling, og den viser at han ikke bare hadde store individuelle kvaliteter, men også intelligensen og forståelsen av spillet.

Wenger trekker også frem egne elever som sammenlikning når han snakker om Giggs.

– Folk som Thierry Henry hadde også enestående kvaliteter. De kunne løpe 100-meter på 11 sekunder, når alle andre gjorde det på 12.5 eller 13. Så om de idag løper på 12 sekunder er de fortsatt raskere enn de andre. Disse spillerne starter med et enormt potensial, og de kan fortsatt kan henge med siden de har stor fotballintelligens.

Til BBC hadde Wenger følgende hedersbetegnelse om Ryan Giggs:

– Han minner meg om Denis Bergkamp. Å levere sånne prestasjoner som 40-åring er helt spesielt.

GIGGS' BESTE MÅL? Giggs senker Arsenal i FA Cupen 1999.
GIGGS’ BESTE MÅL? Giggs senker Arsenal i FA Cupen 1999.

Henning Berg:

Tidligere lagkamerat av Ryan Giggs, Henning Berg, mener Giggs ser sprekere ut enn på lenge, og at han kan fortsette i minst et par sesonger til.

– For å være ærlig, han så sprekere ut forrige sesong enn han gjorde for to eller tre år siden. Det er en stor prestasjon. Han har fått mye hjelp på Carrington, men den viktigste grunnen er hans eget hode og de riktige avgjørelsene han har tatt både på og utenfor banen. Han har vært fantastisk, sier Berg til ManUtd.com.

– Hvem kan si at Ryan ikke kan spille et par år til, eller til og med tre? Vi vet selvsagt ikke, men man skal ikke utelukke det. Det har vært utrolig at han har spilt på dette nivået så lenge, og jeg tror det er mulig for ham å fortsette.

– Det er en fantastisk prestasjon å spille profesjonelt når du er 40. Hvordan kan man overgå noe sånn? Det forteller mye om hans iver og glede. Han nyter å være fotballspiller, og hadde han ikke gjort det ville han ikke spilt som 40-åring.

– Han har vært ganske heldig med skader, han har gode gener. Det er bare synd at han aldri fikk delta i VM eller EM, men jeg er ikke sikker på om han tenker så mye på det siden han har opplevd alt annet.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Henning Berg spilte med Ryan Giggs i årene 1997-2000.
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Henning Berg spilte med Ryan Giggs i årene 1997-2000.
Powered by Labrador CMS