Er denne spilleren de resterende 25 prosentene Mourinho sikter til?

Ryktesaker, uke 29

Spalletti stresser ikke over et eventuelt Perisic-salg.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 23. juli:

14.45: Internazionales trener Luciano Spalletti tar Perisic-sagaen med knusende ro og sier at de kommer til å signere en like god spiller om Perisic skulle ende opp i United.

– Fra mitt ståsted er dette veldig enkelt: Perisic er en veldig viktig spiller for meg, men du må nesten spørre han hvordan interessen fra United oppleves. Han har signert en kontrakt han må respektere, men hvis det skulle komme et tilbud som vi finner akseptabelt vil vi hente inn en like god erstatter, sa Spalletti ifølge Sport Witness.

Det har vært fryktelig stille rundt Perisic etter at han dro med resten av troppen til Kina for Internazionales pre-season.

Mye tyder på at klubbene fortsatt er et stykke fra hverandre hva gjelder pris på den kroatiske landslagsspilleren.

13.15: PSGs Marco Verratti har dukket opp som en kandidat til Uniteds midtbane, spesielt etter at den italienske landslagsspilleren ansatte superagent Mino Raiola som sin agent.

Verratti skal være høyt oppe på Mourinhos ønskeliste, men PSG skal ønske seg noe(n) i retur: Anthony Martial.

Dette skal være uaktuelt for United, men dialogen fortsetter. Woodward skal ha holdt samtaler med Raiola over de siste dagene – hovedsaklig om Verratti, skriver The Mirror.

10.20: Litt mer De Gea, men denne gangen fra Spania. Marca, den svært Real-vennlige avisen. De skriver at De Geas drøm om en Madrid-overgang har møtt en vegg – og den veggen heter Keylor Navas.

Dette kan virke som et forsøk på å redde ansikt fra Real Madrids side, men det skal vi ikke spekulere for mye i.

10.15: Vi starter denne søndagen med David De Gea, som blir værende i Manchester United. Dette bekreftet José Mourinho på nattens pressekonferanse.

Lørdag 22. juli:

16.55: For alle som er bekymret for fremtiden til Matteo Darmian, så har spilleren selv nå bekreftet at han er fornøyd med tilværelsen i Manchester United:

Har den italienske landslagsbacken en fremtid på Old Trafford?

13.45: Jeremy Cross i Daily Star skriver at Ed Woodward nå har ankommet LA, bare for å finne en svært lite fornøyd José Mourinho.

Portugiseren skal være svært misfornøyd med Uniteds innsats på overgangsmarkedet så langt.

Cross skriver at Dier er en umulig situasjon, og at Chelsea ikke ønsker å selge til United. Mer interessant er det at United skal vurdere å legge inn bud på Arturo Vidal og/eller Marco Verratti.

13.15: The Guardian skriver at United i løpet av sommeren har fått tre bud avslått på Tottenhams Eric Dier. Budene skal ha vært i en prisklasse styreformann Levy ikke engang vurderte. Det høyeste av de tre skal ha nærmet seg 40 millioner pund.

Dette skal ha vendt oppmerksomheten mot Nemanja Matic, som Mourinho nå føler seg trygg på at signerer for Manchester United. Abramovich skal ha gitt avtalen grønt lys – hvis United blar opp 50 millioner pund for serberen.

Det er mye som tyder på at denne informasjonen kan stemme, for det er stadig flere seriøse aktører som melder det samme.

11.15: At Real Madrid jakter Monacos Kylian Mbappe er ingen hemmelighet, men at de anser Marcus Rashford som et alternativ er en overraskelse. The Mirror, som igjen viser til «rapporter» fra Spania, skriver at Rashford er én av fire alternativer hvis ikke Real Madrid lander sitt hovedmål.

Vi kan vel for ordens skyld fastslå med en eneste gang at Marcus Rashford er Manchester United-spiller også neste sesong. Alt annet ville overrasket stort. 

10.00: Vi starter nesten der vi slapp i går, for flere medier melder nå at Matic kan bli United-spiller, hvis United er villige til å betale £50 millioner pund. Abramovich og Chelsea foretrekker i utgangspunktet å selge til Juventus, men Matic skal ha utrykt et sterkt ønske om å få gå til United.

Nemanja Matic har tilbragt i overkant av fem sesonger på Stamford Bridge, og har hjulpet klubben til to Premier League-titler. John Cross, som fører saken, skriver at United nå er i «perfekt posisjon» for å få overgangen i havn.

Fredag 21. juli:

21.20: Eric Dier ønsker seg en overgang til Manchester United, skriver lokalavisen MEN. Dier har vært United-supporter siden barndommen og vokste opp med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic som sine idoler.

Det er heller ingen hemmelighet at Diers årlige inntekt vil øke betraktelig hvis en overgang til Drømmenes Teater blir en realitet.

21.10: De færreste av oss trodde det ville skje, men de fleste av oss kunne ikke unngå å håpe. Cristiano Ronaldo flørtet med en Real Madrid-exit tidligere i sommer, men så ble det stille. Nå har trener Zinedine Zidane uttalt seg om situasjonen:

– Når alt kommer til alt, så er Ronaldo en av oss. Han blir værende hos oss – og det er det. Nå har han en velfortjent ferie, og så ser vi han etter det, sa Zidane ifølge MEN.

16.05: Roman Abramovich har gitt Nemanja Matic tillatelse til å signere for Manchester United, skriver The Telegraph* fredag ettermiddag. Prisen skal være på £50 millioner, og Matic har fått lov til å gjennomføre overgangen fordi han har vært så delaktig i suksessen til Chelsea.

Avisen slår fast at Chelsea ikke har noen reservasjoner mot å forhandle med Manchester United, selv om Romelu Lukaku endte i United.

Nemanja Matic er ikke en del av Chelseas tropp som for tiden oppholder seg i Kina i forbindelse med sesongoppkjøringen.

* The Telegraph har i etterkant fjernet artikkelen fra sine sider. 

15.03: Paul Pogba har åpenbart tatt seg sommerjobb som fotballagent. Romelu Lukaku er allerede signert, og nå har han sett seg ut en fransktalende herremann som nestemann inn:

Serge Aurier har hatt noen trøblete sesonger i PSG, og havnet i unåde hos tidligere trener Laurent Blanc etter noen ekstremt uheldige uttalelser på sosiale medier. Ivorianeren har ved flere anledninger vært linket til Manchester United, men med tanke på at Mourinho selv har omtalt Antonio Valencia som verdens beste høyreback er det ikke godt å si hvor troverdige disse påstandene er.

13.55: Dette er ikke akkurat et rykte, men Ivan Perisic starter i dag for Internazionale, i deres vennskapskamp mot Schalke. Vi kan med andre ord fastslå at partene enda ikke har kommet til en enighet om den kroatiske vingen.

13.10: Renato Sanches så lenge ut til å signere for Manchester United, men så kom Bayern München inn i tolvte time og snappet supertalentet rett under nesen på Woodward. Dette hadde antageligvis ikke skjedd om José Mourinho ble ansatt bare litt tidligere.

– Jeg kom sent og signerte (for United) i mai. Vi gikk i samtaler (om Sanches) uken før, men var helt ute av prosessen. Hadde jeg kommet tidligere, ville jeg kjempet for ham. Manchester United så Renato i aksjon mange ganger, og jeg så ham kanskje enda mer. Jeg så Benfica og portugisiske ligakamper hjemme, så jeg kjente bedre og bedre til ham etter hvert, sa Mourinho tidligere i år.

Etter overgangen til Bayern München har det blitt lite spilletid på Sanches (kun 615 minutter i Bundesligaen), som har slitt med å spille seg inn på en av verdens beste midtbaner. Nå ser det stadig mer aktuelt ut med en overgang for den portugisiske spilleren, og Daily Mail mener United følger tett med på situasjonen.

£43 millioner skal være prisen Karl-Heinz Rummenigge krever for midtbanetalentet, en pris som er betraktelig lavere enn hva Tottenham krever for Eric Dier.

Bayern München skal også være åpen for en låneavtale. Burde Manchester United hente Sanches, eller finnes det bedre alternativer på markedet?

12.40: Fluminenses Richarlison har (tydeligvis) vært linket til United, men spillerens agent avkrefter at United har kontaktet han om den unge spissen.

– Jeg har ikke hørt noen verdens ting. Dette er nok bare markedet som spekulerer, sa Renato Velasco til Sport Witness.

Her kan du lese mer om Richarlison, via Wikipedia.

11.35: Det er ikke ofte vi kan skrive dette, men så langt denne fredagen er det forholdsvis stille rundt United og overganger.

Stille før stormen?

Vi kan nevne at Nemanja Matic, som ikke er inkludert i troppen Chelsea tok med seg til pre-season, fortsatt skal være et mål for Mourinho. Den serbiske midtbanespilleren har den siste tiden vært sterkt linket til Juventus, men den italienske storklubben er ikke villig til å betal de £40 millionene Chelsea krever, melder MEN.

11.30: Her kan du lese hva Mourinho sa om Uniteds aktiviteter på overgangsmarkedet etter nattens kamp mot Manchester City. Portugiseren legger ikke skjul på at Woodward er nødt til å få ting til å skje – og det så fort som mulig.

Torsdag 20. juli:

21.10: Vi tar med denne fra Sky Sports om Ivan Perisic. Dette sa Inter-direktøren Walter Sabatini tidligere i dag:

 Dere vet alle hva Inter vil ha for ham, men det rette budet har fortsatt ikke kommet.

Bare vi som begynner å bli en smule lei Perisic-sagaen?

19.30: Mourinho har tidligere uttalt at han aldri ville solgt Chicharito, men mexicaneren var neppe aktuell for en United-retur.

Premier League-fotball blir det imidlertid på den lille erten. Nå er han så godt som klar for West Ham!

14.20: Ifølge Miguel Delaney i Independent har United nå rettet oppmerksomheten mot PSG-back Serge Aurier som følge av at forhandlingene med Monaco om Fabinho ikke førte fram. I så fall kan det bety at José Mourinho var interessert i Fabinho som høyreback, ikke som en defensiv midtbanespiller. Nå skal uansett Aurier være klubbens nye mål, og ifølge Delaney vil PSG-spilleren koste United rundt 25 millioner pund.

09.10: Tidligere har vi lest rapporter om at Luke Shaw vil få en ny sjanse under José Mourinho, men ifølge Manchester Evening News følger klubben samtidig situasjonen til Tottenham-back Danny Rose. United har også speidet på Celtics Kieran Tierney, skriver avisen, som artig nok også er ønsket av Tottenhan, dersom Rose forlater London-klubben.

08.00: Ifølge Daily Mail undersøkte både United og Chelsea mulighetene for å signere Neymar i sommer, men at de begge slapp ballen da de skjønte at Paris-Saint Germain var villig til å betale utkjøpsklausulen på 196 millioner pund. Rapporter fra Brasil antyder at Barcelona-stjernen har akseptert et tilbud fra PSG, samtidig som disse opplysningene har blitt avkreftet i Paris.

07.50: Sagaen rundt United-aktuelle Ivan Perisic endte tilsynelatende med at kroaten satt seg på flyet til Kina sammen med resten av Inter-laget. I dag skriver Independent det som tidligere har vært meldt – at Inter ønsker seg Anthony Martial i retur, noe verken United eller franskmannen skal være interessert i. Samtidig nekter italienerne å slippe Perisic for under 48 millioner pund. Sånn som det står nå, er Perisic en blindgate, skriver Miguel Delaney.

07.40: I en ganske lang artikkel melder Daily Mirror at United kan koble seg på i kampen om Ross Barkley, verdsatt til 50 millioner pund av Everton. Den prisen skal være for stiv for Chelsea og Tottenham, og på Old Trafford følger de situasjonen til 23-åringen som har ett år igjen av kontrakten. Everton skal være forberedt på å selge, og United skal stå klare dersom prisen faller. Samtidig skriver Evening Standard at Barkley først og fremst ønsker seg til Mauricio Pochettino og hans Tottenham. London-klubben skal ikke være villig til å møte Evertons krav, men det skal være forsiktig optimisme rundt at klubbene skal bli enig om en overgang.

07.30: Det var nærmest uunngåelig at ingen britiske aviser skulle koble Marco Verratti til Manchester United etter at det i går kom frem at italieneren nå har Mino Raiola som agent – italieneren som representerer blant andre Paul Pogba, Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic. The Sun skriver at Verratti linkes til United i en artikkel som minner mest om heller enkel journalistikk basert på antagelser. Det virker på ingen måte som at avisen sitter på eksklusive opplysninger, og artikkelen er ikke skrevet av Neil Custis, som har vært først med flere United-nyheter i sommer.

Onsdag 19. juli:

20.30: Både United og Chelsea følger med på situasjonen til den tidligere så lovende Ross Barkley, ifølge Daily Mail.

Everton-spilleren er fortsatt kun 23 år, og er inne i sitt siste år av Everton-kontrakten, men er ikke spesielt lysten på å signere en ny. Derfor blir det trolig en overgang i løpet av de neste ukene. Tottenham skal også være interessert.

For øyeblikket sliter Barkley for øvrig med en lyskeskade.

20.20: Notorisk upålitelige Don Balon skriver at Zlatan Ibrahimovic kommer til å vente og se hvordan United gjør det forrige sesong, før han bestemmer seg for om han signerer ny kontrakt med klubben.

Hvis de røde djevlene ikke kjemper om tittelen, velger svensken MLS, ifølge spanjolene.

Ikke en helt utenkelig tanke, men vi tar det med noen klyper salt.

20.10: Ashley Young spilte ikke mye førstelagsfotball for United forrige sesong, men var som regel solid da han fikk muligheten. Nå kan han være aktuell for en overgang til Stoke, ifølge The Sun.

The Potters vil ha veteranen inn som erstatter for Marko Arnautovic, som trolig forsvinner til West Ham. Young er en av spillerne i dagens United-tropp som har vært lengst i klubben. Vingen, som også har spilt back, kom til United sommeren 2011.

19.30: Alvaro Morata var lenge ryktet til United, men blir nå trolig Chelsea-spiller. Hva synes dere om det?

14.05: José Mourinho har lenge forsøkt å lokke Chelsea til å selge sin serbiske midtbanemann Nemanja Matic. Så langt har det blitt med forsøket, men kanskje er det omsider noe på gang? Chelsea har nemlig nå offentliggjort sin tropp som skal til Asia for å forberede seg til kommende sesong, og Nemanja Matic er IKKE en del av reisefølget. Dette kan være et klart signal om at de regjerende ligamesterne er villig til å slippe ham. Om de vil selge til United er derimot fortsatt et åpent spørsmål.

13.55: MEN hevder at Manchester United følger nøye med på Tottenhams venstreback Danny Roses situasjon – til tross for at José Mourinho har beholdt troen på Luke Shaw. Avisen forstår saken dit hen at Rose kan bli aktuell neste sommer dersom Shaw — i sin fjerde sesong på Old Trafford — skulle mislykkes i å overbevise sin manager. I samme sak bekreftes Uniteds interesse en annen venstreback, Celtics 20 år gamle Kieran Tierney, en spiller som har blitt fulgt over lengre tid. Han skal også interessere Tottenham, men selv sies den unge skotten å ville foretrekke en overgang til United.

07.45: Vi starter denne morgenen med Football Italia, som viser til en sak i  Tuttomercato hvor det hevdes at Manchester United har kastet seg inn i kampen om PSGs Marcos Verratti.
Den bare 165 centimeter høye midtbanespilleren har blitt koblet til Barcelona, uten at katalanerne så langt har gått med på å punge ut med de €80 millionene (£70 mill.) som PSG angivelig forlanger.
United-speideren Jose Mayorga skal ha hatt samtaler med representanter for Verratti, som påstås å ha en drøm om å spille under José Mourinho.

 

Tirsdag 18. juli:

21.30: PSG og Neymar skal ha kommet til en enighet om de personlige betingelsene, og en overgang skal være sannsynlig. Mourinho-kjenner Duncan Castles skriver at også Manchester United har hatt samtaler med den brasilianske superstjernen, og at det til og med gikk så langt at Neymar sa «ja» til Mourinhos prosjekt, hvis United kunne betale han ut av kontrakten med Barcelona.

Det ønsket United ikke å gjøre, og summene som nevnes er opp mot en halv milliard euro.

20.30: Manchester United er verdens mest verdifulle fotballklubb, ifølge Forbes.

Da blir det nesten komisk å se for seg Woodward i forhandlinger med Inter, hvis dette stemmer:

– Det dreier seg om 3-4 millioner pund, skriver vanligvis godt informerte Miguel Deaney på Twitter.

Inter lar seg åpenbart ikke herse med, og står fast på sin prisantydning. Det gjør åpenbart også Manchester United, for tirsdag formiddag satt Ivan Perisic seg på et fly mot Kina med resten av troppen, etter at partene fortsatt ikke hadde kommet til enighet.

20.15: Pierre-Emerick Aubameyang har ved flere anledninger blitt nevnt i vår ryktebørs, men kanskje dette er siste gang? Neppe, men uansett:

Spissen fra Gabon har fått klar beskjed fra Borussia Dortmund at han ikke får forlate klubben i dette overgangsvinduet.

– Vi anser overgangsvinduet som stengt. Timingen var feil, sa sportsdirektør Michael Zorc ifølge The Guardian.

Aubameyang noterte seg for 31 mål på 32 kamper forrige sesong.

18.15: Hvis du er en av de som får fysisk vondt i magen av prisene i dagens fotball, så se bort nå.

Neymar skal være klar for å bytte arbeidsgiver, og det er franske PSG som står klare med sjekkheftet. Giganten fra Paris skal ha fått et bud på 222 millioner (!) akseptert av Barcelona, melder troverdige kilder.

Det blir i så fall verdens absolutt dyreste overgang. Spørsmålet er, skulle United vært villige til å matche budet til PSG?

16.30: Som nevnt tidligere i dag, så er Ivan Perisic i skrivende stund på vei til Kina med Internazionale. For de som har valgt å stille seg tvilende til denne påstanden, har det nå dukket opp videobevis:

Det faktum at Perisic nå er på vei til Kina skal ikke stå i veien for en potensiell overgang, men det er fortsatt overraskende at de to klubbene enda ikke har klart å komme til enighet.

Dette fører igjen til spekulasjoner om Perisic egentlig er spilleren Mourinho jakter. Et navn som stadig dukker opp er Arsenal-stjernen Alexis Sanchez. Chileneren uttalte nylig at han ønsket å spille Champions League-fotball, og at fremtiden ikke var avklart.

Nå har trener Arsene Wenger blankt avvist alle påstander om at superstjernen er på vei bort fra London.

– Jeg bryr meg ikke stort om ting som blir oversatt av media, slik jeg har forstått det så mente han ikke det han sa. (…) Vi har spilt 20 sesonger i Champions League, tre av disse med Sanchez på laget og han er en spiller som kan få oss tilbake dit, sa Wenger ifølge ESPN.

16.15: José Mourinho føler seg trygg på at David De Gea blir værende i Manchester United minst en sesong til, slår Mourinho-kjenner Duncan Castles fast. Interessen kommer i all hovedsak fra Perez, som fortsatt ønsker seg Spanias førstevalg i sin klubb, til tross for at Zidane virker å være fornøyd med Keylor Navas i mål.

José Mourinho skal selv ha spurt De Gea mot tampen av sesongen om han ønsket seg en overgang til Madrid, hvor De Gea skal ha svart at han kan se for seg å spille for Real Madrid på et punkt i karrieren.

Dette skal igjen ha ført til at Mourinho var villig til å inkludere De Gea i en eventuell overgang for Alvaro Morata, men de to klubbene klarte ikke å komme til enighet om pris.

Det er verdt å merke seg at både Sergio Romero og Joel Pereira – vår andre og tredjekeeper – har blitt belønnet med nye kontrakter den siste tiden.

15.25: Manchester United har gitt opp å sikre seg Tottenhams Eric Dier. Det skriver The Mirror, som forstår saken dithen at spilleren ikke er til salgs for noen pris.

15.20: Ivan Perisic er ifølge flere medier innlemmet i Inter-troppen som i ettermiddag drar til Kina for å starte oppkjøringen til den kommende Serie A-sesongen.
Dette betyr imidlertid ikke at en eventuell overgangsavtale med United har gått i vasken, skriver MENs Stuart Mathieson.

Mandag 17. juli:

23.55: Manchester United håper at det vil være oppnådd enighet med Inter om en overgang for Ivan Perisic før Inter-troppen reiser til Kina på tirsdag, melder Mirror. United skal stå fast på sitt opprinnelige bud pår rundt 39 millioner pund, men skal ha åpnet for ulike klausuler som kan ta prisen for kroaten nærmere de 49 millionene som Inter visstnok vil ha.

23.50: Zlatan Ibrahimovic kan ha røpet hvor fremtidsplanene ligger. I alle fall for en stakket stund. Ifølge The Sun har svensken nemlig registrert guttene sine på Uniteds akademi igjen, og dette tyder på at spissen og familien neppe har tenkt til å reise noe sted med det første. Jose Mourinho uttalte nylig at det slett ikke er umulig at Ibrahimovic vil bli tilbudt en ny kontrakt om rehabiliteringen er vellykket.

22.10: United skal være villige til å komme med et siste bud på 60 millioner pund til Tottenham for Eric Dier, melder Daily Mirror. Tonene fra Nord-London er imidlertid ikke oppløftende og Dier vil høyst trolig bli værende i Tottenham.

13.20: Mens Ivan Perisic rykker nærmere United, virker det som om en annen spiller glipper. Nemanja Matic skal ha sagt ja til å reise til Juventus, men midtbanespilleren skal ha bedt Chelsea redusere prisen på 40 millioner pund for å få i stand overgangen, melder Daily Mail som baserer sin sak på italienske Corriere dello Sport.

12.40: Nå ruller snøballen i Manchester. Miguel Delaney, journalisten som har best kontroll på overganger i Independent, skriver at Manchester United har hatt et «gjennombrudd» i forhandlingene om Ivan Perisic. Klubb og spiller er enig om de personlige betingelsene, og overgangen kan fullføres i løpet av de neste dagene. Delaney melder om en pris på 47 millioner pund, mens Sun altså opererer med 40 millioner.

11.05: Mye tyder på at sommerens saga om Ivan Perisic og Manchester United går mot en slutt – med et positivt utfall for José Mourinho. Både Kaveh Solhekol i Sky Sports og Barney Ronay i Guardian melder at en overgang nå er nærmere enn noen gang. The Sun kan på sin side røpe at overgangssummen skal ligge på 40 millioner pund, noe som i så fall betyr at United langt på vei har gitt etter for priskravet fra Inter. Artikkelen er imidlertid ikke skrevet av Neil Custis, journalisten som var første ute med Wayne Rooneys overgang til Everton, og inneholder heller ikke så mange detaljer vi hadde ønsket oss. Uansett virker det sannsynlig at noe er i ferd med å skje.

11.00: Ikke akkurat et overgangsrykte, men i sin første sesong som United-manager fikk José Mourinho mye oppmerksomhet for sin bosituasjon. Ifølge Daily Mirror vil portugiseren fortsette å bo på hotellet The Lowry i Manchester sentrum også neste sesong.

10.55: Ifølge Daily Mirror vil José Mourinho kreve Toni Kroos i retur, dersom Real Madrid kommer med et bud på David de Gea. For øvrig er det overraskende stille dagen etter at Sergio Romero signerte ny United-kontrakt, noe som kunne bety ytterligere bensin på Real Madrids De Gea-bål.

07.45: Manchester United og Inter har stått steilt mot hverandre i forhandlingene i hele sommer om den kroatiske kantspilleren Ivan Perisic. Men nå kan de bli bevegelse i overgangen. Inter er nemlig nær ved å sikre seg Lazios senegalesiske angriper Keita Balde. Det kan åpne for at Inter vil la Perisic gå, skriver Mirror.

Powered by Labrador CMS