LESERBREV: Hva er det som skjer?

Daniel skriver om situasjonen og litt av uroen han nå kjenner på.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

På’n igjen…

Av: Daniel Frydenlund

Dette leserbrevet kan nok ses på som en oppfølger til mitt forrige innlegg. Jeg sitter i sofaen og lurer på hva som egentlig skjer, mellom bleieskift og mas fra min bedre halvdel.

Hva som skjer, har jeg egentlig lurt på en stund nå, og jeg blir ikke klokere. Friskmeldt var et ord som stadig ble brukt i vår sammenheng. Er United friskmeldt? Det er lenge siden jeg har hørt det ordet nå. Kanskje fordi vi på langt nær er friskmeldt.

Spillerne får kjørt seg på sosiale medier. Han og han er ikke god nok etc. Det kan godt stemme det, men jeg har lyst til å følge opp mitt fokus på sjefen selv.

Vi har alle lest det.

– «Han har det som skal til»
– «Han er en vinner»
– «Han kjenner Premier League»
– «Han var vunnet Premier League før»
– «Han vet hva som kreves for å vinne»
– «Han vet hvordan man skal vinne i Europa»

Vi snakker selvsagt om Jose Mourinho.

herreraander

Alt dette er utsagn fra profiler som Gary Neville, Rio Ferdinand, Jamie Carragher osv. Alle med stor fotballfaglig kunnskap, spesielt Gary Neville – etter min smak.

Vi har gått på en ny smell. Og det er fortjent.

Jeg vil igjen belyse det faktum at jeg nekter å tro at City, Chelsea, Pool, Spurs og Arsenal hadde fremstått på samme måte som vi gjorde. Mot Fenerbahce, som mot Feyenoord.

Alle managerne for disse lagene har en tydelig spillestil, en sterk innflytelse på spillerne, et klart system å spille fotball på osv. Jeg nevnte i mitt forrige innlegg at jeg ikke klarer å se hva slags fotball vi prøver å spille.

Vi har i etterkant spilt tidvis bra fotball. Kampene mot Leicester og Burnley er kamper jeg husker spesielt godt som gode spillemessig. At vi ikke vinner mot Burnley er litt av symbolet på hvor dårlig det går med oss om dagen. Så mange sjanser, men mål? Nei, det får vi ikke.

Mot Fenerbahce er vi tilbake til fotball uten mål og mening. Det er tilbake til stillestående, initiativløst, meningsløst osv. Jeg spør: HVORFOR?

Fenerbahce er et MIDDELMÅDIG lag. Heksegryte eller ikke.

Hva har skjedd? Er vi så dårlige mentalt?

Eller er vi rett og slett ikke gode nok? Hva er årsaken til at prestasjonen svinger opp og ned? Hvorfor spiller ikke Mkhitaryan? Hvorfor leverer Rooney så dårlig kamp etter kamp? Er Mourinho riktig mann? Hvor er lidenskapen? Hvorfor spiller ikke Carrick?

mccity

Jeg har tusen ubesvarte spørsmål.

Mourinho har blitt sendt på tribunen, allerede rukket å bli etterforsket av FA to ganger. Han sitter på enhver pressekonferanse og må forsvare seg og sine uttalelser, spillere som ikke presterer osv. Det er dårlig stemning.

Hvordan smitter dette over på spillerne? Hvordan er kjemien i laget? Hva sier Mourinho før, under og etter kamp? Hva slags sjef er egentlig Mourinho? Pisker han bare, eller er han med på laget? Får han med seg lager på det han vil? Spørsmålene fortsetter i det endeløse. Det er enorm forskjell på å svinge pisken og «være en del av laget». Sammen når man et felles mål. En sjef som bare pisker, varer sjeldent lenge. Sånn sett, er fotball likt næringslivet.

Har dere sett pressekonferansene til de nevnte lags managere? Det er glede, lidenskap og smil hele veien. Det er selvsagt enkelt å holde pressekonferanser når det går bra, men Mourinho har mye av skylden til at det er negativt fokus på oss om dagen. Det virker for meg som at han begynner å miste grepet på media. Dag Langerød nevnte nylig at United skaper overskrifter. Hvor er overskriften om at city ikke har vunnet på så og så mange kamper? Jeg vet svaret. Ingen bryr seg om plastikklag.

Vi er Manchester United – Verdens største fotballklubb! Glem aldri det!

pp

Jeg skal ikke si at jeg ønsker et bytte av manager, men jeg må ærlig talt si at jeg har mine tvil om:

– Taktikken i enkeltkamper

– Håndtering av enkeltspillere

– Kritikk av spillere i media

– Håndtering av media

– Dommerkritikk før, under og etter kamp

Samtidig husker jeg at Sir Alex gjorde akkurat det samme. Håndteringen av enkeltspillere, håndtering av media etc. Eksemplene er mange. Det er liten tvil om at vi er gode nok til å være med i toppen i Premier League, slå Feyenoord og Fenerbache borte osv.

Det handler om mannen som forvalter det hele.

Jose, jeg har mine tvil. Jeg håper så inderlig at du viser at jeg tar feil!

Jeg har samtidig med alt dette, kanskje ref. alle de kommentarene fra ekspertene i starten av innlegget, en indre ro om at vi snur dette. At vi slår fryktelig tilbake. Jeg vet hvor gode vi kan være, jeg håper bare at vi får se det snart. Over tid. Mot de beste lagene.

Det et fortsatt tidlig i sesongen, takk alle de høye makter for det. Samtidig vet jeg at:

– Med litt flyt, så hadde vi hatt 5, kanskje 6 poeng til i ligaen. Da hadde det brått ikke vært så langt opp til teten. Da hadde ikke røstene blant kritikerne våre vært så kraftige brått. Europa League kommer lenger ned på min prioriteringsliste. Så ærlig må jeg være.

roofener

Premier League er det klart viktigste! Spesielt nå som det er så jevnt.

– De andre topplagene kommer til å møte perioder hvor det ikke går like bra lenger. Hvor spillet ikke flyter like enkelt lenger. Hvor dommeren ikke blåser din vei i 50/50-situasjonene lenger. Det er uungåelig. Et ord jeg forøvrig husker i det Rooney satt sitt tredje for dagen i debuten sin. It’s inevitable. Jeg er kritisk til nok en dårlig innsats av Rooney. Han er et stort ubesvart spørsmål hos meg. Fint skudd, det skal du ha, men det forsvarer ingenting. Jeg kan ikke huske han spille en god kamp.

Swansea next up… Jeg vet ikke om jeg gruer eller gleder meg.

Uansett, motgangen gjør min lidenskap for United sterkere og sterkere! Jeg kunne skrevet og skrevet.

Med håp om snarlig bedring, Mvh Daniel Frydenlund

Powered by Labrador CMS