RUSSERNE: Vasili Berezutski, Vitinho og Pontus Wernbloom.

Det russiske veteranlaget

CSKA Moskva stoler på at en russisk kvartett med over 2.000 kamper for klubben skal være nok til å stoppe målmaskinen Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

For tredje gang siden «den kvelden» i 2008 returnerer Manchester United til Moskva, og nok en gang er det CSKA som er vert.

Det russiske hovedstadslaget regnes av mange som en fjern parantes i europeisk toppfotball, men er tross alt med i gruppespillet i Champions League for femte gang på rad.

Og denne gangen innledet de med seier for første gang i klubbens historie – da Benfica ble slått 2-1 i Lisboa.

– Kontringene deres var dødelige og planen fungerte til punkt og prikke. Som forhåndsfavoritt var Benfica under press, så de spilte med høy risiko, noe du ikke bør gjøre mot CSKA, sier Artur Petrosyan til United.no.

EKSPERT: Russiske Artur Petrosyan har bidratt for blant annet Sky Sports, ESPN og New York Times. FOTO: PRIVAT

Den russiske fotballeksperten har tidligere vært hentet inn av store mediehus som Sky Sports, ESPN og New York Times og vet godt hva som venter Manchester United i Moskva.

– De spiller med fem bak under Viktor Goncharenko (trener), og spesielt i store kamper har de en tendens til å gi fra seg ballen og være veldig forsiktige. Så jeg er ganske sikker på at det blir kampplanen deres på onsdag. Med tanke på at Manchester United er sterke defensivt denne sesongen, regner jeg ikke med at det blir veldig underholdende, forteller Petrosyan, som ikke tror det blir supporterbråk i Moskva.

LES OGSÅ: – Tror ikke det blir trøbbel i Moskva

STOR STÅHEI: Russiske fans har skapt overskrifter de siste årene. Her fra et Moskva-derby mellom CSKA og Spartak.

Abramovitsj-støtte

Onsdagens oppgjør er det tredje mellom lagene som finner sted i Moskva, men det første på CSKAs nye stadion, Arena CSKA, som tar 30.000 tilskuere og sto klar for ett år siden.

I 2015 sikret Anthony Martial uavgjort i 1-1-kampen på Arena Khimki, mens Antonio Valencia ble matchvinner med kveldens eneste scoring tilbake i 2009.

Hele seks av CSKA-spillerne som var involvert i de to Champions League-kampene i 2009 er fortsatt faste innslag. Til sammenligning er kun Valencia og Michael Carrick igjen i dagens United-lag.

2009: Dette United-laget slo CSKA 1-0 i Moskva for åtte år siden. Antonio Valencia ble matchvinner.

Passende nok kan dagens CSKA-utgave derfor karakteriseres som et veteranlag. Kjent som klubben som i sin tid representerte Sovjetunionens forsvar, opplevde hovedstadsklubben stor suksess rundt andre verdenskrig, før de ble revitalisert på begynnelsen på begynnelsen av 2000-tallet, mye takket være et samarbeid med et av Roman Abramovitsjs  selskaper.

Forrige serietittel tok de i 2015/16-sesongen under Lenoid Slutsky, tidligere Russland-trener og nåværende Hull-manager, mens det i fjor ble andreplass bak Spartak Moskva.

LES OGSÅ: CSKA mistet nøkkelspiller

NY STADION: Arena CSKA sto klar i september 2016.

– Eneste som ikke signerte noen

Bakerst står den russiske keeperlegenden Igor Akinfeev (31), som i sommer endelig brøt en rekke med 40 strake kamper med baklengs i Champions League over elleve år.

RUTINERT: Igor Akinfeev har aldri spilt for noen annen klubb enn CSKA Moskva. 31-åringen har snart 400 kamper for klubben og over 100 landskamper for Russland.

Foran seg har Akinfeev en russisk forsvarsmur av den eldre garde. Sergey Ignashevich (38) har 77 kamper i Champions, sju flere enn Carrick, mens brødrene Aleksei Berezutski (35) og Vasili Berezutski (35) også spilte mot United både i 2009 og 2015.

Til sammen har Akinfeev og de tre forsvarerne spilt 2.042 kamper for CSKA!

Det tidligere stortalentet Alan Dzagoev (27) kom seg aldri til en europeisk storklubb og er stadig lagets playmaker, mens svenske Pontus Wernbloom (31) har vært i klubben siden 2012.

TIER’N: Alan Dzagoev er CSKAs kreative midtbanespiller.

På topp setter trener Goncharenko sin lit til at brasilianske Vitinho (23) skal skape magi.

– Det er den eneste russiske eliteserieklubben som ikke signerte én eneste spiller denne sesongen. Deres tre beste stoppere er 38 år gamle Sergey Ignashevich og de 35 år gamle Berezutski-tvillingene. Alan Dzagoev er linken mellom midtbanen og angrepet, mens Aleksandr Golovin sannsynligvis er den spilleren som vil reise videre i nær fremtid, forteller Petrosyan.

En som ikke blir å se på Arena CSKA er derimot brasilianske Mario Fernandes (27), som pådro seg hjernerystelse i det målløse lokaloppgjøret mot Dinamo Moskva i helgen.

– Fernandes er den beste høyrebacken i ligaen, og det er et stort tap for CSKA å miste han, sier Petrosyan.

UTE: Mario Fernandes pådro seg hjernerystelse mot Dinamo Moskva og mister onsdagens kamp mot Manchester United.

Etter elleve serierunde ligger CSKA på fjerdeplass i den russiske eliteserien, sju poeng bak Zenit. Tidligere denne måneden slo de Rostov, Uniteds motstander i Europa League forrige sesong, 2-0 på hjemmebane.

– De har et godt lag og en god taktiker i Goncharenko, men de mangler dybden i laget, noe som er ganske åpenbart nå og da. Jeg tipper de ender på tredje- eller fjerdeplass i serien.

LES OGSÅ: Derfor er CL-spill så viktig for United

Uavgjort mot Monaco

Mens Manchester United aldri har tapt en fotballkamp på russisk jord, har CSKA Moskva endt sist i sin gruppe de fire siste sesongene.

I fjor ble det tidlig Champions League-exit som tabelljumbo bak Monaco, Bayer Leverkusen og Tottenham uten en eneste seier.

De holdt imidlertid både Monaco og Leverkusen til 1-1 på hjemmebane, og med den sterke 2-1-seieren mot Benfica i åpningskampen, er United advart.

PS! Tidligere United-spiller Zoran Tosic forlot CSKA Moskva i sommer. 30-åringen er nå tilbake i serbiske Partizan.

LES OGSÅ: Her er United-troppen i Moskva

Powered by Labrador CMS