CSKA mistet nøkkelspiller

Vi oppsummerer hvordan det gikk med Uniteds mesterligamotstandere i helgen.

Publisert

Manchester United fikk en drømmestart på gruppespillet i Champions League med en 3-0-seier mot Basel på Old Trafford. Onsdag spilles første bortekamp i Moskva.

I helgen som gikk spilte CSKA uavgjort i nabokampen mot Dinamo, Benfica tok en oppskriftsmessig seier mot Paços de Ferreira, mens Basel slo tilbake etter en svak periode med seier mot Zürich.

Dinamo Moskva – CSKA Moskva 0-0

Samme dag som United slo Southampton 1-0, fant et heller vennlig lokaloppgjør sted i Moskva. I motsetning til mange av de andre derbyene i den russiske hovedstaden, er nemlig ikke kampene mellom Dinamo og CSKA preget av fiendtlig rivalisering. De to klubbene er nemlig tidligere allierte, fra da førstnevnte støttet politiet og CSKA militæret.

Over til det sportslige.

Med to strake seirer var CSKA forhåndsfavoritter mot Dinamo, som ligger på nedre halvdel av tabellen.

RUSSISKE NABOER: Mario Fernandes (t.h.) måtte ut med skade i lørdagens oppgjør mot Fatos Beciraj og Dinamo Moskva.

Bortelaget stilte med sitt antatte sterkeste lag, med kjenninger som Igor Akinfeev, Berezutski-tvillingene og det tidligere stortalentet Alan Dzagoev fra start, men måtte nøye seg med ett poeng, til tross for et spillemessig overtak.

Overskriftene etter kampen bar imidlertid preg av skaden på Mario Fernandes, en av lagets viktigste spillere. Den brasilianske høyrebacken måtte ut på båre med hjernerystelse etter en halvtime og mister onsdagens kamp mot Manchester United.

Benfica – Paços de Ferreira 2-0

Benfica gikk på et overraskende hjemmetap for CSKA i Champions League-åpningen og fulgte opp den dårlige opplevelsen med svake resultater i hjemlig serie og ligacup.

Lørdag var de tilbake på vinnersporet da Paços de Ferreira, gamleklubben til Bébé, ble slått 2-0 etter scoringer av Franco Cervi og Jonas.

MÅLSCORER: Brasilianske Jonas scoret ett av målene for Benfica lørdag.

– Vi gikk til kampen med riktig innstilling. Vi kan se på prestasjonen vår på to måter. Hvordan vi gjorde det i første omgang, og hva vi gjorde for å stoppe Paços i andre omgang, sa Benfica-trener Rui Victoria etter seieren, ifølge Portugoal.net.

Med én uavgjort og ett tap på samvittigheten ligger Benfica allerede sju poeng bak suverene Porto og tre bak byrival Sporting Lisboa etter sju runder.

Onsdag reiser Benfica til Sveits for å møte Basel, der de definitivt trenger tre poeng.

Basel – Zürich 1-0

Mohamed Elyounoussi og hans Basel kom til Manchester i dårlig form og måtte reise hjem med null poeng og tre baklengmål i bagasjen.

Lørdag tok den regjerende mesteren i Sveits sin første seier i hjemlig serie siden 10. august. Zürich ble slått 1-0 på hjemmebane.

Bortelaget vant skuddstatistikken, men målet til Dimitri Oberlin ble kveldens eneste.

Elyounoussi var for øvrig ikke i troppen, uten at United.no har klart å finne et svar på hvorfor.

Basel ligger på fjerdeplass i den sveitsiske eliteserien, seks poeng bak Young Boys.

NORSK INNSLAG: Mohamed Elyounoussi var ikke i troppen til Basel lørdag. Her i duell med Nemanja Matic på Old Trafford.