Ryktesaker, uke 52

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 29. desember:

16.00: Erling Braut Haaland er klar for Borussia Dortmund, og blir derfor ikke Manchester United-spiller, som det har vært store spekulasjoner om i ryktespalten.

14.40: Nå er det over 24 timer siden forrige rykte om Erling Braut Haaland. Tyske Bild gjør noe med det når de skriver at RB Leipzig er ute av konkurransen om det norske supertalentet. Juventus er, ifølge tyskerne, i førersetet i kampen om spissen, men Manchester United og Borussia Dortmund er ikke ute av kampen.

07.56: Sunday Telegraphs Mike McGrath (vanligvis ikke en av de vi har stolt aller mest på, men han følger United ganske tett nå, tilsynelatende) skriver at United er klare til å vente til slutten av sesongen for å kunne hente Christian Eriksen gratis til klubben.

Dansken skal være en av flere som kommer til å følges tett av United i den andre halvdelen av sesongen. Jack Grealish er en annen – ved et eventuelt Villa-nedrykk vil Grealish sannsynligvis kunne være på markedet, og han har mange beundrere på Old Trafford.

Eriksen har vært koblet til Real Madrid, men Federico Valverdes prestasjoner på Real Madrid-midtbanen gjør at Eriksen i mindre grad er en prioritert signering, hevdes det. Gratiseksperten Juventus ønsker å hente Eriksen til Italia, og det samme ønsker Inter, ifølge avisa.

07.52: Litt det samme som har blitt meldt tidligere av Daily Mail tidligere denne uka, meldes nå av AS: Federico Valverdes Real Madrid-prestasjoner gjør at den spanske klubben ikke engang vurderer å betale i dyre dommer for å hente Paul Pogba til klubben – selv om Zinedine Zidane fortsatt ønsker å jobbe med Pogba.

Lørdag 28. desember:

16.49: Firenze-avisa La Nazione (her gjengitt av Football Italia) skriver at Fiorentina vurderer å gjøre et forsøk på å hente Marcos Rojo til klubben.

Rojos allsidighet skal være litt av grunnen til at Fiorentina-sportsdirektør Daniele Prade vurderer Rojo. Det snakkes om en overgangssum på rundt 9 millioner euro (cirka 7,7 mill. pund i dagens kurs), og en sommeravtale kan avtales i januar.

Utenom at avisa er lokal, så vet vi ikke helt sikkert hvor mye vi kan stole på La Nazione på Fiorentina-nytt.

08.15: Mange håper at Erling Braut Haaland vil signere for United i januar. Men United får knallhard konkurranse, og nå melder Tuttosport, gjengitt av Express, at Haaland allerede har blitt enig med Juventus om de personlige betingelsene.

Ifølge den italienske avisen, skal det norske stjerneskuddet være enig om en kontrakt som vil gi han 6,8 millioner pund i året.

Fredag 27. desember:

07.10: Daily Mirror presenterer fredag en liste over fem offensive navn som skal være på Uniteds ønskeliste. De fem er Erling Braut Haaland, Richarlison, Moussa Dembele, James Maddison og Real Madrids Vinicius Jr., som skal være en mann de ønsker fra Real Madrid hvis Paul Pogba noen skal dit.

07.00: Spanske Dani Olmo, som har gjort stor suksess i Dinamo Zagreb de siste årene og også har en spansk A-landskamp bare 21 år gammel, har sagt at han er klar for sitt neste steg i karrieren – altså vekk fra Zagreb. Det skriver Manchester Evening News. City og United har tidligere blitt koblet til den offensive spilleren.

Torsdag 26. desember:

08.26: Ifølge Daily Mail er den 15 år gamle United-spilleren Omari Forson et overgangsmål for Arsenal.

Forson regnes som et stortalent.

Han kom til klubben fra Tottenham i januar, noe som ble regnet som et kupp, men nå skal altså Arsenal ønske å friste spilleren tilbake til London.

08.09: Vi har ikke 100% oversikt over påliteligheten her, men RomaPress-redaktør John Solano (som tidligere har skrevet for bl.a. ESPN og Liverpool Echo) skriver at Chris Smalling ønsker å bli værende i Roma, og at Smallings kone har forelsket seg i byen.

Roma skal, til tross for interesse fra Inter og Milan, føle seg trygge på at de kan ende opp med stopperen, etter at de nylig la inn et bud på 15 millioner euro (cirka 13 mill. pund), som ikke er altfor langt fra Uniteds krav om 20 millioner euro (17,5 mill. pund).

Onsdag 25. desember:

17.00: The Telegraphs solide journalist Matt Law skriver en større sak om Manchester Citys stopperjakt. Der nevnes den 28 år gamle Napoli-stopperen Kalidou Koulibaly som et alternativ, men det står også at «han jaktes også på av Manchester United, som kan komme til å bruke mye penger den neste måneden».

13.16: Ifølge The Sun kommer United Erling Braut Haaland ved en United-overgang kunne gå fra 20 000 pund i uka til 200 000 pund i uka, pluss flere ekstra insentiver i kontrakten (målbonus, gullstøvelbonus, trofébonuser, CL-kvalifiseringsbonus). Nå høres kanskje dette for mange ut til å være litt i overkant, men saken er ikke skrevet av en av de journalistene vi stoler noe særlig på, og vi ville tatt det hele med en solid klype salt.

08.04: Det lå ingen Mario Mandzukic under Ole Gunnar Solskjærs juletre, for nå er Al-Duhail-overgangen hans bekreftet.

Tirsdag 24. desember:

God jul, folkens. Ta vare på deg selv og dine!

10.30: Italienske Tuttosport skriver at Paul Pogba kanskje kan ende i Juventus i januar – hvis italienerne byr 60 millioner euro og Emre Can for franskmannen. Saken inneholder egentlig ikke noe særlig mer, og med tanke på at Ole Gunnar Solskjær har sagt at det er uaktuelt å selge Pogba i januar så er det nok ikke vits i å tro på dette.

08.25: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at Angel Gomes og Tahith Chong skal være klare til å forlate United til sommeren, selv om United ikke har gitt opp å få de to på nye kontrakter. Ducker skriver også at Matic og også Ashley Young kan få ny arbeidsgiver i januar.

08.15: Real Madrid skal ha fortalt Paul Pogbas agent, Mino Raiola, at de ikke kommer til å by på franskmannen i januar. Det skriver Daily Mail. Beskjeden skal ha gitt etter at uruguayaneren Fede Valverde har imponert den siste tiden.

LES OGSÅ: Neville: – Jeg tror ikke på ett ord av det den mannen sier

08.00: Marcos Rojo og Nemanja Matic er til salgs nå i januar. Det skriver The Times’ United-journalist Paul Hirst. Verken Matic eller Rojo skal være med i Uniteds planer fremover, og sistnevnte skal ha en del interesse fra spanske og argentinske klubber. Daily Stars fotballsjef skriver det samme, altså at Rojo og Matic er til salgs i januar.

Mandag 23. desember:

13.10: RB Leipzig, som i stor grad har blitt skrevet om som en av Uniteds «hovedmotstandere» i kampen om Erling Braut Haaland, vet at det er tøff konkurranse om spilleren. Leipzig-sjef Oliver Mintzlaff har gitt en oppdatering på situasjonen til Sport1 (gjengitt av MEN):

– Det er den samme klisjéen igjen: Vi kan kjøpe hva som helst, skaffe hva som helst og vi kan gjøre hva som helst. Det kan vi ikke. Da hadde Haaland allerede vært hos oss.

– Ja, vi har møtt ham. Vi er interessert i spilleren. Veldig. Han hørte på tilbudet og han er veldig åpen for en overgang. Han ønsker å skifte klubb, iallfall til sommeren. Men det er ikke enkelt. Du har Manchester United, Juventus, Borussia Dortmund og et par andre klubber [som også jobber for en overgang].

11.35: Manchester United og Arsenal skal begge være interessert i Napolis Dries Mertens, som kan forlate Serie A på billigsalg i januar. Belgieren skal være tilgjengelig for rundt 10 millioner pund, men ifølge Express som melder dette, er det Arsenal som skal være i førersetet.

Manchester United skal allerede ha forhørt seg med Napoli om spilleren.

11.30: Barcelonas franske venstreback, Jean-Clair Todibo, sliter med å få spilletid for den spanske giganten, og klubben vurderer en overgang i januar. Men siden de har tro på spilleren vil de selge ham med en tilbakekjøpsklausul som strekker seg over to sesonger.

Manchester United skal være blant klubbene som følger situasjonen tett ifølge spanske Sport. Flere klubber trekkes frem, men United er den éne som bare ønsker en overgang uten klausulen nevnt over.

08.30: En som er med i trekningen av «årets mest linkede spiller» i United-sammenheng, er Mario Mandzukic. Flere har meldt at kroaten vil bli United-spiller i januar, men i dag skriver SkySports at 33-åringen har landet i Qatar i forkant av en overgang til Al-Duhail.

08.20: Britiske Express melder at Nemanja Matic ikke vil bli gitt ny kontrakt, og at serberen er tilgjengelig for klubber i januar. Inter og Atlético Madrid har vært interesserte en stund, men nå skal også Tottenham og AC Milan være med i kampen om United-spilleren. AC Milan skal være klubben som ligger best an, og i førsteomgang skal de ønske å hente ham på lån ut sesongen.

08.10: Ole Gunnar Solskjær er glad i å bruke ungdommer, så da er det vel greit å hente inn noen ekstra? Mike McGrath i the Telegraph skriver at Manchester United er interessert i å hente Birminghams 16 år gamle midtbanespiller, Jude Bellingham. Mike Phelan selv skal ha speidet på spilleren, og med Erling Braut Haaland som et åpenbart overgangsmål kan to tenåringer bli United-spillere i januar skriver McGrath.

Powered by Labrador CMS