Ryktesaker uke 51

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 22. desember

20.10: Mino Raiola, Paul Pogbas agent, har blitt fortalt av Real Madrid at de ikke kommer til å by på franskmannen i januar skriver Marca. Den spanske avisen skriver at United vil kreve 100 millioner pund for ham om han skal selges i januar, noe som er betydelig mindre enn hva det rapporteres om andre steder.

10.11: Ifølge The Sun, ikke akkurat alltid sannhetens modige voktere de heller, så kan Chelsea virke som den mest sannsynlige destinasjonen for Jadon Sancho siden de skal ha indikert at de er villige til å møte Dortmunds høye krav for å selge kantspilleren.

Det blir spekulert i summer på rundt 120 millioner pund, og at en handel potensielt kan gjennomføres i januar med en lignende avtale som med Pulisic, slik at Sancho kan spille i Dortmund ut sesongen.

00.31: Notorisk upålitelige Daily Star skriver at Christian Eriksen i januar kommer til å avslå United for andre gang på seks måneder. Avisa påstår at et bud på 20 millioner pund er på gang (og at Spurs vil akseptere 25 millioner pund), men at dansken er fullt klar over at han blir et langt mer attraktivt overgangsmål for klubber som Real Madrid og Juventus til sommeren, siden kontrakten hans går ut da.

Mourinho forsøker angivelig å overbevise 27-åringen til å bli værende.

Vi minner igjen om at Daily Star er en avis det er verdt å være skeptiske til. Vi ville tatt rapporten med en solid dose salt.

Lørdag 21. desember

10.53: Manchester United ønsker å signere Jean-Clair Todibo, ifølge spanske SPORT (ikke alltid den beste kilden). Den 19 år gamle stopperen (som også kan spille defensiv midtbane) kom billig til Barcelona fra Toulouse i januar 2019, og fikk draktnummer 6, men han har bare fått fem kamper for klubben hittil.

Franskmannen skal ha mange tilbud, og nå skal altså United også ha meldt seg på, og Barcelona forventer at de kan få 20 millioner euro (cirka 17 millioner pund i dagens kurs) for stortalentet.

Med spilletid som en prioritering, så høres vel kanskje ikke United ut som den optimale løsningen, og det er verdt å ha i bakhodet at Uniteds navn kanskje nevnes for å få andre til å handle.

08.14: Ofte pålitelige Di Marzio melder at Atlético Madrid er interessert i Nemanja Matic.

For øyeblikket skal ikke United virke som om de åpner døra for å selge serberen i januar, noe som muligens har mest med midtbanedekningen å gjøre.

Matics kontrakt går ut den kommende sommeren – men det skal sies at United har muligheten til å forlenge kontrakten med ytterligere ett år for å unngå at han forlater klubben gratis.

Fredag 20. desember

10.30: Jesper Mathisen har sagt det han umiddelbart tenker om den mulige Erling Braut Haaland-overgangen til United. Les saken her.

10.10: Stavanger Aftenblad melder at Erling Braut Haaland og pappa Alf-Inge har satt seg på flyet fra Sola til Manchester fredag morgen. Den målkåte spissen skal ha møtt United, Dortmund og Leipzig den siste tiden, men det har vært vanskelig å få klarhet i hva han kommer til å velge.

En kjent Bundesliga-ekspert nevnte Dortmund denne uka, mens ansvarlig redaktør i Supporterklubben, skrev tirsdag på united.no at han var blitt fortalt at Haaland trolig kom til å velge United.

09.20: Jadon Sancho skal koste 127 millioner euro, dette ifølge Jan Åge Fjørtoft på Twitter, men Dortmund vil uansett ikke selge i januar.

09.00: Spanske Sport skriver at United skal ha Barcelonas 19-åring Jean-Clair Todibo i kikkerten. Unggutten kom til katalanerne fra Toulouse i januar, men har fått lite spilletid. Prisen på forsvarsspilleren (som også kan gjøre en jobb defensivt på midtbanen) skal være 20 millioner euro.

08.30: Mauricio Pochettino vil ikke binde seg til Real Madrid, siden han venter for å se om han kan bli aktuell for Manchester City. Det skriver The Suns Duncan Wright, og legger til at det kun to jobber i England som nå vil være interessante for argentineren – City-jobben og United-jobben.

07.10: Bundesliga-eksperten Raphael Honigstein skriver i en sak for Sky Sports at han tror at det er Borussia Dortmund som er fremst i køen for å få Erling Braut Haaland. Ifølge journalisten er det representanter rundt Haaland som mener at det beste for ham er å gå via f.eks Dortmund i stedet for rett til United.

07.00: Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell, skriver at personer i United-ledelsen og enkelte United-spillere ikke tror at Paul Pogba kommer til å spille igjen for United. Ole Gunnar Solskjær sa senest onsdag kveld at «vi får snart tilbake en verdensklassespiller» og United skal ikke være villig til å selge, men likevel skal altså flere tro at han ikke kommer til å spille igjen for United.

Torsdag 19. desember:

15.24: Bild skriver, her gjengitt av Sport Witness, at United og City er blant klubbene som har vært i det som beskrives som konkrete samtaler om en overgang for Kai Havertz.

Bayern München, Barcelona, Real Madrid og Liverpool er blant klubbene som er interesserte i den 20 år gamle midtbanespilleren, og en overgang til Old Trafford skal være tiltalende for Havertz til tross for at United er en falmet storhet.

Det hevdes at Bayer Leverkusen har satt en prislapp som lyder 130 millioner euro (cirka 110 mill. pund) på Havertz, og at en i alle fall må ut med 100 millioner euro (85 mill. pund) ++. Så kan det selvsagt også bli en faktor at kontrakten hans går ut i 2021.

15.09: Ifølge The Sun risikerer United å måtte betale 12 millioner pund til agent Mino Raiola som en del av en Erling Braut Haaland-avtale. Vi gjør oppmerksom på at artikkelen ikke er skrevet av en av de journalistene vi stoler litt mer på enn andre i avisa.

Det står videre i artikkelen at United kan ende opp med å gå med på det for å sikre seg nordmannen, men at en vil prøve å få ned den agentsummen betraktelig.

Ellers står det, som det har blitt meldt tidligere, at det er sannsynlig at Haaland ved en eventuell overgangsavtale vil bli sendt tilbake til Salzburg på lån, siden den østerriske klubben ikke vil gå med på noe annet.

15.03: 19-åringen Dejan Kulusevski ble onsdag koblet til United av Gazzetta dello Sport. Sport Witness har videreformidlet fra den italienske avisa at United, Inter og Juventus har hatt samtaler med Atalanta om svensken, og at Atalanta krever 40 millioner euro (rett i underkant av 34 millioner pund i dagens kurs). FCInterNews melder om samme overgangssum.

Midtbanespilleren er utlånt til Parma denne sesongen.

12.36: Angel Gomes og Manchester United er fortsatt i forhandlinger om en ny kontrakt, men ifølge Manchester Evening News skal Gomes’ representanter ha vært lite imponert av det siste kontraktstilbudet. Det skal i tillegg være en del usikkerhet rundt hvor mye Gomes kan forvente å spille i United.

19-åringen kan forlate United gratis (det blir vel betalt en kompensasjon, i så fall) til sommeren, og kan snakke med andre klubber fra og med januar. Barcelona skal være blant de store klubbene som er interesserte.

Gomes har ikke fått spilletid i en del kamper hvor det har vært ventet at han skulle få det denne høsten, og det spekuleres mye i at dette er nettopp fordi at United ikke ønsker å bruke spilleren hvis det uansett er sannsynlig at han forlater klubben. Også for reservelaget har han vært mindre i aksjon enn det som kanskje har vært forventet, som da han stod over mandagens kamp mot Reading.

08.14: Vi tar med oss at Solskjær ble spurt om Erling Braut Haaland igjen i går kveld.

01.24: Vi omtalte tidligere i uka en ESPN-rapport om at Ashley Young er ventet å forlate United etter sesongen.

Daily Mails bestemann på United-stoff, Chris Wheeler, skriver også at Young har vært ventet å forsvinne ut portene etter sesongen, men at han nå potensielt kan forsvinne allerede i januar.

Young har mistet plassen i startelleveren denne sesongen, og United er brukbart forspent på begge backene takket være spennende unggutter som gjerne vil ha spilletid: Dalot, Laird og ikke minst Williams, i tillegg til førstevalgene Wan-Bissaka og Shaw.

Om det kommer et bud både Young og United kan være fornøyd med, så kan det være slutt på Youngs tid i United.

Backen, tidligere ving, signerte for United i juni 2011.

En annen veteran, Nemanja Matic, skal ifølge samme artikkel være lysten på å forlate United. Så spørs det jo om eventuelle tilbud er gode nok til at United skal kvitte seg med enda en midtbanespiller.

Onsdag 18. desember:

08.21: Kai Havertz har blitt linket til United i hele høst, men det ser nå ut til at midtbanespilleren blir værende i Bayer Leverkusen ut sesongen. Det er Sky Sports som skriver dette. Chelsea, Liverpool og Tottenham har også vist sin interesse for tyskeren.

08.14: Fabrizio Romano skrev i natt på sin Twitter at United skal ha lagt inn bud på Erling Braut Haaland, men det skal også Juventus, Leipzig og Borussia Dortmund ha gjort. Nordmannen er selv ute etter spilletid, og skal sammen med familien og Mino Raiola bestemme seg hvor han skal dra i januar i nærmeste fremtid.

08.00: 15 år gamle Juan Larios skal ha valgt Manchester City fremfor Manchester United ifølge Daily Record. Unggutten som kommer fra Barcelona blir omtalt som den «neste» Jordi Alba, og drar til City i januar.

00.05: Det er helt uaktuelt å selge Paul Pogba i januar, uansett hva noen måtte tro etter at han nå først var skadet i en lang periode og så ble syk. Det skriver Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler.

Tirsdag 17. desember:

21.45: The Suns Duncan Wright har en såkalt eksklusiv sak om at United føler seg sikre på at de får Erling Braut  Haaland for 76 millioner pund i januar, men at han så lånes tilbake til Salzburg ut sesongen.

21.10: Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver i en kommentar på united.no tirsdag at opplysninger fra hans kilder er at Braut Haaland sannsynligvis velger United.

21.00: Litt mer Erling Braut Haaland på tirsdagskvelden – nå avbildet mens han skriver under på en United-drakt. Det skal imidlertid sies at han på sin egen Instagram-konto (Instagram story) har lagt ut bilder av at han skriver autografen sin på en masse ulike klubb-drakter, også Uniteds, og at det ikke er uvanlig at spillere skriver autografen sin på andre lags drakter.

20.15: Hva betyr den løven? Premier League-neste for Erling Braut Haaland? Vær så god, konspirasjonsteoretikerne blant dere…

14.30: Manchester Evening News melder om at Erling Braut Haaland skal være på Signal Iduna Park for å se kampen mellom Borussia Dortmund og RB Leipzig i kveld. De to tyske klubbene har begge vært sterkt linket til nordmannen.

10.30: Franske La Voix du Nord – en avis med base i Lille – skriver at Manchester United, sammen med Tottenham, er interessert i å kjøpe Lille-spiller Boubakary Soumaré i januar. Den 20 år gamle midtbanespilleren har to og et halvt år igjen av kontrakten med Ligue 1-klubben, og skal koste mellom 50 og 60 millioner euro.

10.00: Det var lenge stille på ryktefronten denne sene desembertirsdagen, men når det først smeller er det ikke overraskende at det er Erling Braut Haaland det handler om.

Daily Mirror skriver i dag at Manchester Uniteds kanskje argeste konkurrent om den unge spissen, RB Leipzig, har kommet med et bud. Avisen skriver at klubbdirektør Markus Krosche har bekreftet at de har lagt inn et bud på Haaland, og at ballen nå er på Salzburgs banehalvdel.

RB Leipzig og RB Salzburg har samme eiere (Red Bull GmbH), og har den siste tiden hatt en hyppig strøm av spillere som har gått fra den éne klubben til den andre.

Mandag 16. desember:

21.45: The Telegraphs Mike McGrath skriver i dag at Inter skal være interessert i å gi Nemanja Matic mer spilletid enn hva han får i Manchester United for tiden. Serberen virker ikke å være en del av Solskjærs fremtidsplaner, og en overgang kan være det beste for begge parter. I sommer kjøpte italienerne Romelu Lukaku og lånte Alexis Sánchez.

16.30: RB Salzburg er åpne for å selge Erling Braut Haaland i januar. Det skriver troverdige David Ornstein i sin mandagsspalte for The Athletic. Han skriver at United trolig har fått gode tilbakemeldinger fra Haaland og klubben, og at en overgang kan skje i januar. Som flere medier også har skrevet meldes det også her at Ole Gunnar Solskjær var i Østerrike forrige fredag.

Som også er blitt nevnt tidligere trekker Ornstein frem 19-åringens agent, Mino Raiola. Den mektige agenten skal selv ønske at spilleren prøver seg i en klubb som er mellom RB Salzburg og Manchester United i størrelse før han gjenforenes med Solskjær. Uansett: Januar kan bli en spennende måned.

14.09: Pålitelige Rob Dawson og ESPN skriver at Ashley Young forventer å forlate United neste sommer.

Young blir 35 år den sommeren, og forventer ikke at kontrakten forlenges.

United-kapteinen har ingen planer om å legge opp, og det skal være interesse fra både Premier League-klubber og Championship-klubber. Young kan snakke med andre klubber fra og med januar.

Young har i skrivende stund 258 kamper for Manchester United.

08.46: Det er selvsagt også verdt å nevne at Ole Gunnar Solskjær i går ble spurt om Haaland-ryktene.

08.34: En rolig ryktemorgen for Uniteds del, men vi tar med oss denne fra helga: Ole Gunnar Solskjær er ifølge Daily Mirror lysten på to argentinere: Inters Lautaro Martínez (22) og PSGs Leandro Paredes (25). Martínez har imponert for Inter denne sesongen, og er lysten på en stor overgang, mens Paredes føler han blir brukt for lite av PSG-sjef Thomas Tuchel.

Vi ville tatt rapporten med en klype salt siden den ikke er skrevet av en av de i avisa vi stoler litt mer på.